Sabit Horasan

Sabit Horasan

Spor şehri olmak!

Spor şehri olmak!

Sabit HORASAN

Konya bir türlü spor şehri olamadı..

Konya sporunun son haftaki durumuna baktığımıza zaman bunu açıkça görebiliriz. 

Konyaspor küme düştü.. Torku Selçuk Üniversitesi Basketbol takımı play-of’tan döndü. 1. lig umutları bir başka sezona kaldı..  Şekerspor grup birinciliğini, dolayısıyla Bank Asya 1. ligi kaçırdı.

Kader mi? Diyorsunuz.. Hayır kader olamaz..

Özellikle Konyaspor için söylenecek çok söz var..

Beceriksizlik.. İş bilmezlik. Vurdumduymazlık.. İlgisizlik..

Evet, ne yazık ki, kurtulabilecek takımı yapılan büyük yanlışlıklar sonucu kendi elimizle Bank Asya’ya yolladık.

Bir Samsunspor ve bir Mersin İdmanyurdu’nun Süper lige yükselmesini içimiz yanarak izledik.

Elbette ki, iki takımı da kutluyoruz. Ama, onlar süper lige çıkmak için Bank Asya bataklığında mücadele ettiler ve başardılar.. Oysa, biz içerisinde bulunduğumuz süper ligi koruyamadık. Zor olanı yaptık ve Konyaspor’u küme düşürdük.

Bu da tabiî ki, Konya’nın spor şehri olmamasından, futbola destek verilmemesinden, takımları sahiplenmemekten kaynaklanmaktadır.

Konyalı sanayiciler, hafta sonlarında Antalya’da birkaç bin lirayı yiyip geliyor, ama Konyaspor’a bin lira vermekten kaçınıyorlar.. Bununla da kalmıyor, maç günleri kapalı tribünün önünde, acaba bedava davetiye bulabilir miyim? diye utanmadan bekliyorlar..

Sonrada yönetimi, teknik adamları ve futbolcuları eleştiriyorlar, Konyaspor’u yerden yere vuruyorlar..

Ne verdin ki, eleştiriyorsun.. Buna hakkın var mı? Elbette ki yok.. Vereceksin, genel kurula gelip hesap soracaksın ki, eleştirmek için söz sahibi olabilesin.

Ama, bizim insanlarımız tabiri yerindeyse, “hem kel, hem hodul..” 

Her şeyi vermeden sahiplenmek Konyalıların adetidir.

Oysa, bir Bursa’da, Kayseri’de, Gaziantep’te öyle mi? Tabi ki, hayır. Onların içerisinde spor sevgisi, şehir sevgisi var.. Konyalı olarak biz ise bu sevgilerden yoksunuz. O zaman da başarı beklemek boşuna..

Selçuk Üniversitesi Basketbol takımı, bu yıl ikinci kez play-off’lara katıldı..

Ama, yazık ki, yine başarılı olamadı..

Büyük düşünmek, başarının kapısını açar.. Konya olarak Konyaspor’da olduğu gibi basketbolda da nedense büyük düşünemiyoruz. 

Torku Selçuk Üniversitesi basketbol takımı yönetim kurulu da, ne teknik kadro seçimi ne de transferde gereken doğruları yapamadı..

Sonra da bunun sıkıntısını çekildi. İki, üç yöneticinin yaptığı yatırımlar da boşa gitti..

Birde işi kuralına göre oynayamıyoruz.

Bunu diğer takımlar çok iyi yapıyorlar. İşte; Hacettepe Üniversitesi-Genç Banvitliler (!) buna en yakın örnek.. İki takım el ele 1. lige çıktılar. Konya olarak nedense fobi oluşturamıyoruz. Yazık oldu Selçuk Üniversitesi’ne. İki yıldır 1. lig kaçıyor.. Belki de bu son sezon olacak, basketbol şubesi kapatılacak.. Umarız ki, böyle bir yanlışa düşülmez.. Yoksa Konya sporu büyük bir yara daha alır.

Konya Torku Şekerspor, ligde özellikle alt sıralarda yer alan takımlara karşısında aldığı yenilgilerle grubunda birinci olamadı.. Yeşil-beyazlılar, bu karşılaşmaları kazanmış olsalardı bugün açık ara Bank Asya 1. lige çıkacaklardı..

Ama, şans devam ediyor..  Önümüzde play-off maçları var. Şekerspor, ligde kaçırdığı 1. ligi Antalya’da oynanacak play-off maçlarında yakalayacak güce sahip..

Konya olarak Şekerspor’un bu maçlarda başarılı olacağına gönülden inanıyoruz ve temsilcimize play-off maçlarında başarı diliyoruz.

Şekerim Şenol’u (Demirbaş’ı) kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz.

Konya basınında renkli bir görünüşe sahip olan Şenol, ebediyete göç eden diğer arkadaşlarımız gibi artık aramızda yok.. Onu unutmayacağız. Allah Rahmet eylesin, kabri cennet olsun. Kalanlara başsağlığı diliyorum.  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR