Sabit Horasan

Sabit Horasan

Sorunlar, sorunlar..

Sorunlar, sorunlar..

Konyaspor yönetimi ve teknik adamlar doğru yaptıkları sürece yanlarında olacağız..

Geçmişte de söyledik, söylemeye de devam edeceğiz.

Ama, bu sözde değil, gönülden olacak.

Konyaspor’un başarısına, geçtiğimiz sezonda olduğu gibi yine omuz vereceğiz..

Ama, dediğimiz gibi, doğrular yapıldığı sürece..

Yeşil-beyazlı yönetim, ekonomik sıkıntılara rağmen, iyi niyetle, iyi işler yapmaya çalışıyor.

Konyaspor ile birlikte, her ne kadar ayrı yönetimi bulunsa da Anadolu Selçukluspor’da Ahmet Şan Başkanlığındaki yönetim kurulunun omuzları üzerinde olacak.. 

Ancak, gerek kendi işleri ve gerekse kulüp sorunları nedeniyle olacak ki,  yöneticilerin yoğun çalışma temposu nedeniyle Konyaspor’da bazı işler iyi gitmiyor.. Dahası, geride kalan dönemde iyi gitmedi.

 Robak ve Kere konusu, Torku Şekerdspor’un isim değişikliğinin Federasyona bildirilmemesi, transferlerin hala bitirilememiş olması bu sorunlarına başında gelmekte..

Robak, top ile oyunda kendisini gösteremeyen, ancak topsuz oyunda etkili bir futbolcu. İyi kullanılması halinde gol şansı da var. Pres yaparak rakip defansı çıkartmıyor. Düşündüren en önemli sıkıntısı, transfer ücretinin çok yüksek olması.. Kere, Ülkesinin milli takımında kaptanlık yapmış bir oyuncu.

Her ikisi de bu takımda rahatlıkla oynayabilecek kapasiteye sahip..

Tamam, teknik adamlar oyun planına uymadığı için istemeyebilirler.. Robak’ın ücretinin yüksek olması takım içerisinde dengeleri bozabilir.. Bu nedenle denilecek bir şey yok, her iki futbolcu da gönderilebilir.. 

Ancak, kendilerine kulüp bulmaları önerilen futbolcuların kadrodan çıkartılmasına anlam vermek zor.. Bu futbolculara talip olacak kulüp yöneticileri demezler mi? madem iyi oyuncularda neden kadrodan çıkardınız, kamplara götürmediniz diye.

Böyle bir yanlışlığa kim öncülük yaptı, kim uyguladı anlamıyoruz.. Kadroda tut, göndereceksen yine gönder..

Transfer ise, hala bitirilemedi. Kadro yetersiz.. Konyaspor’un bu kadroyla zirveye oynaması zor.  Hazırlık maçları oynanıyor, ligin başlamasına 25 gün kadar bir süre var. Takımda hala eksikler var.. Defalarca dile getirdik, bir stoper ve ön liberoya oyuncu lazım diye, hala bu transfer gerçekleştirilemedi.

Hani, Kayserispor’dan alınan Semih Aydilek’in transferi de ayrı bir sorun.. Sakatlığı, ameliyat olduğu, fizik tedavi gördüğü apaçık bilinen bu futbolcunun transferini kim, neden gerçekleştirdi.. Gurbetçi futbolcu takımdan ne kadar uzak kalacak. Sakatlığı iyileşecek mi? bunları bilmeye herkesin hakkı var.

Yine tekrarlıyorum, kaleciler ligi götürebilecek kapasitede mi?. Teknik adamlar buna onay veriyor mu?.

Konyaspor, dolayısıyla Anadolu Selçukluspor’da son dönemlerde üzerinde durulacak en büyük sorun ise, Torku Şekerspor isminin değişmemesi..

Dört gün önce fikstür çekiliyor, genel kurul bir aya yakın bir süre önce yapılmasına ve Anadolu Selçukluspor isminin kabul edilmesine rağmen takımın ismi hala Torku Şekerspor olarak geçiyor..

Ama, bakıyorsunuz, Konyaspor’un ismi, genel kurul yapılmadan, üyelerin onayından geçmeden Torku Konyaspor olarak Federasyonda onaylanıyor..

İşte sorumlu yöneticilik bu.

Torku Şekerspor isminin değiştirilmemesinde sorumlular kim.. Neden zamanında başvuru yapılmadı.

Takımın ismini genel kuruldan geçirerek değiştiren Yavuz Erence başkanlığındaki Şekerspor yönetimi mi? yoksa, Anadolu Selçukluspor’un Fatih Yılmaz başkanlığındaki yeni yönetimi mi?

Kim olursa olsun, hangi yönetim kurulu yapsa da bu çok önemli, büyük bir yanlışlık. 

Neden Federasyona başvurulmadı..

Sözde, fikstür kitapçığı basılıncaya kadar isim değişikliği onaylanabilirmiş. Kulübün isminin değiştirilmesi konusunda Cumartesi günü Federasyondan yanıt bekleniyordu.. Umarız ki, değişiklik onaylanır. Aksi halde, bu sezon Konyaspor’un alt yapısı olarak faaliyet gösterecek takım; sorumsuz, ceplerinden beş kuruş para çıkmayan, reklam için görev alan iş bilmez yöneticiler yüzünden, yine Torku Şekerspor olarak yoluna devam etmek zorunda kalabilir.

Böyle bir yanlışlığı da yapsa yapsa Konyalı yöneticiler yapar..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR