Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

Siyasi Reklâmdan Ziyade İş Başarsak, İş

Siyasi Reklâmdan Ziyade İş Başarsak, İş

Geçen hafta AK Partisi Konya il başkanı Sayın Mustafa çevik tarafından Konya meseleleri, belediye çalışmaları üzerinde bilgi verilmesine ait Basın toplantısı yapımlı bendenizde müşahedelerim yanında düşüncelerimi aktarmıştım.
Elbette faydalı bir toplantı şekli ve kısa zamanlarda yapılmasının faydalılığı toplantıda da konu oldu.
Gönül arzu eder ki bu toplantılarda diğer siyasi partilerden de hazır olanlar olup sadece muhaliflik ve kişisel konulara girme değil eksiklik ve yanlışları belirtirken çözüm şekillerini de ifade ederek faydalı olmalarını görebilsek!
Ne gezer bizdeki siyasi platform elvermiyor ki. Bırakın bu şekil toplantıları önemli bir açılış, temel atma vb. işlemlerinde bile ya davet 3edilmediklerinden veya kendiliklerinden iştirak etmeme yolunda oldukları da müşahedelerim arasında.
***
Toplantıda konuşulanlardan önemli kısımları sizlere sunmuştum. Önemli olan Konya meselelerinden birkaçı için “yapılıyor, bitecek” cümleleri ile geçiştirilirken…
Son zamanlardaki genel olaylar üzerinde bilgi vermeleri ve basın mensuplarımızın da bu yönde soruları ile devam edilmesi ile sona ererken bendenizin Konya devlet yollarının yıllarca tamamlanamaması üzerindeki sorularıma da yine “yapılacak, bitecek” nakaratı devam etmişti..
Aslında bu yapılacak bitecek işlemi zaten Planlama dairesince tanzim edilen yatırım programından ileri bir işlem değildi ki!
Bırakın planlamanın planı ve konan bütçe durumunu bu bile aksaklıklarla uzatmalar olurken…
Nedenini araştırması ve yönünü hızlandırması için uğraş vermesi vazifeleri olan Sayın Milletvekillerimizin katkısı nasıl olabiliyordu diyeceğim ama olabildi mi ki?
Toplantı hakkında bilgi isteyen dostumun söyledikleri aslında halkın isteğini yansıtmak olmuyor mu?
“ TV ve basında ikide bir çıkıp yağlandıra ballandıra “yapacaklarını yaptıklarını” anlatıyorlar ama işlemlere bakıyorsunuz hiçte öyle değil.
Bak Hızlı Tren hatta Mavi Tünel 2002 den buyana zaman zaman 04, 06, 08 de bitecek derken planlamanın plana koyduğu 2010 yılını bile geride bırakıp 2011 lere sarkılıyor.
Bu gidişle düşüncem o ki 2013 de bile zor faaliyete geçer. İnşallah ben yanılırım.
Konya Devlet Kredi ve yardımları pek görmeden ve İstanbul sanayicileri ile ulusal denen kartel basının “Yeşil sanayi” diye aleyhte gayretlerine rağmen dünyaya açılmaları ile Konya da Sivil hava Alanı yokluğu problem oluşumu olurken…
2008 Ağustosunda resmen hem de Konya da “ Konya Sivil Hava Alanı düşüncemizde yok” diyebiliyordu Sayın Bakan.
Onun öyle demesine karşı vekillerimiz hâlâ bu yönde çalışmamız var diyebiliyorlar.
Aslında olmalı. “Neden Konya için yokmuş” diye bakana da, başbakana da gerekli girişimleri yapmalılar ve “mutlaka olmalıdır” diyebilmeliler ama görebilecek miyiz acaba?!
Kâh Beyhekim kâh Bölge hastanesi dediğimiz Sağlık Kampüsünün projeleri Rahmetli Dr. Mustafa Akın’ın başhekimliği zamanında başlamış koltuğunun altında projelerle kapı kapı dolaşmıştı ama 20 yılı aşkın netice de ancak bir tane bina ve onun çalışabilmesi için eksiği ile temin edildi. Doktorlar bile halen diğer hastanelerden aktarma olmakta. A
Aslında projesinde yedi bina olan kampüsün iki binasının adı ve beşincinin de ihale edilmesi işlemi sıfırrrr!
Derim ki Ağustos böceği gibi güzel nağme ve serenatlarla geçiştirme yerine karınca gibi çalışmalıyız yani “Siyasi reklâmdan ziyade iş yapmalıyız İş” diyerek noktalamıştı konuşmasını.
Bilmem bu dostun anlatımına iştirak eder misiniz? Bendeniz ettim gitti.
***
Toplantıda son söz alarak önceki yazımda sunduğum Konya Devlet Yolları çalışmalarına sorduklarıma verilen cevaplar,
Soru: Konya – Ereğli arası bölünmüş (Duble) yol yapımı iki kısım ihale edilmişti. Geçen yıl Üst yapısı tamamlanıp bu yıl üst yapı tamamlanmış olacaktı. Daha alt yapı bile tamamlanamadı.
Keza Ereğli – Çakmak arası bu yıl Alt yapı bitecek gelecek yıl üst yapı tamamlanarak Konya- Çakmak arası Bölünmüş yol olarak trafiğe açılacaktı. Ne yazık ki ödenek eksikliği de olmayan bu yollar olarak, Ereğli’ye kadarının bile alt yapısı, devamının da ilerleme olmamasının gecikme nedeni.
Cevap: Bu yol üzerinde Ereğliye kadar ki kısım bu yıl alt yapısı tamamlanacak (!) 2011 de de üst yapısı. Devamının ise 2011 da alt yapısı 2012 de üst yapısı tamamlanacak(!)
Konya- Seydişehir yolu ile Seydişehir- Manavgat ayr. Yolu üç yıl evvel Bölünmüş yol programına girmiş projeler hazırlanmıştı. Tamamen ortadan kalktı nedeni?
Cevap: verilmedi.
Soru; Konya - Seydişehir yolunda trafik kazalarına sebebiyet veren kısımlarda değişim için özel idarece geçen yıl ihale yapılmıştı. Az bir çalışma sonrası durdu nedeni?
Cevap: Verilmedi.
Belören – Hadim yolunda Eğitse deresi çıkışına kadar geçen yıl yapılmıştı. Kalan 15 Km. lik yerde çalışma görülmüyor veya çok yavaş gitmekte. Nedeni
Cevap: 2011 de (!) bitecek
Ne diyelim “her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır” derler ya…
***
Sağlık ve esenlik içinde yaşam dileğimle…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR