Muhammed Hasan Kabir

Muhammed Hasan Kabir

Şehr-i Ramazan

Şehr-i Ramazan

Onbir ayın sultanı olarak kabul edilen Ramazan ayı Müslümanlar için hayırlı bir aydır. Müslümanlık için çok önemli olan Ramazan ayında kutsal kitap Kur'an-ı Kerim indirilmeye başlanmıştır. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi de bu ayın içerisinde yer alır. Ramazan ayında bir ay boyunca niyet edilir ve oruç tutulur.

**

Arapça'da "ay" anlamına gelir. Çoğulu şuhûr (aylar) kelimesidir. “Ramaz” kelimesi güneşin sıcaklığının şiddetinden gayet kızmasıdır ki böyle pek kızgın yere “ramda” denir. “Ramazan” “ramda” mastarından “yanmak” manasına gelir. Yani kızgın yerde yalın ayak yürümekle yanmak demektir. Bu aya “Ramazan” denmesinin bir sebebi; bu ayın günahları yaktığıdır. Bu ayda açlık, susuzluk hararetinden ıstırap çekilir. Veyahut oruç hararetinden günahlar yakılır. (Elmalılı Hamdi Yazır)

**

İnsanlar arasındakı birlik ve beraberlik bağlarının güçlenmesinde Ramazan'ın büyük katkısı bulunmaktadır. Toplum olarak bizi biz yapan güzel değerlerimizi ve geleneklerimizi Ramazan ayıyla birlikte tekrar canlandırırız. Bu ayda özellikle kimsesizleri, yetimleri, komşularımızı ve yakınlarımızı her zamankinden daha fazla görüp gözetiriz.

**

Ümmeti Muhammed'in ve ülkelerimizin her köşesinde yaşayan Müslüman Kardeşlerimizin Ramazan ayını en kalbi duygularla kutluyorum. Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan'ın, Yüzyıldır dünya üzerindeki savaş ve çatışmaların çoğu Müslümanların yoğun olarak yaşadığı ülkelerde gerçekleşiyor.

**

İslam coğrafyası, Batılı ülkelerin menfaate dayalı politikalarının yanı sıra mezhep çatışmalarıyla kaosa sürükleniyor. Kriz ve karışıklıklardan en fazla etkilenen ise her zaman olduğu gibi mağdur halklar ve mazlum insanlar başta olmak üzere tüm Müslüman ülkelerde ki akan kanın durması ve huzurun gelmesine vesile olmasını temenni eder, İslam alemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini dilerim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammed Hasan Kabir Arşivi
SON YAZILAR