Sabit Horasan

Sabit Horasan

Rakiplere can veriyoruz

Rakiplere can veriyoruz

On kişi kalan takımı yenemezsen kimi yeneceksin?.
Evet, Konyaspor dün, daha 14. dakikada 10 kişi kalan Sivasspor’u yenemedi ve 14 puanda kalarak önemli bir avantajı değerlendiremedi..
Futbol zeka, futbol rakibin hatalarını değerlendirme oyunudur..
Futbol, taktik ve bireysel becerilerin ön plana çıkması gereken bir oyundur.
Dünkü maçta Konyaspor’da bunları görmek olası değildi..
Hep söyledik, hatta Antalyaspor maçından sonra, ısrarla üzerinde durduk, Konyasporlu futbolcular ne yazık ki, şut atmıyor, verkaç yapamıyor, kanatları iyi kullanamıyor, boş alan yaratamıyor. Bunlara nasıl futbolcu diyeceksiniz bilemiyorum.. Süper ligde oynayan bir oyuncu bunları yapamıyorsa Konyaspor’da yeri yoktur demektir..  
Konyaspor’da sistem yok..
Kimin ne oynadığı, nasıl oynadığı belli değil..
Maçın geneline baktığımız zaman, ilk yarıda etkili olamayan, 10 kişi kalmış rakibin baskısını yiyen Konyaspor, ikinci yarıda rakibin yine duran toptan öne geçmesinin ardından yakaladığı iki net pozisyonu dışında öne çıkamadı, orta alan da organize olamadı, üçüncü bölgede ise top tutamadı..
Ligin başından buyana hep aynı şeyleri söyledik.. Bir İstanbul Büyükşehir Belediyespor, bir Antalyaspor, bir Kasımpaşa, gibi rakiplerimiz arasında yer alan takımları yenemezsek, hele hele dün de 10 kişi kalan Sivasspor karşısında puan alamıyorsak Konyaspor hangi maçı kazanacak.. 
Evet, teknik direktör Ziya Doğan’a sormak gerekiyor,
“Hocam, Konyaspor kimi yenecek?..”
Elbette ki yenemezsiniz.. Topu orta alanda kontrol edemiyorsan, ileriye, üçüncü bölgeye taşıyamıyorsan, boş durumda topu kaleye atamıyorsan nasıl maç kazanacaksınız..
Konyaspor’da, dün de oyuncu değiştirme şablonu değişmedi.
Teknik direktör Ziya Doğan, her maçta olduğu gibi sahanın kötüleri Emre ve Adnan’ı seyretti, onlardan daha iyi mücadele eden Peter’i oyun dışına alarak, hatasını yineledi... Oysa, takım kaptanı olmasına rağmen kaçak dövüşen Emre oyundan alınan ilk isim olmalıydı.. Kendisine güvenilen Montano ve İbrahima Bangoura ise beklenileni veremedi. 
Tabi ki, teknik direktör Ziya Doğan’a sorulacak bir diğer soruda, kadroda yer alan diğer futbolcuların neden şans bulamadıkları şeklinde olmalı..
Yine tekrarlıyorum, dünkü maçta bir Eser oynasaydı, o iki net pozisyonlarda golü atardı..
Kaçan gollere gelince; amatör futbolcular bile bu hataları yapmaz.. Konyaspor bu önemli fırsatları değerlendirmiş olsaydı, belki de Konya’ya çok önemli 1 puanla dönecekti.. Ama, bu hataları örtmeyecekti, eleştirileri asla engellemeyecekti..
Teknik direktör Ziya Doğan’a dünkü maçta olumlu not vereceğimiz tek nokta, maçın ikinci yarısında Mehmet Yıldız’ı, sarı kartı bulunan Erdinç’le değil de, Kere ile kontrol ettirmesi oldu.. Bunun için kendisini kutluyoruz!..
Konyaspor teknik adamları ve futbolcuları aklına başına almalı.. Evet, alt sıralarda yer alan takımlar arasında kopma yok, puan farkı açılmadı. En önemli avantajımız bu.. Ama, ligin ikinci yarısı hata götürmez.. Bunun bilinci içerisinde olmalıyız..    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR