Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Olağanüstü bir durum olmazsa, Konyaspor rüyalarına girecek

Olağanüstü bir durum olmazsa, Konyaspor rüyalarına girecek

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde 3. eleme turuna yükselen takımlar belli oldu Turnuvanın 2. eleme turuna katılan Konyaspor ile Başakşehir tur atladı.

İlk maçında 1-1 berabere kalan Medipol Başakşehir, konuk olduğu İsrail temsilcisi Maccabi Netanya'yı 1-0'la geçerek 3. eleme turuna çıktı ve İzlanda ekibi Breidablik ile eşleşti.

İlk karşılaşmayı 3-0 kazanan Arabam.com Konyaspor ise konuk ettiği Belarus temsilcisi BATE Borisov'u bu kez 2-0'la geçerek üst turda Lihtenştayn temsilcisi Vaduz'un rakibi oldu.

Eşleşmede ilk maç 4 Ağustos Perşembe günü Liechtenstein'da oynanacak. Rövanş karşılaşması ise 11 Ağustos'ta MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu'nda oynanacak.

Fenerbahçe yüz karası bir sonuç alarak tüm Ülkede hayal kırıklığı yaratarak elendi. Başakşehir ise zar zor geçti turu.

İki maçta da net skorlar alan Konyaspor rakibine 5 gol attı, kalesinde gol görmedi ve Türkiye’ nin gururu oldu.

Konyaspor'un Konferans Ligi'ndeki rakibi, Avrupa'nın en küçük ülkelerinden Liechtenstein'ı temsil edecek Vaduz oldu.

Konferans Ligi’ne katılmak için Konyaspor’un bu elemeyi de geçmesi gerekiyor. 

Elde ettiği başarıya rağmen spor camiası Konya takımına gereken ilgiyi göstermedi. Yorumcular dillerinin ucu ile Konyaspor’ dan bahsederken, anında ağız değiştirerek diğer takımları göklere çıkardı.

Camia olarak bu duruma alıştık. İlhan Palut öyle bir takım kurmuş ki, bu sezon “rakiplerinin rüyasına girecek”

Olağanüstü bir durum olmaz ve bir aksilik çıkmaz ise yorumcular da öyle ya da böyle Konyaspor’ un ismini ezberleyecek, büyüklüğünü kabul etmek zorunda kalacak.

Bu arada 11 günde ikisi ligde ikisi Konferans liginde olmak üzere 4 maç oynayacağız bu periyodu sakatlıksız ve kayıpsız geçmemiz gerekiyor

SÜPER LİG 5 Ağustos’ta başlıyor.

Konyaspor ilk maçını Ankaragücüile8 Ağustos Pazartesi günü oynayacak. Böylece lig başlamış olacak.

En uzun yol Trabzon deplasmanı olurken, en kısa yol da Ankara olacak.Yeşil-beyazlı takım, 18 deplasman maçı için 11 şehre gidecek ve dönüş yoluyla beraber toplamda kat edeceği mesafe 20 bin kilometreyi bulacak.

2022-2023 Süper Ligi fikstürüne göre,ilk hafta maçları şöyle;

Antalyaspor – Galatasaray, Karagümrük –Alanya spor, Beşiktaş – Kayserispor, Sivas spor– Gaziantep, Ankaragücü – Konyaspor, Başakşehir – Kasımpaşa, İstanbulspor – Trabzonspor, Fenerbahçe –Ümraniye spor, Giresun spor- Adana Demirspor maçları oynanırken Hatay sporise haftayı (BAY) geçecek. 

21 Kasım- 18 Aralık 2022 tarihlerinde Katar'da düzenlenecek olan FIFA Dünya Kupası nedeniyle Süper Lig'e 13 Kasım'da ara verilecek.

Dünya Kupası finalleri sonrası ilk lig müsabakaları, 23-24- 25 Aralık tarihlerinde oynanacak ve Dünya Kupası için verilen ara haricinde bir devre arası verilmeyecek.

Bate ile oynanan iki maçı da canlı izledim. Kırmızı kart görmemek için önlem alınmalı. Bunun yanında Yönetim ve Palut Hoca öyle bir takım kurmuş ki;

“Olağanüstü bir durum olmazsa, Konyaspor rüyalarına girecek               “

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR