Sabit Horasan

Sabit Horasan

Ne yazık ki beceremiyoruz

Ne yazık ki beceremiyoruz

KARABÜKSPOR süper ligde... Hem de rakiplerine fark atarak, açık ara şampiyon oldu.. Kırmızı-mavili takımı kutluyorum ve Süper ligde başarı diliyorum.. Ama, Karabükspor’un bu başarısını kıskanmamak elde değil.. Konya’nın bir İlçesi büyüklüğündeki bir İl’in takımı şampiyon oluyor, ama Konya olarak bunu beceremiyoruz.. çok yazık.. Oysa, biz dedikoduyu, iş yapanları eleştirmeyi, yönetim içerisinde hizipçilik, yöneticiler arasında ayrımcılık yapmayı, görevini yapan yöneticileri kulüpten soğutarak saf dışı bırakmayı çok iyi beceririz.. Konyaspor’a, kendisini ön plana çıkarmadan destek verenleri de yerden yere vurmayı, küfür ettirmeyi de çok iyi beceririz. Yazık, üzülüyoruz.. Her zaman söyledim, yine tekrarlıyorum, Konya olarak biz yöneticiliği beceremiyoruz. Konyaspor belki play-off’ta yer alır ve oradan Süper lige çıkabilir.. Oysa Konya’ya ve Konyaspor’a  direkt çıkmak yakışırdı.. Hem de Karabükspor gibi açık ara puan farkıyla.

KONYASPOR, bugün kendisi gibi play-off mücadelesi veren Adanaspor’u ağırlayacak. Zor bir maç olacak.. Ligin ikinci yarısında kötü bir performans gösteren ve 13 maçta sadece 3 galibiyet alabilen Kartallar, geride kalan haftalarda oyun olarak  ne yazık ki futbolseverleri tatmin etmedi. Her ne kadar Bolu maçı kazanılmış olsa da ve güven tazelense de Konyaspor için bugün Adana maçı oldukça zor geçecek.. Yeşil-beyazlılar, Adanaspor’u yenmeleri halinde play-off yolunda önemli bir engeli geçecekler ve biraz daha rahatlayacaklar.. Ancak, futbolda olmaz diye bir şey yok.. İnanan, giydikleri formanın aşkıyla mücadele eden futbolcuların başaramayacağı, veya kazanamayacağı maç yoktur. Konyasporlu futbolcuların da bugün yeşil-beyazlı formayı şerefleriyle temsil edeceklerine inanıyoruz.. Bunun sonucunda da galibiyet gelecektir.. Konyasporlu futbolculara yakışanda budur.  Tabiî ki, bugünkü maçta taraftarların desteği de takımın kazanmasında etken olacaktır. Bu nedenle, futbolseverlerin, maçın 90 dakika olduğu bilinciyle hareket etmeleri ve sadece Konyaspor’u desteklemeleri gerekmektedir.  

KONYASPOR’DA alt yapı konusu her dönemde tartışılmıştır.. Yeterli bir alt yapı oluşturulmamasından, alt yapıdan yetişen futbolcuların değerlendirilmemesinden haklı olarak yakındık. Ama, bu yıl A2 takımının oynadığı futbol, bulunduğu konum ve gelecekte bu takımın iskeletini oluşturacak diğer genç ve yıldız takımlarda yer alan futbolcuların belirlenmesinde gösterilen seçicilik taktire değer. Bu takımlar iyi işlenmesi ve genç futbolcular yarışmacı olarak değil de geleceğe hazırlanmaları halinde Konyaspor gelecekte yıldız futbolculara sahip olacaktır.  Ancak, alt yapıdan yetişen futbolcuların değerlendirilmesi, A takımda oynatılması da alt yapının önünü açacaktır.. Konyaspor’da önceki teknik adamlar, A2 takımındaki bazı futbolcuları oynatma cesaretini gösteremediler.. Ali Dere’nin oynatılmasıyla yeni yeni bir hareketlilik başladı.. Beklentimiz, Ali Dere ile birlikte orta sahada oyun kurucu olarak görev yapabilecek ve takıma büyük katkı sağlayacak Feyyaz’ın da bu hafta Adana maçında forma giymesinden yana.. Hatta, teknik adamların Niyazi, Muhammet gibi futbolcuları da değerlendirmeye alacaklarına inanıyoruz..
***
FARUK Şahin, aramızdan ayrılalı tam 8 yıl oldu.. Daha dün gibi.. 4 ay içerisinde aldı, verdi ve ebediyete göç etti.. Yeri hiç bir zaman doldurulamadı adamımın.. Hasta yatağında yatarken, “adamım, ayağa bir kalkayım, hep senin yanında olacağım, arkandayım. Kimse senin kılına dokunamaz” demişti.. Biliyordum ki, bir daha kalkamayacaktı.. Evet, Faruk Şahin bir Konyaspor sevdalısıydı.. Bugün hayatta olsaydı, Konyaspor’un küme düşmesine, içerisinde bulunduğu duruma çok, çok üzülürdü.. “Futbolcu inançlı olmalı” derdi.. Ne yazık ki, Faruk Şahin’in istediği futbolcu profili bugün çok az. Konyasporlu futbolcuların, bugün hiç tanımadıkları Faruk Şahin’in istediği doğrultuda inançla mücadele edeceklerine ve maçı onun anısına kazanacaklarına inanıyorum. Kabrini cennet olsun Faruk Şahin, seni unutmayacağız..
NOT: Daha önceki iki yazıma bir okuyucumuz, Ali Karadeniz ismiyle mesaj göndermiş.. Asıl ismimi, yoksa takma isim mi kullandı? Bilemiyoruz.  Okuyucumuz, Hüsnü Özkara’nın gitmesi karşısında sevindiğimizi, oysa onu çok arayacağımızı dile getiriyor.. Hüsnü Özkara iyi bir insan. Kişiliğine diyeceğimiz yok.. Ama yine tekrarlıyorum, Özkara’nın Konyaspor’un başına getirilmesi de ve gönderilme zamanı da çok yanlıştı, hataydı…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR