Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Mücadele Bucadan 1 puan Konyadan

Mücadele Bucadan 1 puan Konyadan

Ramazan Bayramının son günü olan Cumartesi günü taraftarlarına bayram hediyesini vermek için sahaya çıkan ve Spor Toto Süper Lig'in yeni ekibi Bucaspor’u ağırlayan Konyaspor, geride kalan 3 haftada sergilediği futbolu daha da iyileştirerek mücadeleye sergileme niyetindeydi ancak, bu niyet gerçeğe dönüşmedi.

Yani Konyaspor 90 dakika sonunda ne taraftarına vermek istediği bayram hediyesini verebildi ne de planladığı mücadeleyi sahaya yansıtabildi. Durum böyle olunca alınan 1 puan bile çok büyük önem arz etti.
Başka bir deyişle sahada mücadele eden Bucaspor olmasına rağmen 1 puan alan yeşil beyazlı temsilcimiz Konyaspor oldu. Bu da futbolun içinde olan bir başka özelliktir diyerek sergilediğimiz kötü futbolun karşılığı olarak aldığımız 1 puanın mutluluğu oluyor. 
Spor Toto Süper Ligi'n 4. haftasında İzmir ekibi Bucaspor’un Orhan Ak ile öne geçtiği mücadelede Konyaspor’dan Hakan Aslantaş'ın golü skoru belirledi ve karşılaşma 1-1 sona ererek taraflar sahadan 1 puanla ayrılmış oldu.
Bucaspor maçında gerek Eskişehirspor gerekse de deplasmanda Gaziantepspor karşılaşmalarında sergilediği performans ve oyun anlayışından uzak bir mücadele gösteren yeşil beyazlı temsilcimizin bu anlamsızlığa maç boyunca devam etmesine bir türlü neden bulunamadı. Bayram günü olmasına rağmen tribünleri dolduran taraftarların bu özel güne ait bir keyif yaşamaları gerçekleşmezken ortak kanı alınan 1 puanın bile “Şükür” derecesinde olduğunu gösteriyordu.
Takımdaki yabancıların tam anlamıyla kendilerini gösterememesi ve özellikle Gaziantep maçında attığı muhteşem golle dikkatleri üzerine çeken Montano’nun Buca karşısında etkisizliği ise gözlerden kaçmadı. Yetenek ve özelliği ile kritik paslar atarak takım arkadaşlarını pozisyonlara dahil eden Montano’nun devamlı markajda olması da bana göre etkisizliğindeki nedenlerden birisi oldu.
Ziya hoca ve talebelerinin bu maçtan çıkartacağı bir değil birçok ders olduğunu benim gibi kendilerinin bildiği bilinci ile düşünerek ilk haftalarda alınan puanların daha bir anlamlı olduğunu hatırlatmak istiyorum.
Kısaca maça geldiğimizde ise şu şekilde özetlemek sanırım yanlış olmaz;
Bucaspor adına oldukça zevkli ve pozisyonlu geçen karşılaşmanın ilk yarısını Bucaspor, Orhan Ak'ın 9. dakikada attığı ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.
İkinci yarıda iyi başlayan taraf yine konuk Bucaspor'du, İzmir ekibi girdiği net pozisyonları değerlendiremedi. 67. dakikada Konyaspor, Bucaspor'un kalecisi Carlos Fernandes'in büyük hatasıyla eşitliği yakaladı. Kendisine atılan geri pası uzaklaştırmak isterken Konyaspor’da 29. dakikada oyuna Thierry Tazemeta’nın yerine giren Hakan Aslantaş'a çarptıran Angolalı kaleci, topu kendi ağlarından çıkardı. Kalan dakikalarda iki takımın da baskısı sonuç getirmedi ve iki ekip de haftayı 1'er puanla kapatmış oldu.
Konyaspor bu skorla 5 puana yükselirken gelecek haftalar için işinin hiç te kolay olmadığını yine göstermiş oldu. Yeşil beyazlı temsilcimiz önümüzdeki hafta İstanbul Büyükşehir Belediye'ye konuk olacak.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR