Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Millet bahçesi, diğer büyük yatırımlarla birlikte düşünülmeli

Millet bahçesi, diğer büyük yatırımlarla birlikte düşünülmeli

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapımı devam eden, Seydişehir ve bölgenin en görkemli Millet Bahçesi çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Bu yıl bahar aylarında başlayan çalışmalar hava şartlarına göre aralıksız devam etti ve tamamlanma aşamasına geldi.

Konu ile ilgili zaman zaman bilgi vermiştim, Nevzat Bey tepesinde çalışmaları devam eden projede bulunacak tesisleri bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Kafeterya, kütüphane, sosyal donatı alanları, konferans salonu, tenis kortu, voleybol, basketbol ve futbol sahaları, millet kıraathanesi, yürüyüş parkuru, dinlenme ve piknik alanları, oyun grupları, botanik bahçesi, bin kişilik çok amaçlı sosyal tesisi, spor tesisleri, kıraathane, botanik sera kafe, 2 adet tenis kortu, 1 adet basketbol ve 1 adet futbol sahasının yer aldığı proje tamamlandığında, Konya ilçeleri arasında en donanımlı sosyal tesisleri aynı zamanda yeşil alan olma özelliğine sahip olacak,

Toplu Konut İdaresi tarafından 126 Bin metrekarelik alan üzerinde devam eden ve inşasında sona gelinen Millet Bahçesi çalışmalarını yerinde görmek için sık sık ziyaret ediyorum.

Ziyaretlerim de karşılaştığım vatandaşlar, projeyi yakından takip ettiklerini belirterek, her geçen gün tesislerin ve sosyal donatı alanlarının kendini göstermeye başladığını belirtiyorlar.

Şunu net olarak ifade edebilirim. Bu devasa proje Seydişehir için büyük kazanım olacak. Bölge halkına da soluk getirecek.

Halen, çevre düzenleme, peyzaj, kaldırım ve yürüyüş yolları çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor.

Bu görkemli projenin hayata geçirilmesinde emeği geçen ve hiçbir zaman Seydişehir’ den desteğini esirgemeyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a ve Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür etmek istiyorum.

Burada göz ardı edilmemesi gereken bir konu daha var. Bu yatırımlar kendiliğinden gelmiyor. Belediye başkanı Tutal’ın Çevre bakanlığı ve Büyükşehir belediyesi nezdinde yaptığı girişimler unutulmamalı.

BÜTÜN OLARAK DEĞERLENDİRİLMELİ

Geçtiğimiz günlerde çalışmaları yerince inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Tutal ve Kaymakam Deniz Pişkin projeye ne kadar önem verdiklerini gösterdiler.

Nevzat bey tepesinde devam eden çalışmaların, Kuğulu vadisi projesi ile birlikte ele alınması kanaatindeyim.

Seyit Harun, Kuğulu vadisi, Termal tesis ve tamamlanmasına az bir süre kalan Marangozlar sanayi karşısında ki Belediye ait işyerleri Seydişehir’ in marka değerine katkı yapacak önemli yatırımlar.

Bu arada bir öneri yapmak istiyorum, Millet bahçesi ve Kuğulu vadisi projesi arasında 60 evler kalıyor. Mevcut yapısı ile biraz da âtıl kalan 60 evler yerleşim alanı yeniden değerlendirilmeli.

Buradaki vatandaşlar ile görüşülüp ortak bir projede anlaşılmalı, yeni evler ile birlikte ticari bir alan oluşturulmalı.

Er veya geç gerçekleşeceği için bir daha hatırlatayım, Marangozlar sanayi yeni ve modern bir yere taşınmalı.

Milet bahçesi, Kuğulu vadisi, Belediye ye ait işyerleri ve fırın, bütün olarak değerlendirildiğinde bu bölge ziyaret ve ticaretin merkezi olmaya adaydır.

Bu sebeple Belediye’ nin bölgede yeni arsalar üreterek mimari yapısı ön plana çıkartılacak yeni binaların yapılmasının önü açılmalı.

Millet bahçesi, diğer büyük yatırımlarla birlikte düşünüldüğü” takdirde çok daha büyük değer kazanacağını,

Seydişehir’ in marka değerini artıracağını düşünüyorum”

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR