Sabit Horasan

Sabit Horasan

Ligin ikinci yarısı ve TSYD semineri

Ligin ikinci yarısı ve TSYD semineri

BANK Asya 1. ligde ikinci yarı perdesi hafta sonunda yapılacak maçlarla açılacak. Konyaspor, ilk hafta, ilk yarıda deplasmanda yendiği Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’u konuk edecek. Ligin ilk yarısını 37 puan ve gol farkıyla lider Karabükspor’un ardından ikinci sırada kapatan yeşil-beyazlılar’ı, ikinci devrede zor bir döneme beklemekte.. 8 maçını içeride ve 9 maçını da deplasmanda oynayacak olan Konyaspor’u ikinci yarıda özellikle dış sahada zirve takımlarıyla yapacağı maçlar beklemekte. Ancak, her dönemde zor maçların takımı olduğunu gösteren ve bu maçlardan galibiyetle ayrılan Konyaspor’un yine başaracağına inancımız tamdır.  

GEÇTİĞİMİZ yıl, Mehmet Ali Kuntoğlu Başkanlığındaki yönetimin yaptığı büyük yanlışlar sonucu kendisini Bank Asya 1. ligi’nde bulan ve bu yıl yeni bir yönetim, yeni takım ve yeni bir teknik teknik kadro ile Süper lig umutlarıyla yola çıkan Konyaspor’un başarılı olması için tüm Konya’nın birlik olması kaçınılmazdır.. Herkes eline taşın altına koymalı ki, ekonomik sorunlar aşılsın ve takım yoluna emin adımlarla devam edebilsin.. Bu nedenle, Konyaspor’un ikinci yarıdaki rakibi, diğer takımlarla birlikte kendisi olacaktır. 7 yıl önce ki gibi Konya kenetlenmesi halinde başarının yolu açılacaktır. Bunun sonu da elbette ki Süper lig olacaktır. Konya buna layıktır.. Konya’nın spordaki yeri Turkcell Süper ligdir..
***
ZİRAAT Türkiye kupasında iyi bir çıkış yakalayarak gruplara kalan ve Konya’yı en iyi şekilde temsil eden Şekerspor’un gruptan çıkma şansı matematiksel olarak devam etmekte. Yeşil-beyazlılar 2 maçta 4 puan almaları halinde büyük bir olasılıkla gruptan çıkarak adını çeyrek finale yazdıracaktır.. Futbolda olmaz diye bir şeye yoktur.. Elemeleri geçen, grupta ilk maçında Kasımpaşa’yı deviren ve ikinci maçta deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a tek golle yenilmesine rağmen kafa tutan Şekerspor değil mi?.. Yeşil-beyazlı temsilcimiz, 2. klasman grubunda ise Turgutluspor ve Alanyaspor ile birlikte birincilik mücadelesi verecek.. Şekerspor’un ligde de aynı başarıyı göstererek play-off’a kalacağına inanıyoruz..
***
TÜRKİYE Spor Yazarları Derneği genel merkezi tarafından, her yıl geleneksel olarak düzenlenen “spor’un zirvesi” seminerlerinin 47’ncisi bu yıl da Antalya’da yapıldı. Konya şubesi olarak seminere 6 kişiyle katıldık.. Seminer, geçen yıllara oranla daha iyi geçti.. Katılımcıların yaş ortalaması daha aşağılara düşerken, oturumlarda tüm davetlilerin katılmasıyla eksiksiz gerçekleştirildi diyebiliriz. Böylece, eğitimden sorumlu Genel Başkan yardımcısı Devrim Sağıroğlu da tansiyon sorunu yaşamadan, rahat bir seminer geçirdi.
PROTOKOL konuşmalarının ardından gerçekleştirilen 6 oturumdan oluşan ve iki gün süren seminerde, ilk oturumda genç teknik direktörler Türk futbolu ve Milli takımın geleceği konularını dile getirdiler konuşmalarında. Ertuğrul Sağlam, Tolunay Kafkas, Abdullah Avcı ve Mehmet Özdilek, Milli takımı Türk teknik direktörlerin çalıştırmasının yararlı olacağı noktasında birleştiler., Güven Göktaş, Lütfü Özel, Esat Yılmaer, Faik Gürses, Orhan Ertanhan ve Ahmet Çakır’ın oturum başkanlıklarını yaptıkları seminerde, ikinci otum ise Doping üzerine gerçekleştirildi.
BASKETBOL Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ile birlikte Yiğiter Uluğ, İhsan Bayülken ve İbrahim Kutluay’ın katıldığı 3. oturumda A Milli basketbol takımının Türkiye’de yılın ortalarında yapılacak Dünya şampiyonasında nasıl bir derece alacağı konusu tartışıldı ve hedefin ilk sıralar olduğu dile getirildi. İkinci günün ilk oturumu, Türkiye’nin tanıdığı teknik direktör Yılmaz Vural’ın katıldığı “Bu da futbolun Kasımpaşa’lısı” konusunda yapıldı.. Yılmaz Vural yuvarlak laflar etti, her zamanki gibi şov yaptı ve dinleyicileri gülmekten kırdı geçirdi. “Bab-ı Ali’den Ayamama’ya” konulu ikinci oturumda Türk basınının içerisinde bulunduğu durum masaya yatırıldı ve bir yerde özeleştiri yapıldı.. Seminerin en büyük ilgi gören oturumlarından biride bu oldu diyebiliriz. TSYD genel merkezinin düzenlediği seminer, MHK Başkan Oğuz Sarvan, hakemler Bülent Yıldırım, Fırat Aydınus, Hüseyin Göçek ve Yunus Yıldırım’ın katılmasıyla “söz hakkı hakemlerin” oturumu ve aynı akşam Gökhan Tepe’nin katıldığı gala gecesiyle sona erdi. Katılımcılar bir yıl sonraki seminerde buluşmak umuduyla bir birlerine veda ettiler. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR