Sabit Horasan

Sabit Horasan

Konyasporda görüntü iyi değil!

Konyasporda görüntü iyi değil!

Futbolda bir sevinç, bir üzüntü.

Evet Konyaspor’da işler iyi gitmiyor. Şekerspor ise 4 maçta yenilmeyerek grubun zirvesine oturdu. Şekerspor ile seviniyoruz, Konyaspor ile üzülüyoruz.

Gaziantep deplasmanında sergilediği pozitif futbolla gelecek için ümit veren Konyaspor, Bucaspor ve ardından İstanbul Büyükşehir maçlarındaki oyunuyla hayal kırıklığı yarattı. Dahası, Konyaspor son iki haftaki futboluyla akıllarda soru işaretleri bıraktı. Kartallar, kazanmaları gereken bir Bucaspor karşılaşmasında 1 puana razı olurken, beraberlik için çıktıkları maçta ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a tek golle yenilmekten kurtulamadılar..

Haydi, yenilgiyi normal karşılayalım. Nihayet bir deplasman maçı,,. Ev sahibi ekip, çok iyi oynamasa da tipik bir beraberlik karşılaşması olan maçta tek golle kazanan taraf oldu..  

Ya futbola ne demeli.. Evlere şenlik.

Orta sahada iyi organize olamayan, gol pozisyonları üretemeyen Konyaspor’da, bir de oyunu adete seyreden teknik adamların gerekli önlemleri almaması, maçı kazanma adına yeterli hamle yapamaması düşündürücü.. Hatta, maçtan sonrada iyi oynadık demeleri de ayrı bir sorun.. 

Konyaspor orta sahası daha ilk yarıda oyundan düştü.. Defans oyuncuları duran toplanda adam paylaşmasını bilmiyor.. Takımın kanatları hiç çalışmıyor.. Şut atılmıyor.. Orta sahanın sağ ve sol ön tarafında oynatılan her iki yabancı futbolcunun oyuna katkısı hiç yok.. Her iki oyuncuda kanatları kapatamayınca defansın sağ ve sola kanadında oynayan Hakan ve Abbas zor durumda kalarak baskı yiyor. Israrla bu futbolcuların üzerinde durulmasına anlam vermek zor.

Kısacası, Konyaspor teknik adamlarının gözü kör mü? diye sormak istiylorum...  

Daha Kızılcahamam kampından başlayarak, Konyaspor’un orta sahasında sıkıntı olduğunu, takımın çok iyi bir ön liberoya gereksinimi olduğunu yazdık durduk.

Ne yöneticiler, ne de teknik adamlar buna kulak asmadı.. İş işten geçtikten sonra ön libero arayışına girdiler. Ama, transfer edilen Klen ve Sylla henüz hazır değil.. Onlar takıma girse, çözüm olur mu? O da ayrı bir soru. 

İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı önce ki yazımızda, Konyaspor’un ligin en zayıf halkası olmaya devam ettiğini söylemiştik.. Bunda yanılmadığımızı bir kez daha gördük..

Dipteki takımlar bir bir toparlanmaya başladı.. Takım kadrolarına baktığımız zaman, bir Kasımpaşa, Antalyaspor ve Sivasspor dışındaki takımların Konyaspor’dan daha iyi kadrolara ve bununda ötesinde geçen yıldan oturmuş kadrolara sahip olduklarını görebiliriz. Bu da, onlar için önemli bir avantaj.

Konyaspor’a ligin ilk 5 haftası için tanıdığımız tolerans doldu..

Artık herkes aklını başına toplamalı ve üzerine düşeni yapmalı..

Yöneticiler, para sıkıntısı varsa –ki öyle görülüyor- bunu bir an önce çözerek ödemeleri gerçekleştirmeli..  

Teknik adamlar inattan vazgeçerek Konyaspor’a yararlı olacak futbolculardan oluşan 11’i sahaya çıkarmalı.. Yeni oyuncuları da bir an önce hazırlayarak görev vermeli.. Bu takımın defansında, orta alanında, kanatlarında ve forvetinde sıkıntı var..

Bu şehrin Valisi, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları, iş adamları, kurumlar ve esnaf odaları gereken maddi desteği sağlamalı.. Aksi halde, geçmişteki söylediklerimi yineliyorum. İş işten geçtikten sonra verilen destek işe yaramaz, çok geç olur..

İddaa 2. lig kırmızı grubunda mücadele eden Şekerspor ise yüzümüzü güldürmeye devam ediyor.. Umarız ki, bu lig sonuna kadar böyle devam eder..

Yeşil-beyazlılar, ligde oynadıkları 4 maçta 10 puan alarak lider koltuğuna oturdu.. Attığı 12 gole karşılık hiç gol yemeyen Şekerspor’da, tüm futbolcular üzerine düşeni en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde..

Ligin ilk haftalarında genelde batı takımlarına karşı mücadele veren Şekerspor’un, doğu grubu takımlarına karşı da aynı başarıyı göstereceğine ve zirve yarışını sürdüreceğine inanıyoruz.

Yeşil-beyazlı takımda; bir Cafercan, Ö. Ali, İshak, Onur, takımın yenilerinden Barış futbollarının üzerine koymaya devam ediyor.. Elbette ki diğer futbolcuları da onlardan ayırt etmiyoruz.. Başarılar Şekerspor, Başarılar yönetici ve teknik adamlar.. Gönlümüz, sizi yeni sezonda Bank Asya 1. ligde izlemekten yana.. 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR