Yasin Köseoğlu

Yasin Köseoğlu

Kadro zenginleşti!

Kadro zenginleşti!

Sezona Konyaspor’un TSYD Ankara Şubesinin kupasını alarak moralli başladığını söylemiştik. Bunun üstüne bir de ligin favorilerinden Fenerbahçe galibiyeti moralleri tavan yapmıştı. Fakat gerçekleri görmek istememiştik. Son iki maçımızda ise gerçekler gün gibi ortaya çıktı.

Sivasspor maçı deplasman dedik, sineye çektik. Yenilebilir dedik, Sivas bizden iyi dedik, dedik Allah dedik. Ama bir kere de nasıl yeneriz diye düşünmedik. Bu hata sonucunda Kasımpaşa karşısında yine mağlup bitirdik maçı. Yine aynı söylemler ‘’Kasımpaşa bizden üç gömlek üst takım’’ ‘’Onlar transfere iyi para harcamış’’ gibi söylemlerle kendimizi rahatlatmaya çalıştık. Ama böyle rahatlanmaz…

***

Gelelim Konyaspor nasıl iyi olur konusuna..

Kendimce çıkardığım izlenimler doğrultusunda dikkatimi çeken birkaç husus var. İlk olarak takımımız pozisyona giremiyor. Sivas ve Paşa maçlarında toplam net 5 gol pozisyonuna giremedik. Fener maçında gaflete uğramış rakibe karşı sadece ikinci yarı 5 pozisyon bulmuştuk oysaki. Çözüm olarak ise Gekas ismi gündeme geldi ve transferi oldu. Bu transferle birlikte Porto’lu Djalma ile Levski Sofya takımından da Silva’da takıma takviye olarak eklendi. Djalma-Gekas uyumu bizi biraz olsun rahatlatır düşüncesindeyim. İnşallah Djalma geçen sene gösterdiği performansı yakalar. Gekas’tan şüphem yok zaten hiç.

***

Bir diğer önemli husus ise kanatlarımız çalışmıyor. Eğer ki biz Anadolu Kartalıyız diyorsak kanatlarımızı tamir etmeliyiz. Kanadı olmayan kuş uçamaz misali bizde sürünüyoruz. Ali Turan-Ömer Ali ikilisinin uyumsuzluğu geçen seneden beri devam ediyor. Ne zaman nerede ne yapacağı belli olmayan bir isim Ali Turan. Bazı maçlarda efsanevi oyun çıkarırken, bazı maçlarda ise yerlerde geziyor. Bu risk yerine oraya Tolga bir iki maç olsa bile denenebilir. Genç, süratli bir isim Tolga. Önüne ise kontratak futboluna uygun Ömer Ali ve Djalma isimlerinin ikisi de uygun.

Sol tarafta ise ilerideki isim Erdal savunmaya yardıma gelmiyor. Mehmet Uslu ise yalnız kalıyor. Mehmet yerine Ergun, Erdal’ın yerine yeni transfer da Silva ismi ilk maçta denenecektir. Erdal ise ortasahanın önünde daha faydalı olur takım adına. Mehmet Güven’li sistemde ise Erdal yedekten gelerek daha büyük katkı sağlayabilir. Sol ön kısma Hasan Kabze ismi de uygun düşer düşünceme göre. Geçen sene Orduspor forması altında sol önde birkaç performansını izlemiştim ve açıkçası beğenmiştim. Denenmesi muhtemel duruyor…

***

Benim 11’im: İtandje-Tolga, Elvis, Selim Ergun- Ali Çamdalı, Tomas Borek, Mehmet Güven- Djalma, Gekas, da Silva.

Kibong, Thorvaldsson maçları tribünden izlemeli. Çad’lı forvetin sözleşmesi feshedildi. Şu kadro durumunda şans bulması zordu zaten.

***

En büyük sorun ise başkan-yönetim uyuşmazlığı. Yöneticilerin başkanla anlaşamadığı görünüyor dışarıdan. Olayın iç yüzü nasıldır bilemeyiz fakat bunun sonucu olarak Hasan Dağlı ve Zeki Çimen istifalarını verdi yönetim kuruluna. Son gelen haberlere göre istifaları kabul edilmemiş. Bence doğrusu da yapılmış. Konyaspor’un Hasan Dağlı ve Zeki Çimen gibi spor adamlarına ihtiyacı var. Yönetim bir olmalı, yaşanan ufak sorunları sineye çekmeli. İşte o zaman büyük takım olma yolunda emin adımlarla ilerleriz. Ama aynı çatı altındaki isimlerin yüzüne gülüp, arkasından kuyu kazarsak; hep birlikte o kuyuya düşmekten kendimizi kurtaramayız.

***

Uğur Tütüneker konusu kamuoyunu epeyce meşgul etmiş durumda. Taktik ve teknik konularda epeyce eleştiriliyor. Ben ise 1-2 maçlık daha zaman verilmesi düşüncesindeyim hala. Bakalım 1-2 hafta sonra takım düzelir mi, yoksa Uğur Hoca’nın kafasını toplaması için bayağı vakti olur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yasin Köseoğlu Arşivi
SON YAZILAR