Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Kadir Has ve alınan 1 puan

Kadir Has ve alınan 1 puan

Her haftası ayrı bir sıkıntı ve heyecan veren Turkcell Süper Ligi’nin 29. haftasında  deplasmanda ligin güçlü ekibi Kayserispor ile karşılaşan Konyaspor, bu önemli karşılaşmadan 1 puan alarak hiçte küçümsenmeyecek bir başarıya imza attı.

Kayseri deplasmanı zor, ancak onun öncesinde Kadir Has stadı daha zor olmuş rakip takımlar için. Öyle ki sahip olduğu standartlarla Türkiye'nin en modern ve Avrupa'nın sayılı statlarından biri olduğu ifade edilen Kadir Has Stadyumu 5 yıldızlı statlar arasında yerini almış.
196 bin metrekarelik alanda hizmet veren ve yerel maçlarda 40, 458 seyirci alabilecek özelliklere sahip olan Kayseri Kadir Has Şehir Stadyumu, Uluslararası maçlarda güvenlik nedeniyle 32,864 seyirciye ev sahipliği yapacak.
Atmosferi ile tam bir görkem ve ihtişam abidesi olarak görülen stadyumda büyüklükleri 35 metrekare ile bin metrekare arasında değişen 54 loca yer alırken, Bin 785 araç kapasiteli otoparkı bulunuyor. Tribünlerin üstü tamamen kapalı olan stadyumda, 4 bin ton çelik kolon kullanılmış ve toplam stadyum maliyetinin KDV ve diğer harcamalarla birlikte 70 milyon TL'yi bulduğunu öğreniyoruz.
İşte böylesi gurur abidesi olan stadyumun içinde olmak bizlere mutluluk verirken, Konyamız için her seçim dönemlerinde broşürlerin vazgeçilmez reklam materyali olan yeni stadyum konusunda hala gözle görülür bir gelişmenin olmaması aklımızı karıştırırken değişik yorumlara da neden oldu.
Kadir Has stadyumunun büyüsünden kendimizi alarak puanların paylaşıldığı maça baktığımızda ise 60. dakikaya kadar “ne şiş yansın ne kebap” mantığının hakim olduğu bir müsabaka izledik.
Ancak 60. dakikada Kayseri adına maça dahil olan Turgay’ın, 1 dakika sonra takımını kornerden gelen topu kafayla  ağlara göndererek öne geçiren isim olması ve bu golden 4 dakika sonra Konyaspor, kazanılan korner atışında arka direğe gelen topa müdahale etmek isteyen Mustafa Er’i Ali Turan’ın düşürmesiyle kazanılan penaltı atışında eşitliği yakalaması oyunun temposunu değiştirdi.
Karşılaşmanın geneline bakıldığında ise 90 dakika boyunca ortaya konulan futbol ve mücadele sonucunda her iki ekipte hak ettikleri birer puanla sahadan ayrıldılar. Özellikle hücum organizasyonlarında iki ekibinde yetersiz kalması, iki golün de ölü toptan gelmesine neden oldu.
Zaten bu tip hata yapmamak üzerine kurulan oyun sistemlerinde organize ataklarda gol bulmak zor. Ölü topları iyi değerlendiren kazanan taraf olur. İki takımda iki ölü top sonucunda birer gol bulup puanları paylaştı.
Stadın en güzel anı ise bence Konya’dan Kayseri’ye giden Konyaspor’lu taraftarların 90 dakika boyunca susmaması ve takımına destek vermesi ile Kayserispor’da yıllarca forma giymiş ve şuan Konya forması taşıyan Bülent Bölükbaşı’na olan Kayserili taraftarların sevgiydi. Kayserili futbol severler Bülent’i ayakta alkışladı. Eski oyuncularına olan özlemlerini böylesi güzel bir tabloyla gösteren futbol severlerin duyarlılığını göz ardı etmek tabiî ki imkânsızdır. Dolayısıyla futbol adına yaşanan bu güzel olayların artması en büyük temennidir. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR