Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

İlk yarının ardından

İlk yarının ardından

Konyaspor geçen sezonu İlhan Palut ile fazla stres yaşamadan rahat bir biçimde tamamladı.

Bu sezona başlarken yapılan transferler ile çok stres yaşamadan ligi tamamlayacağını düşünüyordum.

Türkiye liginde iki yol var, ya ligi ortalarda bitirip itele kakala yola devam edeceksin ya da üst tarafta ilk 5 içinde yer bulup ekonomik olarak açık vereceksin.

Burada olay şu kulüplerin yıllık masrafları var, gelirler belli. Gelir gider dengesinde açık vermemek için ligi ilk 5 içinde bitirmek gerekiyor, diğer yol ise Türkiye Kupasını kazanmak, Türkiye kupasında final oynamanın bile ekonomik getirisi yok.

Konyaspor sezona 300 milyon borç ile başladı. Artan kur ile bu borç daha da arttı. Konyaspor’u rahatlatan Tatlıcak arazisinin satışı oldu. Tatlıcak arazisinden gelen paranın yatırım için değil de gereksiz ve fuzuli borçlar için kullanılması ise bizi derinden üzüyor.

Gelelim futbol tarafına, Konyaspor sezona bazı transferlerle başladı. Belçika’da başarılı olan sonra Arap yarımadasında umduğunu bulamayan ve soru işareti olan Mpoku, Antalyaspor’da sakatlık probleminden forma yüzü göremeyen Serdar, küme düşen Gençlerbirliği takımından Soner, Altınordu’dan Oğulcan. Ankaragücü takımından Endri , ne olacağı belli olmayan Mihalak ve cv si son derece başarılı olan Ahmed Hassan ı transfer etti.

Sezon başı bakınca vasat bir takım görüntüsü veren Konyaspor’un İlhan Palut ile ortalarda gezen bir takım olacağını düşünüyordum.

Bu sezon bize büyük sürpriz oldu.

Bosna kalesinin güven veren ismi Sehiç çok formda, Ahmet Çalık Gençlerbiliğinde çıkış yaptığı günlerdeki gibi. Abdülkerim olgunlaştı, Gülherme hücumda silah, Skubic bildiğimiz gibi, Amir olgunlaşan başka oyuncu, Soner iyi işler yapıyor. Zymer etkili, Serdar eski günlerine döndü. Sokol sistemde önemli oyuncu, zaman zaman Endri skora katkı sağladı, Mpoku Hatay’da neler yapabileceğini gösterdi. Devrenin sonuna doğru Ahmed Hassan uyum sürecini aştı.

Konyaspor’da her şey iyi gidiyor burada en büyük çekince İstanbul medyası Konyaspor’u çok şişirdi rehavet olur mu korkusu var.

İlhan Palut bu noktada son derece temkinli ancak yükseklerde rüzgar sert eser, oraya ulaşmak zordur fakat orada kalmak çok daha zordur.

Ligin ikinci yarısı için Konyaspor çitayı yükseltti, kulübeye ve skora etki edecek oyuncu arayışı var. Serdar ve Zymer’in alternatifi yok gibi sakatlık ve ceza durumunda sıkıntı yaşamak istemeyen İlhan hoca takviye istiyor.

Konyaspor için çok önemli fırsat sezonu bulunduğu konumu koruyabilirse ekonomik manada derdi de üzerimizden atarız.

Fatih Özgökçen ve İlhan Palut ve de şehir inanılmaz uyum yakaladı.

Taraftar bu işe biraz daha inanıp takımı desteklemesi lazım. Konya şehri stadyuma gelme konusunda biraz geride kaldı, takım ligde ikinci sırada ardından gelene 6 puan fark atmış Konyaspor taraftarı stadyuma gelmiyor…

Biraz destek lazım, taraftar ve şehir bu takımın yanında olduğunu göstermeli.

Ha gayret…

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR