Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

İlhan’ın Aslanları

İlhan’ın Aslanları

Ligde 11 hafta geride kaldı, Konyaspor 11 haftada 20 puan toplayarak lig tarihindeki en iyi başlangıç yaptığı sezonu yaşıyor.

Konyaspor’un kadrosunda çok büyük yıldızı yok,

Konyaspor kadrosu diğer hiçbir takımda olmayan mücadele gücü ve takım uyumuna sahip.

İlhan Palut göreve geldiğinde kendi hırsını takıma yansıtırsa başarılı olur diye düşünüyordum, nitekim hoca kendisi ile uyumlu bir kadro yakaladı ve iyi gidiyor.

Konyaspor’un en büyük sorunu kulübeden gelip oyuna etki edecek zor zamanlarda skora etki edecek oyuncusu yok.

Rahmanoviç, Mihalack, Mpoku şu ana kadar skora ve oyuna etki edemediler. Konyaspor devre arası bu sorunu çözerse uzun aradan sonra bu sezon ekonomik açık vermeden ligi tamamlar.

Gelelim bu hafta Fenerbahçe mücadelesine ,

Konyaspor’un oturmuş bir kadrosu var, Ahmed Hassan ve Amir bu hafta forma giyemedi. Sokol alternatifi olmayınca 90 dakika sahada kaldı. Amir olmayınca orta alanda Oğulcan ve Soner oynadı.

Maç öncesi düşüncem Konyaspor’un iç sahada seyirci desteği ile bu maçı rahatça kazanabileceği yönündeydi. Özellikle Fenerbahçe’nin üçlü savunma anlayışının Konyaspor gibi Zymer ve Serdar gibi iki iyi kanat oyuncusu olan Konyaspor’un işini kolaylaştıracağını düşünüyordum.

Konyaspor’un maçı kazanacağına inanıyordum ama skorun on dakikada 2-0 a gelmesini öngörmemiştim.

Maç on dakikada 2-0 olunca Konyaspor’un ritmi bozuldu. Fenerbahçe şuursuzca saldırınca Konyaspor sahasına gömülmek zorunda kaldı. İlk yarıda Sokol ile işi bitirme şansını kullanamayınca Konyaspor savunması zor bir 45 dakika oynadı. Buna rağmen kalesinde ciddi pozisyon vermedi.

İlk yarıda ilginç olan Fenerbahçe’nin 41 dakikada 3 oyuncu değiştirmesiydi.

Maçın ikinci yarısında da Fenerbahçe Konyaspor’u kalesine hapsetti, Valencia’nın direkte patlayan şutu Konyaspor için maçın şans anlarından biri oldu.

Çekici ile üçüncü golü atıp maçı bitirme şansını yakalayan Konyaspor bunu başaramayınca maçın son anları hop oturup hop kalktık. Fenerbahçe 73 dakikada son değişikliği hakkını kullandı ve Valencia 80 de sakatlanınca Fenerbahçe sahada 10 kişi kaldı. Orta alanda gereksiz top kaybı ve serbest vuruştan gelen gol ile bira tedirgin olsak ta Konyaspor bu zor maçta 3 puana uzanan taraf oldu.

Konyaspor uzun yıllar sonra ligde mutlu günler yaşıyor, daha yukarıda olabilir miydi elbette olurdu. Şimdi ki durum gerçekten iyi kalan haftalarda rehavete kapılmadan bunu devam ettirmek gerekiyor, Konyaspor gerçekten ekonomik olarak zorda ve her puan para demek takım ve yönetim bunun bilincinde devre arası nokta atışı 2 oyuncu bulunabilirse Konyaspor için bu sezon oldukça güzel geçecek gibi görünüyor. Aman sakatlık ve başka sağlık problemi olmasın.

Konyaspor haftayı 3 puanla kapatıp puanını 20 yaptı ve ligde averajla 5 sırada haftayı tamamladı. Liderin 7 puan gerisinde bir Konyaspor var, Bu hafta Beşiktaş ile Trabzonspor karşılaşacak, İzmir’den gelebilecek 3 puan Konyaspor’u zirveye bir adım daha yaklaştırabilir. Bu hesapları yapabiliyor olmak son derece gurur verici.

Bu takımda büyük emeği olan İlhan Palut ve ekibini tebrik ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR