Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Futbol var, gol yok.

Futbol var, gol yok.

Pandemi bizi mahvetti. Yazın önlemleri gevşek tuttuk, şimdi ceremesini çekiyoruz. Aşı muhtemelen yılbaşından sonra halka arz olacak önümüzde 45 günlük süre var. Aşı önce aralık ayında sağlık çalışanlarına yapılacak sonra devlet memurlarına ardından halka arz olacak.

Gelelim futbola, hafta arası Konyaspor kupada 7 gollü galibiyet alıp tur atlarken Hurtado ve Erdon’u da promosyon olarak kazandı.

Konyaspor bu hafta ligin gçlüü ve istikrarlı takımı Alanyaspor’a konuk oldu. Maç öncesi Alanyaspor 3 puana yakın görünüyordu.

İsmail Kartal ilginç bir adam, açıkçası gelirken bana güven vermiyordu.

İsmail Kartal’ın sorunlu olan bölgeler ön libero ve sol ön taraf için arayışlarını saygı ile karşılıyorum. Alper’ ön libero deniyor. Alper ve Sitya’yı sol önde deniyor bunlar saygı duyulacak davranışlar ama oyun sistemi içinde Miya ve Milosevic’i kullanamaması ise eksi davranış.

Konyaspor, Alanyaspor karşısına Amir dışında Kasımpaşa karşısındaki onbirle başladı.

Konyaspor ligin en diri ve bütün takımlarından biri olmasına karşın üretkenliği az bir takım.

Alanyaspor karşısında da aynı şeyleri yaşadık. Artem ve Sokol ilk yarıda sakatlanınca planlar bozuldu ama orada asıl yadırgadığım konu, hafta içi formda olduklarını kanıtlayan Erdon ve Hurtado’nun tercih edilmeyişi İsmail Kartal’ın eksi hanesine yazıldı. Musa sakatlanmasa belki Hurtado’yu oyuna hiç almayacaktı. Hoca böyle yaparsa hem futbolcuyu kaybedersin hem hocanın inandırıcılığı kalmaz.

Konyaspor, Alanyaspor karşısında iyi oynadı, açık vermedi, gol pozisyonları buldu ancak sahadan boynu bükük ayrıldı.

Abdülkerim ve Adil defansın göbeğinde başarılılar, Skubic formda, Sitya ve Alper iyi gidiyor. Ortada Jevtovic ve Amir kontrollü ama hücum bölgesine katkı anlamında sorunları var. Artem ve Sokol’un sakatlığı umarım ve dilerim ciddi değildir. Eduk savruk oyuncu beğenemedim gitti.

Sonuç olarak Konyaspor kötü oynamadığı hatta puanı hak ettiği müsabakayı 1-0 kaybetti. Konyaspor’un önünde 4-5 haftalık bir periyot var bu bölümde kazandığı veya kazanamadığı puanlar Konyaspor’un sıralamadaki yerini belirleyecek.

Konyaspor bu hafta ligin liderine boyun eğdi, abartılıp hayıflanılacak bir durum yok. Önümüzdeki haftalarda kaybettiği puanları telafi edecektir

Sezonun bütününe bakınca ve takımların durumunu göz önüne alınca Konyaspor bu sezon daha az sıkıntı yaşayacağa benziyor. Devre arası iyi bir çift yönlü orta saha Konyaspor’un bu sezonu az hasarla atlatmasını sağlayabilir.

Konyaspor bu hafta sahasında hoca değişikliğine giden Erzurumspor’u konuk edecek. Sehiç, Ömer Ali, Artem, Sokol Konyaspor için önemli oyuncular. Bir an önce sahalara dönmelerini temenni ediyoruz.

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR