Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Encümen-i Daniş, Şamanist Bir Örgüt mü?

Encümen-i Daniş, Şamanist Bir Örgüt mü?

Encümen-i Daniş, Osmanlı Devleti’nin 18 Temmuz 1851 (19 Ramazan 1267) tarihinde kurmuş olduğu ilmi müesseselerden biridir. Dâhili azalar 40 kişi, harici azalar 30 kişidir. Harici azaların Türkçe bilmesi şartı getirilmemiştir. Azaların sahasında mütehassıs olması ve bir yabancı dil bilmesi şartı getirilmiştir.

Bu ilmi müessesenin gayesi, Batı’daki ilmi çalışmaları takip etmek, bilimsel eserler yazmak suretiyle halkın hizmetine sunmaktır. Mesela Ahmed Cevdet Paşaya 1774’ten 1824’e kadar Osmanlı tarihini yazma görevi verilmiş. Bu değerli bilim adamı 12 cilt hâlinde muazzam Tarih-i Cevdet diye bilinen Osmanlı Tarihi kitabını hazırlamıştır. Bu ilmi müessese 12 yıl hizmet verdikten sonra lağvedilmiştir; lağvediliş sebebi bilinmemektedir. (1).

İllegal olarak faaliyetini sürdüren şimdiki Encümen-i Daniş’e gelince, yakın tarihini Atatürk’ün silah arkadaşlarıyla başlatıyorlar. On beş günde bir araya gelip hazırladıkları raporu Bayar’a ve Menderes’e de vermişler. Diğer Cumhurbaşkanlarına ve Başbakanlara da vermişler. Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e ve Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a vermemişler.

Encümen-i Daniş’in varlığı pek bilinmiyordu. Ergenekon Terör Örgütü’nün faaliyetleri az da olsa ortaya çıkınca, bu illegal örgütün varlığı da ortaya çıktı.

Encümen-i Daniş’in Demirel’e sunduğu rapor incelendiği zaman görülür ki, Türk milletinin manevi değerlerinin tahrip edilmesi istenmektedir. Yani 28 Şubat post-modern darbesini hazırlayan raporun aynısıdır.

Demirel’e sunulan rapordan anlaşılıyor ki, şimdiki Encümeni Daniş, Osmanlı Devleti’nin kurmuş olduğu ilmi müesseselerden biri değil, kendilerinin tabiriyle “bir düşünce” kurulu da değil, kendi çıkarları uğruna Türk milletinin manevi değerlerini tahrip eden Şamanist bir illegal örgüttür. Bu örgüt mason bir örgüt de olabilir. Fark etmez, her ikisi de Siyonizm çıkarlarına hizmet eder. İki gün önce eski Genel Kurmay Başkanı İsmail Karadayı’nın bir telefon konuşması televizyon kanallarında yayımlandı. Karadayı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmemesi için Erkan Mumcu’ya meclise girmemesi için baskı yapıyor. Seçimden de bir sonuç alınmazsa, orduyu ihtilal yapmaya davet ediyor!

İP Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Ergenekon terör Örgütü’nün bir numarası Encümen-i Daniş’in üyesi olan eski Genel Kurmay Başkanı Hüseyin Kıvrıkoğlu’dur” demektedir.

Kıvrıkoğlu, “28 Şubat, bin yıl sürecektir” diyen biridir. Kendinden sonra Hilmi Özkök’ten daha iyi irtica (!) ile mücadele edebilecek birinin Genel Kurmay Başkanı seçilmesini istemiştir.

Hâsılı, bu illegal örgütün faaliyetlerine son verilip, Osmanlı’da olduğu gibi Encümen-i Daniş, ilmi müesseselerden biri haline getirilmelidir. Aksi halde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bekası tehlikeye girer.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR