Abdullah Uçar

Abdullah Uçar

En Pratik Çözüm

En Pratik Çözüm

İslamiyet öncesini de sayacak olursak, beş bin yıllık bir devlet tecrübesine sahip kadim bir milletiz. Tecrübe süzgecinden süzülüp, büyüklü küçüklü yüzlerce devlet kuran necip bir milletiz. Sadece Osmanlı tarihin düşündüğümüzde nice isyanlar, ihtilallar, Celali, Patrona, Arnavut, Kürt, Ermeni, Yeniçeri ayaklanmaları gören, yaşayan, üstesinden gelen, Kuyucu Murat Paşalar, Köprülü Mehmet Paşalar, Rüstem Paşalar… yetiştiren bir milletiz. Buna işaret eden şair şöyle diyor:
Ölmedi ölmez bu millet şanlıdır
İşte şemşir-i celâdet kanlıdır
Bu millet bugünkü badireleri de, bu isyan ve hainlikleri de elbette bertaraf edecek. Ama böyle giderse faturası biraz kabarık olacak. Çünkü Peygamberimiz “Hain haif olur, yani korkak olur” buyurur. Ahiret inancı olmayan insanların canı çok tatlı olur ve ölümden çok korkarlar. Çünkü ölüm onlar için sondur, yokluktur. Bunun için hainlerle mücadelede onların kâbusu olan ölüm ve idam cezalarının mutlaka olması gerekir.
AB dediğimiz Avrupa devletleri hariç, ABD, Japonya, Çin, Rusya… gibi dünyanın diğer büyük devletlerinin hepsinde idam cezası yürürlüktedir. Avrupa’da yok ama, bizim memleketimizde bir günde olan kanunsuzluklar, Avrupa’da nerdeyse bir yılda olmamaktadır. Ama onların kapısında beklersek, onların davulunu çalmak durumundayız. Dini ve tarihi yönden Avrupa’nın en büyük düşmanı biziz. İçimizde meydana gelen isyan, ihtilal ve terör olaylarının kaynağı ve menbaı da Avrupa’dır. PKK ve benzeri terör örgütlerini kuran, ihdas eden, maddi manevi besleyen, her türlü yardımı yapan, başımıza bela eden vampirler zaten onlar ama işin garipliği ve mantıksızlığına bakın ki, bu hususta bir yine onlardan yardım istiyoruz.
ABD malum idam cezası yürürlükte, hem de gaz odası, zehirli iğne, 2000 wolt elektrik verme gibi envai çeşit şekliyle. ABD de çocuklara bile idam cezası veriliyor,(1) yaşı küçükse 18 yaşına kadar hapiste tutuluyor, o yaşa gelince idam infaz ediliyor. Bundan önceki Başkan Bush, Teksas valisiyken 5 yılda 131 kişinin idam cezasını imzalamış ve infaz edilmiştir.(2) Apo idam edilmesin diye bize büyük baskılarla idamı kaldırtan Avrupalıların kendi sömürgelerinde idam cezası hâlâ geçerli. Türkiye’de idamı kaldırın diye baskı yapan Uluslar arası Af örgütü direktörü İngiliz yargıç Leonard Hofman 15 ay içinde İngiliz sömürgelerinde 13 idam cezasını onayladı.(3) Avrupalı bize karşı bu kadar hain ve çifte standartlıdır. Biz bu adamlara 2008 yılına kadar PKK’nın bir terör örgütü olduğunu kabul ettirememişiz. Şimdi ediyorlar ama sadece kağıt üzerinde. Bugün ekseriyeti Avrupa devleti olmak üzere 28 devletin PKK’yı desteklediğini en yetkili ağızlar söylüyor ve biz hâlâ bu devletlere dostumuz, müttefikimiz tabirini kullanıyoruz, onlardan yardım bekliyoruz. Namık Kemal ne güzel söylemiş:
Sana, senden gelir her işte ancak dâd lâzımsa
Ümidin kes zaferden, gayrden imdâd lâzımsa
Başkasından hele hele can düşmanlarımızdan yardım ve iane söz konusu ise, o meselede muvaffak olmak mümkün değildir.
Cenâb-ı Allah “Ey akıl sahipleri, Kısasta sizin için hayat vardır” (4) buyurur. Biz onların hatırına Allah’ın hükmünü bertaraf edersek, geleceğimiz netice bu olur. Kısas olan, idam olan yerlerde suç ve terör olmuyor mu? Elbette oluyor. Suç ve kanunsuzluklar her dönemde olmuş ve olacak, ama oranına bir bakmak lâzım. Dünyanın en mozaik toplumu olan 260 milyon nüfuslu ABD de, senede depresyona giren bir gencin veya akıl hastası bir kişinin birkaç kişiyi vurması hariç ne oluyor. Bizim bir aylık bilançomuz kadar bile değil. Bugün İran’ı beğenmiyoruz ve takriben aynı nüfusluyuz. Acaba oradaki suç oranı ile bizimki hiç kıyaslanıyor mu? Hapis teröristi yıldırmaz. Batıl davası uğruna gençliğini mağaralarda her türlü lüks ve israftan mahrum geçirmeye razı olan birisini, o sosyal şartlara göre beş yıldızlı otel mesabesinde olan hapishaneler korkutur mu? Ürkütür mü? Caydırır mı?
Adam onlarca kişiyi kasten öldürüyor, yaptığı olayda daha fazla insan öldürebilmek, sakat bırakabilmek için ne gerekirse yapıyor, üstelik bu cinayet ve canavarlık fiilini defalarca tekrarlamış yakalanmış, netice ne? Onun insan hakları var; öldürdüğü insanların ve yakınlarının verdiği vergilerle senelerce besleyeceksin, küçücük bir ihmalin olursa bir de Avrupalılardan fırça yiyeceksin… Böyle bir memlekette terör bitmez. Neticede kelleyi kestirmek söz konusu olsun bakalım olaylar asgariye inmez mi? Dolayısıyla en pratik çözüm; idam geri gelsin, hak eden cezasını bulsun, şairin dediği olsun:
Zalimlere lâyık oldukları işkenceyi çektir
Mazluma da hakkını ver ki, adalet bu demektir
Kaynak
1) Milliyet, 22.10.1992
2) Hürriyet 31. 7. 2008.
3) Milliyet, 24.01.2000
4) Bakara Sûresi 179. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Uçar Arşivi
SON YAZILAR