Sabit Horasan

Sabit Horasan

Direklere takılmak

Direklere takılmak

Torku Konyaspor, galibiyet hasretini Karşıyaka karşısında da dindiremedi..
5 maçtır kazanamayan Kartallar, Karşıyaka beraberliğiyle bu sayıyı 6’ya çıkardı..
Bir yerde olmadı mı olmuyor..
Konyaspor, Karşıyaka maçında direklere takıldı.. Hakem penaltıyı verebilir miydi, verseydi kimse bir şey söyleyemezdi.
Torku Konyasporlu futbolcular, Cumartesi akşamı daha istekli, daha hırslı bir görüntü verdi..
Bu bir yerde doğal. Yeni teknik direktör ile çıkılan ilk karşılaşma genelde öyle olur..
İlk 5 dakikadaki Konyaspor’u izleyince, zevkli bir maç seyredeceğimizi, sonucun da çok farklı olacağını sandık. Ama, ilerleyen dakikalarda Konyaspor orta alanındaki zaafın kendisini yine göstermesiyle oyun dengelendi.. Bunun sonucu da ilk 45 dakika kalan zaman genelde orta alanda temposuz geçti.. Ta ki, 45. dakikada top direkten dönünceye kadar.    
Karşılaşmanın ikinci yarısına Konyaspor yine iyi başladı. Basit top kayıplarına rağmen yeşil-beyazlılar özellikle sağ kanattan Ömer Ali ile geliştirdikleri ataklarla etkili olmaya çalıştılar. Ancak, direkten dönen ikinci top da Konyaspor adına şanssızlıktı..
Konyaspor teknik adamlarının, kanatlardan gelen ortaları iyi değerlendirme adına, hava hakimiyeti olan Atilla’yı oyuna almaları yerinde bir hareketti. Ama, bir diğer gol ayağı olan Sinan’ı kenara çekmeleri ise yanlıştı sanırım.. Bununla birlikte, Atilla’nın oyuna girmesinden sonra etkin kanat organizasyonlarını da göremedik. Böylece bu futbolcuyu verimli kullanma şansıda kalmadı..
Torku Konyaspor’da, birilerinin futbolculara; defansta gereksiz yan top yapmamalarını, ileriye isabetsiz uzun top atarak pozisyon bulunamayacağını, hatta bunun top kayıplarına neden olacağını, topu bekleme yerine boş alanlara kaçarak olumlu pas alabileceklerini, kanatları önlü-arkalı bindirmelerle daha verimli kullanmaları gerektiğini öğretmesi lazım..  
Kısacası, Karşıya karşısında beklenmedik 2 puan kaybı daha yaşandı..
Torku Konyasporlu teknik adamlar ve futbolcular artık, bu tür maçlardan ders çıkarmalılar. Yoksa, hem kendileri, hem de takım için hiçte beklenmedik sonuçların ortaya çıkabileceğini bilmeleri gerek.

Torku Konyaspor ve Anadolu Selçukluspor’da geçtiğimiz hafta teknik kadroda değişiklikler yaşandı..
Aslında, istikrar adına bu değişiklikleri hoş karşılamak futbolun doğasında yoktur. Ama, yapılacak bir şeyde yoktu sanırım. Bir yerde fatura teknik adamlara çıkartılarak kan değişikliğinin her iki takım için de yararlı olacağı görüşüyle teknik değişiklikler gerçekleştirildi.  
Konyaspor’da Uğur Tütüneker, Anadolu Selçukluspor’da ise Konya’nın öz evladı, spor camiasının yakından tanıdığı, Mevlüt Ataseven göreve getirildi.
Mevlüt Ataseven için söylenecek bir şey yok. Olumlu bir karar. Kendisine başarı diliyorum. İnanıyorum ki, kişiliğini bilgi ve becerisiyle bütünleştirerek Anadolu Selçukluspor’a çok şey verecektir. Yeterki sabırlı olalım, destek verelim.
Uğur Tütüneker, Türk futbolunun yakından tanıdığı bir isim.. Futbolcu kariyerini herkes bilir. Teknik adamlığına bir şey söyleyemeyeceğim!. Sabırlı olmak gerekir.. Gönülden söylüyorum, umarım başarılı olur ve Konyaspor’u hedefine taşır..  
Teknik kadro seçimi öncesi düşündüklerimizi dile getirdik. Seçim yönetimin. Bizimde başka söyleyecek bir sözümüz olamaz.. Konyaspor’un geleceğini düşünerek destek vermek zorundayız.
Her iki teknik direktör: Uğur Tütüneker ve Mevlüt Ataseven’in işi çok zor.. Biliyorum ki, her ikisi de bunun bilinci içerisinde göreve geldiler..
Çünkü; beklentiler çok.. Bu nedenle de eleştiriler olacaktır..
Konya olarak beklentimiz, özellikle Konyaspor’un Süper lige çıkmasıdır. Bu nedenle yeni teknik kadroya destek vermeliyiz. Maddi ve manevi destek verelim ki, karşılığını istemeye yüzümüz olsun..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR