Sabit Horasan

Sabit Horasan

Çok iyi yönetim, çok iyi transfer

Çok iyi yönetim, çok iyi transfer

Konyaspor, bir yıl aradan sonra Turkcell süper lige yeniden döndü..
Yeşil-beyazlı yöneticiler, yeni sezon öncesi gerek transferde ve gerekse yeni yönetim kurulunun oluşturulması konularında çok daha dikkatli davranmak zorundalar.. Çünkü, Konyaspor’un üçüncü kez Bank Asya 1. ligine düşme tehlikesiyle karşı karşıya kalma gibi bir durumu yaşamaya tahammülü yoktur..
Konyaspor yönetimleri artık büyük düşünmeli, Konya’ya yakışır bir takım oluşturmalılar.
Geçmişten ders alınmalı.. Adımlar, daha sağlam ve isabetli atılmalı..
Planlama iyi yapılmalı.. Yapılacak bir hata artık su götürmez.. Konya ve Konyaspor’a çok pahalıya malolabilir.
O halde, iyi transfer yapılmalı, Konyaspor’u çok iyi temsil edebilecek, güçlü bir yönetim kurulu oluşturulmalı..
Bu konuda, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e büyük görev düşmekte..
Evet, takımı süper lige taşıyan Bahattin Karapınar ve yönetimi ikinci kez görevde kalmayı hak ediyorlar, ama uyumlu bir yönetim olması koşuluyla buna olur verilmeli.. Aksi halde aynı Başkan veya yönetimde ısrar etmek Konyaspor’a zarar verebilir..
Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Tahir Akyürek’e büyük görev düşüyor dedik, evet Başkan Akyürek, başta mevcut Başkan Bahattin Karapınar ve çıkabilecek ikinci listenin başkan adayı ile görüşerek .bir ortak nokta bulmalı. Yok, ikinci bir liste çıkmazsa, o zaman Başkan Bahattin Karapınar’ın kendisine yeniden çeki-düzen vermesi gerekir..
Konyaspor’da geçmişte veya geride kalan sezonda görev yapmış bir çok kişiyle görüştük, hepsinin birleştiği ortak nokta; Başkan Karapınar’ın uzlaşmaz tutumu.. Konyaspor’da Başkanlık yapmak öyle kolay iş değil, Bahattin Karapınar bunun bilincinde.
Başkan, öncelikle her kesimle barışık olmalı.. Herkesle uyum içerisinde çalışmalı.. Her dönemde tekrarladık, Konyaspor belli bir grubun, bir siyasi kesimin takımı değildir.. Konyaspor Konya’nın takımıdır. Bu nedenle, Bahattin Karapınar Başkanlıkta kararlıysa ki, bunda da hakkı var o zaman herkesi kucaklamalı.. Kapısını herkese açmalıdır.. Genel kurulda oy kullanacak üyelerde kararlarını dikkatli vermeli, hissi davranmalılar.
Transfere gelince; geçmişte olduğu gibi laf olsun diye değil, isabetli, takıma yararlı olabilecek, tekmeye kafa koyan, agresif futbolcuların transfer edilmesi ön koşul olmalıdır..
İki yıl önceki Sivasspor ve bu yıl şampiyon olan Bursaspor, eski başarılı günlerine dönme sinyalleri veren bir Eskişehirspor Konyaspor’a örnek olmalıdır.. Şu futbolcu hocanın adamı, şu isim bizim siyasete yakın, gibi düşüncelerden sıyrılmalıyız.
Kaliteli futbolcular takıma kazandırılmalı.. Sözleşmelerde bir veya iki yıl değil, daha uzun vadeli yapılmalı.. Genç isimler üzerinde durulmalı, gelecekte takıma para kazandırmanın yolu açılmalı. Futbolu bırakma yaşına gelmiş futbolcular düşünülmemeli.
Evet, yöneticiler bunları bizde biliyoruz diyebilirler, ama iş uygulamaya gelince, yapılanları çok gördük. Kısacası, Konya ve Konyaspor’a yakışır transferler gerçekleştirilmeli ve Konyaspor artık ligde düşmeme mücadelesi veren bir takım olmaktan çıkartılmalıdır. Konyaspor’un yeri bu yıl ilk 10, ikinci yılda ise ilk 5 olmalıdır. Konya ve Konyaspor’a yakışan da budur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR