Nevzat Laleli

Nevzat Laleli

CENNETTE YARATILAN EŞ

CENNETTE YARATILAN EŞ

Allah, her canlıyı eşli olarak yaratmış

 

İlahi mesaj Kur’an-ı Kerim bizlere, ilk insan Hazret Âdem’in cennette yaratıldığını bildirmektedir.

>><<  

Cennet, aklımıza ve hayalimize gelmeyen, gözlerimizin görmediği, kulaklarımızın duymadığı bir nimet deryasıdır. Ve bu insanoğlunu emrine ve hizmetine verilmiştir.

>><<  

Yine Cennet; hiçbir korkunun, tasanın, üzüntünün, acı ve ızdırabın bulunmadığı bir yerdir. Orada hastalık ve ölüm gibi Dünya’ya özel durumlar da bulunmamaktadır.

>><<  

Hazreti Âdem, neyi ister, neyi dilerse hemen kendiliğinden önüne geliveren ve onun da hiçbir zahmet çekmeden bunlara sahip olduğu bir yerdir.

>><<  

Bütün bu nimetlerin yanı sıra kemal sıfatlarla muttasıf yüce Allah (c.c) cennete ki sonsuz nimetlerinin yanı sıra Hazreti Adem için bir nimet daha yaratıyor ve onu ona veriyor.

Bu nimet, Hazreti Havva’dır ve Hazreti Adem’in eşidir.

>><<  

Cennette bile bir eşe ihtiyacı olduğunu bilen ve onu yaratan yüce Allah, çilesi, mihneti, derdi, acısı bol bir yer olan Dünyamızda da insanoğluna bir eş vererek, onu zorluklara karşı güçlendirmiş, her türlü zorluklara rağmen onun mutlu olmasını sağlamıştır.

>><<  

Kim eşiyle iyi analaşabilmişse o (onlar) dünyanın bin bir türlü çilelerine rağmen bütün zorlukları yenmeyi başarmışlar ve mutlu olmayı bilmişlerdir. “İki gönül bir olunca samanlık seyran olmuştur

>><<  

O halde evlenecekler, kendisiyle anlaşabilecekleri eşler aramalı, bulduğunu sandığında da erkek; “Eşim, Allah’ın bana emanetidir” derken, kadın da “Cennete tekrar dönebilmem için kocamın benden razı olması gerekir” diye inanmalı ve onun hatırını saymalıdır. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nevzat Laleli Arşivi
SON YAZILAR