Sabit Horasan

Sabit Horasan

Bu takımla ve bu futbolla zor.

Bu takımla ve bu futbolla zor.

Konyaspor, iç sahada ikinci beraberliği dün Karabükspqor karşısında alarak 4 haftadır süren galibiyet hasretini yine dindiremedi..
Aslında, her maçta, her zaman erken gol tehlikesi vardır. Futbolda bu her zaman böyle olmuştur.. Birde kendine, dahası takıma güven yoksa dünkü sonucu yaşamamanız sürpriz olur.. Bu dün 90 dakika sonunda Konyaspor için de geçerli oldu..
Daha maçın başında gelen golden sonra, erken golün iyi olmadığını dile getirdim.. Maça iyi başlayan ve golü de bulan, ancak bu baskısı sadece 5 dakika kadar süren Konyaspor, her ne kadar son 10 dakika içerisinde iki net gol kaçsa da  karşılaşmanın sonunda beraberliğe sevindi diyebiliriz.. Sevinen sadece Konyaspor mu? Oldu.. Hayır, stada gelen seyirciler ve bizde sevindik alınan beraberliğe..
Evet, teknik adamların revizyona gittikleri, Sylla ve Emrah Eren’e ilk kez ve Montano’ya da bir hafta aradan sonra ilk 11’de görev verdikleri maça Konyaspor iyi başladı.. Ama, konuk takım oyuna kısa sürede hakim olarak üstünlüğü ele geçirdi. Bu, maçın son 10 dakikasına kadar da böyle devam etti..
90 dakika boyunca, sahada pas hataları yapan, topa sahip olamayan, oyun kuramayan, topla birlikte çıkamayan, kanatları yine iyi kullanamayan ve şut atmayan bir Konyaspor vardı dün sahada.. Aslında, bunu Bucaspor, ardından İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarında da gördük. Her ne kadar teknik adamlar kadroda revizyon yapsalar da eksikler konusunda hiç bir olumlu çalışmanın yapılmadığını gözledik dünkü maçta. Sevindirici tek yön ise, Peter Grajciar’ın olumlu futboluyla takıma ilk kez bu kadar katkı sağlamasıydı..  .
Maçın genelinde, konuk takımın iyi oynadığı, Konyaspor’un ise yan toplar yaparak çıkmakta zorlandığı karşılaşmayı özetleyecek olursak; transferin nasıl yapıldığını, bir takımın nasıl oluşturulduğunu, futbolun nasıl oynandığını, saha içerisinde Konyaspor teknik adamları ve futbolcular, tribünde yöneticiler, stada gelen taraftarlar ve biz basın mensupları da izledik.. Tabi ki, bu futbolun sonunda kazanmaktan bahsetmek yanlış olur.. Ama her şeye rağmen, alkışlanacak 4 güzel gol izledik dünkü maçta..  
Kısacası; Konyaspor için bu kadro ve bu futbolla çok zor.. Bir takım, iç sahada, seyircisi önünde kendi rakiplerine puan veriyorsa, bu düşündürücü.. Konyaspor yönetici ve teknik adamlarının yapacağı daha çok iş var..
Oyuncu değişikliklerinde tam isabet sağlayan teknik adamlar, bundan sonra gözünü açmalı ve futbolcuya yer arama inadından vazgeçmeliler.. Forvette oynatmada ısrar ettikleri İvan’dan verim almak istiyorlarsa, kanat varyasyonlarına ağırlık vermeliler..  Hakan’ın oyuna katkısını daha çok istiyorlarsa. Sağ kanadın önünde oynatmalılar..
Yönetim de para sorununu bir an önces çözerek ödemeleri zamanında yapmalılar..,
Bu takımın, geldiği Bank Asya 1. ligine dönmesi istenmiyorsa, yöneticiler kolları daha şimdiden sıvayarak ara transferde en az 10 futbolcuyu göndererek yerlerine daha kaliteli, bu takımın yükünü kaldırabilecek, Konyaspor’a yakışan çok iyi en az 5 futbolcu transfer etmeliler.. Hem de bu işlem ara transferin ilk günlerinde bitirilerek yeni futbolcuların hazırlık çalışmalarına katılmaları da sağlanmalıdır.
Konyaspor’un, birinci transfer döneminde olduğu gibi ara transferde de geç transfere tahammülü yoktur.. Konyaspor için zaman çok önemlidir.
Bir de, futbolcu alacaklarının zamanında yapılabilmesi için yönetim kadar tüm Konya’ya büyük görev düşmektedir. Asıl görev de; Vali Aydın Nezih Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’e düşmektedir..  

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR