Sabit Horasan

Sabit Horasan

Bir sevinç, bir üzüntü

Bir sevinç, bir üzüntü

Sevdiğimiz bir  arkadaşımızı daha kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim..
Dahası, Cumartesi günü Konyaspor’un galibiyetiyle sevinirken, Pazar sabahı Mehmet Vural’ın vefatıyla yıkıldık.
Sevgili Mehmet Vural, Pazar günü sabah saatlerinde geçirdiği kalp krizi sonrası yaşamını yitirerek aramızdan ayrıldı..
Onunla karşılaşmamız yada tanışmamız, 1980 yılların sonu veya 90’lı yılların başında oldu..  
O, bir Konyaspor sevdalısı olduğu için o zaman görev yaptığım Yeni Meram Gazetesi’ne gelerek köşe yazıları yazmak istediğini söyledi.. Kalemi iyiydi, Onu bu spor sevdasından alıkoymak olmazdı. Başladı, devam etti ve asıl görevi olan Maliye’den olduktan sonra da basın dünyasının içine girdi…  
O, konuşmasıyla, hareketleriyle tam bir Konyalıydı. Siz bakmayın onun öyle kaba, saba olduğuna, Mehmet Vural’ın o görüntüsünün altında bir dostluk, saygı ve sevgi yatardı.. Doğruları konuşurdu. Hani öyle ağzı, yüzü oynamazdı..
Ama, sırası gelen gidiyor.. O’da bıraktı gitti bizi..
Evet, o Konya ve Konyaspor sevdalısı Mehmet Vural artık aramızda yok.. Ruhu şad, mekanı Cennet olsun.. Tüm ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyorum..
xxx
Torku Konyaspor, Cumartesi günü Denizlispor’u yenerek 3 hafta aradan sonra yeniden kazandı..
Önemli bir galibiyet oldu..
İlk 6 mücadelesi veren Kartallar için, bu galibiyet tam kırılma noktasını oluşturdu.. Alınacak bir yenilgi, yeşil-beyazlı takımın hedefini yitirmesine neden olabilirdi.. Galibiyet ayrıca, moral ve güven kazandırdı.
Oyunun genelinde, her ne kadar Konyaspor topa daha çok hakim görünse de futbol olarak çok iyi olmadığını söyleyebiliriz. Ama, kazanılan 3 puan cana değdi.   
Selim ve Recep’i yedek kulübesine çekerek bu maçta da takımı değişik bir 11 ile sahaya çıkartan Torku Konyaspor teknik adamlarının, Ali Turan’ı neden sol stoperde oynattığına anlam veremedik. Hani, Erdinç olmadığı zaman iki sağ stoper Selim ve Ali Turan’dan biri zorunlu olarak orada oynayabilir. Ama, Erdinç’in forma giydi maçta defansın böyle bir dizilişle yer almasını yadırgadık..
Bu diziliş nedeniyle maçın ilk 20 dakikasında ve daha sonra bazı anlarda da tedirginlik vardı defansta.. Hatta, Muhammet, iki kez ters kademeye girerek rakip oyuncuların dengesini bozarak topa iyi vurmalarını, dolayısıyla da golü önledi..
Şunu söyleyeyim ki, Konyaspor, Denizlispor’a oranla daha iyi bir takım olan Kartalspor’a karşı da aynı defans kurgusuyla çıkması halinde işinin çok zor olacağı çok açık..
Kanat oyuncularının, maç boyunca beklerin bindirmeleri sırasında içe katetmeleri gerekir. Torku Konyaspor’un kanat oyuncularından, tecrübeli Erdal bunu Denizli maçı boyunca çok yaptı.. Ama, genç oyuncu Ömer Ali’nin çok denediğini söyleyemeyiz.. Ömer Ali, içe katettiği sürece gol atmasının da önü açılacaktır.. Neca, çok çalışmasına karşın, bizim eski tanıdığımız Neca değildi.. Hala Konyaspor’da oynadığı ilk dönemdeki Neca’yı arıyoruz.. Umarız, bundan sonraki maçlarda görürüz..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR