Elif Eken

Elif Eken

Bir Amacı Olmalı İnsanın

Bir Amacı Olmalı İnsanın

‘MUTLU BİR HAYAT YAŞAMAK İSTİYORSANIZ HAYATINIZI BİR AMACA BAĞLAYIN KİŞİLERE VEYA EŞYALARA DEĞİL’ (EİNSTEİN)

***

Bir insanın amacı olmalı hayata karşı amaçları doğrultusunda yaşamalı. Amaçsız yaşamak bom boş bir kuyuya taş atmak gibidir. Sadece boş bir ses çıkarır. Amaçsız yaşamak insanları psikolojik açıdan çok büyük bir boşluğa düşürür. Peki, sonunda nemi olur? Depresyon, anksiyete bozuklukları, obsesif bozukluklar, takıntılar, çok ve boş konuşmak gibi daha birçok rahatsızlığı ortaya çıkarır.

Amaçsız ve hedefsiz yaşamak hayatta yaşamamak demektir, insanı ayakta tutan en önemli güç: gaye ve hedefleridir. Hedefsiz ve amaçsız insanların başarı kelimesiyle hiçbir/ dostluğu olamaz. Ülkemizde hiçbir amaç ve gayesi olmayan günlük yaşayan, günlük düşünen, günlük tüketen milyonlarca insanımız vardır. Bu yaşayış şekli aslında hayatın kendisine yapılmış en büyük ihanettir…

***

Başarı, amaca bağlılık ister. (Vince Lombardı)

***

Kendimize hedefler koymalıyız koymalıyız ki bir amacımız olsun ve onun peşi sıra gidelim. Başarıya giden yolda amaç ve hedeflerden geçmektedir. Çıta daima yüksek tutulmalı en üst basamak olmaz ise bir altı olur ve amaca çok yaklaşmış olur. Şimdilerde z kuşağı denilen olmayan gereksiz bir kuşak türedi. Amaçsız hedefsiz sadece tıklanma uğruna yaşayan gençler. Şimdi biz geleceğimizi bu gençlere emanet edeceğiz. Amacı olmayan ya da olamayan bir insana sizce gelecek emanet edilirimi? Acaba atalar olarak nerede hata yapıyoruz da bu çocuklar bu kadar fütursuzca yaşamayı kendilerine yeğliyorlar. Oturup bir düşünmeli kantarın topuzu nerede kaçtı diye. Bizler dünyaya getirdiğimiz evlatlarımızdan sorumlu ve yükümlüyüz. Evlatları bir amaç peşinde koşturmalı boş hayallere kapılıp sürüklenmelerine izin vermemeliyiz.

***

Amaçsız değil amacı olan insanlardan olmak gerek bu hayatta. Her zaman söylediğim gibi dinamik bir vücut için, zinde bir beyin için daima ama daima hareket halinde olmak gerek.

HAREKETTE BEREKET VAR…


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Elif Eken Arşivi
SON YAZILAR