Sabit Horasan

Sabit Horasan

Antrenman maçı!

Antrenman maçı!

Konyaspor ligi bitirdi..
Dahası, Kartallar unu eledi eleği duvara astı..
Artık, ne başkanın, ne teknik direktörün ve nede futbolcunun, “yedi maçta 21 puan veya 6 maçta 18 puan umudu kalmadı..
Evet, 12 haftadır galip gelemeyen ve hasreti  13. haftada da dindiremeyen Konyaspor için söylenecek bir şey kalmadı.. 
Ligin başında söyledik, “bu takım küme düşer” diye..
İlk yarının ardından “Konyaspor düştü, ancak iki şekilde ligde kalabilir” dedik..
Birincisi, ilk yarı sonunda teknik kadroda değişikliğe gitmek..
İkincisi ise, 4 nokta transfer yapılması..
Bunları da başaramadığımıza göre, Konyaspor cumartesi günü Manisa beraberliğiyle ligi bitirdi..
Maçın daha başlarında, bir taraftar grubunun “yönetim ölmedi, kalbimizde yaşıyor” tezahüratıyla gülümsedik. Bu gülümsemenin, sevincin maça yansıması için dua ettik.
Ancak, Konyaspor daha sahaya çıkarken, isteksiz bir görüntü çizdi..
Nitekim, ilk 45 dakika; genel olarak baktığımız zaman, geçtiğimiz haftalara oranla yeşil-beyazlı takımın daha derli-toplu bir futbol sergilemesine, pas yapmasına rağmen, pozisyon üretememesi sonucu, antrenman havasında geçti.. Sanki, Konyaspor çift kale maçta taktik çalışıyor gibiydi.. Yeşil-beyazlılar, ilk tehlikeli atağı 40. dakikada Mehmet Sedef’in yan direkten dönen topuyla gerçekleştirdiler dersek yanılmamış oluruz.. İlk yarıya baktığımız zaman, Konyasporlu futbolcuların güvensizliği apaçık kendisini gösterdi. 
Karşılaşmaya, 3 cezalı ve 5 sakatlık nedeniyle 8 eksikle çıkan Konyaspor, maçın ikinci yarısında ise, daha istekli, daha organize bir oyun sergiledi.. Hatta, Kartallar, ikinci 45 dakikada çok sayıda fol pozisyonu da buldu.
Ama, her şey topu iki direğin arasından geçirmeye kalmıştı ki, bunu da Konyasporlu futbolcular gerçekleştiremedi veya beceremedi..  Bunlara birde, gerçek yeteneğini sahaya yansıtamayan futbolcular eklenince maçın sonunda adeta beraberliğe sevinir olduk..
Konyaspor teknik direktörü Yılmaz Vural, yedek futbolculara güvenemedi veya sahadaki futbolcuların performansından çok memnun kaldı ki, oyuncu değişikliğine gitmedi.. Dahası, Konyaspor ilk kez maçı başladığı 11 ile bitirdi.
Hakemlere gelince, belki sonucu etkileyecek bir hareket yapmadılar, ama verilmeyen faullerde Konyaspor haksızlık yapıldığı ortada. Hatta; ikinci yarıda Ali Dere’ye Yiğit İncedemir’in yaptığı faulü verme cesaretini gösteremedi.. O faulü çalmış olsaydı, sarı kartına başvuracaktı, bu da Yiğit İncedemir’in ikinci sarı karttan kırmızı kart görmesi demekti. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR