Ebubekir Mücevher

Ebubekir Mücevher

Akil İnsan

Akil İnsan

Bir delinin kuyuya attığı taşı 40 Akıllı çıkaramazmış…
Bakalım bu 49 Akil insan, bu terör taşını kaldırıp atabilecek mi? Başbakan’ın açıkladığı şekliyle, 7 bölgemizden 7 şerakil insan bulunacak ve bunlar 1 ay içinde çözüm sürecine katkıda bulunmak için çalışmalarını tamamlamış olacak.
Haydi bakalım hayırlısı… ile başlayan listede kimler yok ki.. Basına sızan listenin, sızmış fikirleri ile insanların algılarını bir yana döndürecekleri düşünülen birkaç isim göze çarpıyor.
 Ama kendi açıma benim olmamış olmam, bu millet için büyük bir kayıp olacak. Beni davet etmedikleri için, iktidarın bir MAHÇUP YAN’ı olacak hep.
Fütursuzluğun fatihi, kendi kafasından Fetvalar verecek, Hayretlere düşürecek sizi sonra birde bakacaksınız ki o da ne.. KARAMAN’ın koyunu sonra çıkacak, akilliği…
Bir nevi toplumla dalga geçmeninde bir boyutu olacak bu liste… Bütün millete ve insanlarımıza siz akil değilsiniz… Aha ülkemizin Akilleri diye önümüze sürecekler.
Bindiğimiz bu süreç otobüsüne, akil basacağız…!
Akpille yaşamaya alıştığımız ulaşım sürecimizde… Bu “Akil İnsanlar” sürecin kompetanı olacaklar.
Masrafları karşılanacak…!
Aldığını donu bile partisine fatura ettiren, devlet erkanı olan bir millet olarak, merakla bekleyeceğim. Akillerin alışveriş listelerini…
Zaman her şeyi gösterecek. Ama zamanı 1 saat ileri aldığımız şu günlerde, zaman çoğu insanı da ileri bir tarihe alacak. Bir ahiret saati uygulamasıyla. İşte ozaman “Akil İnsan” kimdir öğrenilmiş olacak.
AKİL İNSAN ÖZELLİKLERİ
1-) Akıl, Allah korkusu ve sevgisi sonucunda oluşan büyük bir nimettir. Allah korkusu olmayandan “Akil İnsan” olmaz.
2-) Gerçek Akıl; Derin düşünebilmeyi ve olaylardaki hikmetleri görebilmeyi gerektirir. Olayın içinde ve seneryonun içinde boğulmaktan çok, senaristi arar ve bulur. Terör probleminin gerçek kaynağını görmeden “Akil insan” olunmaz.
3-) İyi ile kötüyü, güzel ile çirkini, hak ile batılı ayırt edebilmiş. Hidayeti ve feraseti kararmamış liyakat sahibi insanlardan oluşmayan hiçbir “Akil İnsan” kurumu bu millete bir fayda sağlamaz.
4-) Allah’ın kendilerine gösterdiği yolu ve onun gereklerini önemsemeyerek, toplumsal stratejiler üretecek bir düşünce yapısına sahip insanların, hakiki ve doğru bir vicdanla davranmadığı sürece, “Akil İnsan” olabilmesi mümkün değildir.
5-) Güzel ve etkili konuşuyor olmak, kalemini çok iyi oynatıyor olmak, binlerce kitabın içinde entelekte olmuş olmak ve kendine dünyanın bütün gerçeklerini enjekte etmiş olmak yetmez. “Akil İnsan” olmak için “Hikmet” sahibi olmak gerekir.
6-) İktidar çatısı altında, masrafları karşılanarak, bir şeyler yapma gayesinde olanlar, “Akil İnsan” olmaz. Çünkü menfaatin olduğu yerde “Akıl” olmaz.
7-) Bir hastalığın tedavisi için en gerekli şey teşhistir. “Teşhis Kabiliyeti” olmayan insanlardan “Akil İnsan” olması beklenemez. Bu dünyadaki mikrobun “İsrail ve ABD” olduğunu bilmeden yada bildikleri halde bunu ifade etmeden. Hareket eden insanların “Aklı” yoktur.
Sözü uzatmayalım…
Aklınıza mukayyet olmadınız…!
Akil’inize mukayyet olun.. bari..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ebubekir Mücevher Arşivi
SON YAZILAR