Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

4-3 e abone olduk.

4-3 e abone olduk.

2020 zor bir yıl oldu, insanoğlu için en zor durum özgürlüğünün kısıtlanması. İnsanoğlu virüs nedeniyle 2020 de tüm alışkanlıklarından vazgeçti ve eve kapandı. Dileğimiz 2021 in dertlere deva olan bir yıl olması.

Konyaspor 2021 yılına Hatay’da başladı, iyi mücadele güzel oyun sonrası, 90+4 de atılan golün VAR tarafından geçersiz sayılması sonrası Konyaspor, Hatay’dan puansız döndü.

Konyaspor 2003 te uzun süre 10 kişi mücadele ettiği maçta Zafer Biryol’un golüyle Galatasaray’ı 1-0 mağlup etmiş ve aradan geçen 17 yılda Galatasaray’ı hiç yenememişti. Konyaspor en iyi döneminde bile Galatasaray’a diş geçirememişti.

Konyaspor bu hafta Galatasaray’ı yenip 17 yıllık hasrete son vermek istiyordu.

Maç öncesi kadrolar açıklanınca acaba mı dedim, ama İsmail Kartal’ın bu sezon İstanbul ekipleri karşısında normalin ötesinde bir başarısı var.

Karşılaşma kısır başladı, ilk yarım saatte bırakın pozisyonu kalelere şut bile atılmadı.

Konyaspor, devrenin sonuna doğru Erdon ile bir gol buldu, yan hakem ofsayt bayrağını kaldırdı, VAR incelemesi sonrası gol geçerli sayıldı.

Ardından Galatasaray golü bulunca devre eşitlikle sona erdi.

Maçın ikinci yarısı tam bir heyecan fırtınası oldu, santradan 45 saniye sonra Konyaspor Erdon ile ikinci golü buldu ve öne geçti.

Maçın 75 dakikası ise hakem faciası oldu, önce uydurma penaltı kararı verdiler, Sehiç penaltıyı kurtarınca tekrar ettiler ve Galatasaray’ı maça ortak etmeye çalışmaya çalıştılar. Uğur’un penaltı golü ve ardından Artem ile gelen gol sonrası Konyaspor 17 yıllık hasrete son verdi.

İsmail Kartal ilginç bir karakter, tuhaf bir duruşu var, güven vermiyor ama başarılı. Bu kadar eksik ve sakata rağmen, formsuz oyunculara rağmen şu ana kadar 22 puan topladı. İsmail Kartal’ı eleştirebiliriz tamam ama adama istifa et bırak demek vicdansızlık.

Konyaspor zor maçta kendi evinde 3 puan kazandı, keyifli bir galibiyet oldu. Son 7-8 ayda Konyaspor 4-3 lük skor ile ekstra galibiyetler alıyor, buda ilginç bir not.

Tabi bu arada ara transfer dönemi başladı, Konyaspor Balkan ekolünden bir kanat oyuncusu transfer etti, mücadele etmeyi çok sevmeyen ama top ayağında iken etkili bir oyuncu. Zymer’in Konyaspor’a çabuk uyum sağlayacağını düşünüyorum.

Poko transferi ile ilgili gelişmeler geliyor ve Rizespor’lu bir oyuncunun adı geçiyor. Poko sabıkalı ve disiplinsiz bir oyuncu, Rize’den Diomende ile ilgileniyor, oyuncunun sakatlık problemi var, Diagne, Hurtado ve Eduk sonrası riskli transfer. İmza atılana kadar bunların hepsi hikaye, imzaları bir görelim bakalım.

Konya için keyifli bir hafta. Tadını çıkaralım.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR