Bayram Miroğlu

Bayram Miroğlu

Yüreğimiz Yanıyor

Yüreğimiz Yanıyor

“Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır. Muhakkak her zorlukla birlikte bir kolaylık vardır.” (İnşirâh, 94/5-6.)

***

Acımız çok büyük. Yüreğimiz yanıyor. Bu yaşananları anlatmaya hiçbir cümle kâfi gelmiyor. Büyük bir imtihanın içerisindeyiz. Başta Kahramanmaraş ilimiz olmak üzere on ilimizi etkileyen ve dalga dalga hepimizin yüreğini dağlayan deprem gerçeği bir kez daha karşımıza çıktı.

***

Bu büyük imtihan karşısındaki birlik ve beraberliğimiz çok büyük önem arz etmekte. Bu birlik ruhunu Peygamber Efendimiz (SAV) şöyle tarif etmektedir:“Müminler, birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet ve şefkat göstermede, tıpkı bir organı rahatsızlandığında diğer organları da bu acıyı paylaşan bir beden gibidir.” (Müslim, Birr, 66.) Y

***

üreklere düşen bu ateşi söndürmek elbette kolay olmayacak ama ülke olarak birlik ve beraberlik ruhunu ortaya çıkarmanın, yardımlaşma şuuru ile tek yürek olarak hareket etmenin zamanıdır.

Çok hassas bir dönemden geçtiğimiz bu zaman diliminde sükûnet, sabır ve dayanışma bilincini birbirimize tavsiye etmemiz ve bu şekilde hareket etmemiz çok önemlidir.

***

Zor zamanlardaki sorumluluklarımız noktasında herkes kendi tecrübesi noktasında hareket etmeli ve bu doğrultuda yardım cihetine gitmelidir. Bizler kaza ve kadere elbette iman etmiş kimseleriz ama tedbir, tevekkül ve takdir anlayışı ile hareket etme de Müslümanın çizgisini göstermektedir.

***

Yapılan binaların ve yaşam alanlarının sağlam olması noktasında sorumlu olan kimselerin üzerine aldığı vebalin ne kadar büyük olduğunu, yapılan iş ve işlemlerin ne kadar hassasiyet gerektirdiğini, denetim mercilerinin yaptığı işleri titiz yürütmeleri ve bu konuda çok titiz davranmaları gerektiğini, imtiyaz ve ayrıcalık olmadan herkese eşit şekilde, kanunların göstermiş olduğu ölçüler doğrultusunda sağlam ve dayanılır evler, işyerleri ve yaşam alanları oluşturmanın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş ve idrak etmiş olduk.

***

Bu söylediklerim tedbir, daha sonrası ise tevekkül ve takdir noktasını oluşturmaktadır.

Bu zor günleri de hep birlikte güçlü bir ülke olarak aşacağız. Yeter ki birlik ve beraberlik ruhunu asla yitirmeyelim.

***

Gerçekten hep birlikte gördük ki bu zor günler de yedisinden yetmişine herkes canını dişine katarak koşturdu ve koşturmaya da devam etmekte. Bu tablo bizi gururlandırmakta ve duygulandırmaktadır.

***

Önümüzdeki süreçte ise yine aynı duruşu sergilemeli ve elimizden ne geliyorsa onu ortaya koymalıyız. İnşallah hep birlikte yaralarımızı saracağız. Omuz omuza verip kardeşlerimizin yanında olacağız. Ensar-muhacir kardeşliğini gösterip ekmeğimizi bölüşecek, yuvamızı, yüreğimizi açacağız. Bizi biz yapan en büyük değer de tam olarak bu değil mi zaten?

***

Bu minvalde depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize rabbim rahmet eylesin, mekânlarını cennet eylesin. Yaralı kardeşlerimize Rabbim acil şifalar nasip eylesin. Yüreğimizin yandığı bu günlerde rabbim inşirah nasip eyleyerek zorluğun ardından kolaylıklar nasip eylesin. (amin)

Selam, dua ve muhabbetlerimle…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Bayram Miroğlu Arşivi
SON YAZILAR