Sabit Horasan

Sabit Horasan

Yine olmadı!...

Yine olmadı!...

Torku Konyaspor, iç sahada yine başaramadı..
Ligin 5. haftasından buyana iç sahada galip gelemeyen Kartallar, Adana Demirspor karşısında 2 farklı öne geçmesine rağmen bunu koruyamadı ve 90 dakika sonunda sahadan 3-3’lük beraberlikle ayrılarak galibiyet hasretini yine dindiremediği gibi çok önemli 2 puan daha kaybederek ilk 6 şansını da zora soktu.
Maçtan önce her şey çok iyiydi.. Hava güzeldi.. İki takım taraftarları takımlarını desteklemek için tribünlerde yerlerini almıştı. Konyaspor’a gönül veren herkes 3 puan bekliyordu, hatta bundan emindi..
Ama, 90 dakika sonunda beklenilen olmadı..
Torku Konyaspor’un Adana Demirspor karşısında yaşadığı puana kaybını bir kaç nedene bağlayabiliriz..
Herkesinde gözlediği gibi, Murat Akın’ın kırmızı kart görmesi, Konyaspor defansının maçın başından itibaren güven vermemesi ve yaptığı amatörce hatalar, rakip takım teknik adamlarının yaptığı olumlu hamlelere karşılık Konyaspor teknik adamlarının hatalı hamleleri ve iki ayrı seyirci grubu arasındaki fark ile stres bunların başında geldi..
Evet, Torku Konyaspor defansı, Adana Demirspor maçında akıl almaz hatalar yaptı.. Hem de bir değil, defalarca. Yenen gollere baktığımız zaman bunu apaçık görebiliriz.
İç sahada maç kazanamamanın verdiği stresi de unutmamak gerekir, ama yeni transferlerden Murat Akın’ın 63. dakikada kırmızı kart görerek takımı 10 kişi bırakması affedilecek gibi değil. Bunun sonucu da fizik olarak yetersiz kalan Konyaspor, rakibin üzerine gelmesi için davetiye çıkardı.. Oysa fizik gücü iyi olan bir takım 10 kişide kalsa da bu kadar baskı yememesi gerekir. Dahası, teknik adamlar bunun tedbirlerini önceden almalıdırlar.. Bir başka deyişle, 10 kişi kalan takımın teknik adamlarının B planı olması kaçınılmaz.  
Oysa, rakibi durdurma adına ileride pres yapacak, topu ileriye taşıyabilecek futbolcuları oyunda tutma yerine Konyaspor teknik adamları Ömer Ali, yeni transfer Ars ve Erdal’ı oyundan alarak rakibin baskı kurmasına katkı sağladılar.
İki takım taraftarlarının yaptığı tezahürat arasında da dağlar kadar fark vardı.. Konyaspor seyircisi maçı izledi, 3-4 bin kadar Adana Demirspor taraftarı ise 90 dakika boyunca, yenik duruma düşmelerine rağmen takımlarına sahip çıkarak desteklediler ve oyuncularını motive ederek alınan beraberlikte önemli rol oynadılar. Bu, Torku Konyaspor taraftarları için bir mesaj olmalıdır.   
Adana Demirspor’un Konya deplasmanında çok önemli 1 puan almasında, teknik adamlarının da katkısı olsa gerek..
Maçın ikinci yarısına çıkarken, ilk yarıda sarı kart gören iki oyuncuyu oyundan alarak kırmızı kart görmelerinin önünü kesen ve taze güçle mücadeleyi seçen Adana Demirspor teknik adamları, takımlarının sayısal üstünlüğünü de iyi değerlendirerek yaptıkları 3. değişiklikle maça ortak oldular.
Sjoerd Adrianus, Theodorus Ars..
Torku Konyaspor’unu yeni transferi.. Hollandalı futbolcunun uzun bir ismi var.. Ama, siz Ars olarak söyleyebilirsiniz..
Yöneticilerin açıklamalarına göre, sudan ucuz bir transfer.
Adana Demirspor karşısında ilk kez Torku Konyaspor formasını giydi ve attığı 3 golle hakkını da verdi.
Ars’ı merak ediyorduk, nasıl bir futbolcu diye.. Geçmişte olduğu gibi yine bomba mı? çıkacaktı. Yoksa iyi bir futbolcu mu? görecektik..
Ars, ilk kez forma giymesine, uyum sorununa rağmen oyunda kaldığı süre içerisinde iyi bir görüntü verdi..
Yer tutuşu, oyun zekası ve topa vuruş tekniğiyle maç öncesi olumsuz görüşleri tersine çevirdi. Ars’ın, Konyaspor’daki mesaisine 3 golle başlaması da sevindiriciydi. Umarız, goller ilk maçta kalmaz ve tüm maçlarda devam ederek Ars, takımın kazanması adına katkı sağlamaya devam eder.. Beklentimiz bu yönde..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR