Sabit Horasan

Sabit Horasan

Yeni stad için kazma vurulmalı

Yeni stad için kazma vurulmalı

UEFA yönetim kurulunun, 2016 Avrupa şampiyonasıyla ilgili aldığı karar tüm Türkiye’ye üzdü.. Tabiî ki, Konya olarak biz daha çok üzüldük.. Çünkü, grup eleme maçlarının bir bölümü de Konya’da oynanacaktı.. dolayısıyla, Konya’ya yeni stad yapılacaktı.. Cenevre’de Cuma günü yapılan sunumlar ve toplantının ardından delegelerin verdiği oyla 2016 Avrupa şampiyonasını 7 oyla Fransa aldı.. Türkiye ise 6 oy alarak şampiyonayı 1 oyla kaybetti. UEFA Başkanının Fransız olması bunda da etken oldu.

Avrupa şampiyonası kararının ardından çeşitli açıklamalar yapıldı. Yok, UEFA Başkanı Platini delegeleri Fransa Cumhurbaşkanıyla tanıştırarak etki altına almış, bu etik değilmiş.. Bizim Delegasyon ne yaptı o zaman.. Onlarda kendilerini tanıtsalardı. UEFA ikinci başkanı da Türk.. Şenes Erzik de bizim Cumhurbaşkanımızı tanıştırsaydı oylamada etken olacaksa şayet.. Platini’nin Başkan olması nedeniyle oylamaya Fransa bir adım önde girdi zaten.. İkincisi de Fransa’nın yapmış olduğu sunum çok daha iyiydi.. Türkiye adına sunum yapanlar Fair-Play’den hiç bahsetmediler.. Oysa, geçmişte Türkiye adına İsmet Karababa Fair-Play büyük ödülünü almıştı.. Bunun yanı sıra daha bir çok ödül var. Delegasyonda eski Milli futbolcuların yer almaması ayrı bir sorundu.. En önemlisi de, sunumunu Brezilya’dan telefonla yapan Başbakan sayın Recep Tayip Erdoğan’ın spordan çok yapmış oldukları yatırımları ön plana çıkarmasıydı.. Başbakan Erdoğan, öyle sanıyorum ki, kendisini grup toplantısında sanmış olacak ki, yatırımları ön plana çıkartarak politika yapmayı tercih etti..

Yazık oldu.. Her ne kadar sunumlar sonrası oylamaya Fransa bir adım önde girdiyse de 2016 Avrupa şampiyonasının Yurdumuz da yapılmasını tüm Türkiye kadar en çok da biz istiyorduk.. Konya’nın büyük bir bölümünü oluşturacak olan Genç nüfus, 6 yıl sonra Konya’da Avrupa takımlarını izleme olanağı bulacaktı.. Bu, Konya stadının yapımına hemen başlamak demekti.. Başbakan, sayın Recep Tayip Erdoğan, Avrupa şampiyonası için büyük maddi destek vereceğini, UEFA heyetinin Türkiye’ye yapmış olduğu daha önceki ziyaretinde açıklamıştı.

Tabiî ki, bu yatırımlardan Konya’da nasibini alacaktı.. Avrupa şampiyonası Türkiye’ye verilmiş olsaydı, Real karşısında, Barış caddesi üzerinde yapımı planlanan 40 bin kişilik stadın yapımı için yarından itibaren start verilecekti..

Ancak, Cenevre’de yapılan toplantının ardından hem spordan sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak hem de Federasyon Başkanı Mahmut Özgener, yaptıkları açıklamalarda yola devam dediler ve yatırımların devam edeceği mesajını verdiler.. Avrupa şampiyonasının 1 oyla kaçırılmasının ardından yerel basına konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya stadının yapılması konusunda geri adım atmayacaklarını ve Konya’yı yeni stada kavuşturacaklarını yineledi..

Evet, şimdi gözler Başkan Akyürek’te.. Konya Atatürk stadı artık eskidi.. Zamanını doldurdu.. UEFA kriterlerine uymuyor.. Yeni bölümler yapılması gerekir, ama stadın eski olması nedeniyle bunlar gerçekleştirilemiyor. O zaman, en doğrusu yeni stat yapımı.. Konyaspor’un da Süper lige dönmesi de göz önüne alınarak bunu vakit geçirmeden el birliğiyle yaşama geçirmeliyiz. Atatürk stadının bulunduğu alan siyasi rant yapılmadan, yeşil alan korunarak ilgili yerlere devredilmeli proje ihalesi geçen yıl gerçekleştirilen ve barış caddesinde yapılması planlanan 40 bin kişilik yeni stat için ayrılan alana kazma bir an önce vurulmalıdır. Tüm Konya bunu bekliyor.. Konya yeni stadı hak ediyor 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR