Sabit Horasan

Sabit Horasan

Ve lig başlıyor..

Ve lig başlıyor..

PTT 1. Ligde perde açıldı.

Konyaspor, ilk maçını bugün, iç sahada Bucaspor ile oynayacak.

18 takımın hedefi de Süper lig..

Hiç bir takım,ben bu yarışın içerisinde değilim  demez..

Ama, ligin sonunda; en güçlü olan, en az hata yapan, doğru kararlar veren takımlar zirvede yer alacak ve Süper lige yükselecek..

Tabi ki,Torku  Konyaspor’un hedefi de Süper  lig..

Geçen yıl, “ligde kalsın yeter” denilen, genç kadrosuyla zirve yarışına katılan ve Süper ligi son haftalarda akıl almaz şekilde kaçıran Konyaspor’da bu yıl başarı için yönetim, teknik kadro ve futbolcular inandılar,  kenetlendi. Mazeret  yok. Transfer yapamadık, para yok diye konuşmak hiç yok. Tek düşünce Süper lig.. Bu pozitif görüntüye, tabloya  birazda şehir katkı sağlayabilse, her şey çok daha iyi olacak. Dahası, Konya kenetlenmeli,  2002 ruhunu yakalamalı. Konya ve Konyaspor Süper  ligi hak ediyor.. Bunu hep birlikte başarmalıyız..

Bu nedenle, ligin ilk haftasında oynanacak Buca maçı, lige galibiyetle başlama, moral ve güven kazanma adına  büyük önem taşımakta.

Yeşil-beyazlı takımın, seyircisinin vereceği destekle Bucaspor’u yeneceğine inancımız sonsuz..

Başarılar Konyaspor.  Yolun açık olsun..

Bir diğer beklentimiz de, geçen yıl forma giyen genç futbolcuların bu sezonda değerlendirilerek Konyaspor ve Türk futboluna kazandırılmalarından yana. Ama bu biraz zor gibi görülüyor.. Umarım teknik adamlar gençlere şans verirler ve beni yanıltırlar.

Futbolda başarı;  büyük düşünmek, inanmak, iyi planlama ve iyi organizeyle gelir..

Başarı için önce kulüp olmak lazım..

Sonra tesisleşme..

Altyapı gerçeği..

Ekonomik ve transfer planlaması..

Son olarak da, yeterli organize bir takımı başarıya götürecektir..

Son yıllarda kötü yönetilen ve 37 milyon TL’ye yakın borç batağına saplanan Konyaspor  yönetimi, darboğazı aşmak için uğraş vermekte..

Öyle sanıyorum ki, 15 milyon TL’ye yakın bir borç  ödendi.. Bunun yanı sıra, yeni transferler yapıldı.. Dahası, ekonomik sıkıntı devam etmesine rağmen yapılan planlamayla borçların ödenmesi takvime bağlandı.. Ama bu demek değildir ki paraya ihtiyaç yok.. Bu sezon her  zamankinden daha çok taze paraya gereksinim var.  

Konyaspor’da, tesisleşme yerinde sayıyor. Bu koşullarda onu bir kenara attık. Altyapı konusunda ise, aceleci davranıldı. Önceki teknik kadroya iki yıl daha süre verilmeliydi. 

Torku Konyaspor’da yönetimi transferde büyük düşünmek zorunda. 

İyi yönetici, tüm sıkıntılara rağmen transferde planlamayı gelecek adına iyi yapmalıdır. 

Konyaspor’un bugün transferlerine baktığımız bunu görmek olası değil. 

Ama, yönetim “biz bu sezonu düşünüyoruz. Süper lige bir çıkalım gerisini kolay” diyebilir.

O zaman da bize eyvallah demek düşer..

…  

Futbolda büyük düşünmek adına son şampiyon Galatasaray’ı örnek olarak verebiliriz.

Fatih Terim, kimilerine göre çok iyi hoca, kimilerine göre imparator..

Nihayetin de o bir teknik direktör ve insan. Geçmişte hataları olmadı mı, eleştirilmedi mi? elbette ki oldu ve ulusal basın çalışanları korkarak da olsa kendisini eleştirmediler mi?.

Ama, Fatih Terim, birkaç yıllık ayrılıktan sonra geçtiğimiz sezon yeni bir inançla, yeni bir yapılanma, planlamayla başladı işe. İlkelerini ortaya koydu ve büyük düşüneceksek ben göreve varım dedi. Sonuçta da Galatasaray büyük transferler yaptı.. Takım kurgusu değişti. Yeni bir takım oluşturuldu.

Bunun sıkıntıları olmadı mı? tabi ki oldu.

Ama, işe başlangıç çok önemliydi. Büyük düşünmek ve inanmak.. Her iki olguda vardı. Bunun sonucunda da şampiyonluk geldi.. Play-off sistemi olmasaydı, Galatasaray geçen sezon rakiplerine fark atmıştı..  Ben inanıyorum ki, Galatasaray bu düşünceyle bu sezon mutlu sona ulaşacaktır.  Çünkü, Galatasaray yönetimi, teknik ekibi büyük düşünmekte.

Başarı için, bunlar bir ders olmalıdır. Özellikle genç teknik adamlar, kalıcı olmak istiyorlarsa inanarak yola çıkmalı ve planlamayı, organizeyi çok iyi yapmalıdırlar..

Aynı sözler tüm kulüp yönetimleri içinde geçerlidir.

Büyük düşünün, inanının ve planlamayı iyi yapın..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR