Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

Vahşetin Sebebi

Vahşetin Sebebi

Geçen yazımda, Mardin’in Mazıdağı ilçesi Bilge Köyü’ndeki akraba saldırısının sebebi cehalettir, demiştim. Benim bu görüşümü, söz konusu köyün ileri gelenleri, saldırının sebebinin töre ve namus meselesi değil, kıskançlık diyerek doğrulamıştır.

Meselenin vuzuha kavuşması için cehalet kavramını açmak istiyorum. Cehalet nedir? İnsan okumakla, yazmakla üniversite bitirmekle cehaletten kurtulabilir mi? Haksız yere cana kıyanlar, topluca katliam yapanlar, okuma yazma bilmeyenler ve üniversite bitirmeyenler mi? Bölge modernleşmiş olsaydı bu menfur saldırı olmayacak mıydı?

 

Efendim, cehalet, sosyo-ekonomik sebepten dolayı vahye kafa tutmak, onu reddetmek ve yürürlüğe girmesine karşı çıkmaktır.

Hz. Peygamber (s.a.v.) Efendimizin Ebu Cehil’e “Ebu Cehil” (cahillerin babası) demesinin sebebi budur. Ebu Cehil ve arkadaşları, ayrı ayrı, zaman zaman Hz. Peygamber’in evine gelirler, dışarıdan, evin köşelerinden O’nun içeriden okuduğu Kur’an-ı Kerim’i dinlerlerdi. Orada birbirleriyle karşılaştıkları zaman bir daha gelmeme konusunda yemin ederlerdi. Gene birbirinden habersiz ayrı ayrı, zaman zaman gelirler ve içeride okunan Kur’an-ı Kerim’i dinlerlerdi.

Ebu Cehil ve arkadaşları cahil miydi, onlar okuma yazma bilmiyorlar mıydı? Şehir Devleti’nin ileri gelenlerindendi.

Ahbar (hahamlar) ve ruhban sınıfı cahil mi? Onlar İslam Dini’nin son din olduğunu ve Hz. Peygamberin son peygamber olduğunu bilmiyorlar mı?

Kur’an-ı Kerimde şöyle buyrulur: “De ki: Ey ehl-i kitap! (gerçeği) görüp bildiğiniz halde niçin Allah’ın yolunu eğri göstermeye yeltenerek müminleri Allah yolundan çevirmeye kalkışıyorsunuz? Allah yaptıklarınızdan habersiz değildir” (1).

Ahbar ve ruhban sınıfı da sosyo-ekonomik sebepten dolayı vahyi eğri göstermeye ve müminleri Allah yolundan alıkoymaya kalkışıyorlar.

Demek ki, okuma yazma bilmekle üniversite bitirmekle ve teoloji okumakla insan cehaletten kurtulamıyor.

Kurtulmuş olsalardı, Marksist felsefesini, “Hedefe ulaşmak için her yol mubahtır” önermesi üzerine oturtmazdı. Modernizm işte budur. Bu Roma kültürü, İslam âlemine zorla kabul ettirilmeye çalışıldığı için Batı’da işlenen menfur cinayetler söz konusu bölgemizde de işlenmektedir.

Burjuva, işçinin alın terini sömürmektedir. Buna karşı çıkan işçilerin önderlerini hunharca öldürmektedir. 1 Mayıs isimli yazımda bunu açıkladım; okuyun. Bolşevik Rusya sosyalizm için birçok Avrupa ülkesini işgal ederek milyonlarca insanı öldürmüştür.

İttihat ve Terakki’nin modernizm için ve resmi ideoloji yerleştirmek için işlediği cinayetler ve yürüttüğü politika ortadadır. İddia olunan Terör Örgütü Ergenekon’un işlediği cinayetler ve yürüttüğü politika ortadadır.

Ortada 17 bin faili meçhul cinayet vardır; failleri kimler? Yolsuzluk, görevi kötüye kullanmak kimlerin işidir?

Bu cinayetleri, yolsuzlukları, görevi kötüye kullanmayı okuma yazma bilmeyen, üniversite bitirmeyen ve teoloji okumayan töre sahipleri mi?

Vahiy, 1400 küsur yıl önce cehaleti yürürlükten kaldırmıştı. Tekrar modernizm adı altında geldi. İki yüz küsur yıldır iktidardadır.

Kur’an-ı Kerimde şöyle buyrulur: “Allah dilediğine rızkını bollaştırır da daraltır da. Onlar dünya hayatıyla şımardılar. Oysa ahretin yanında dünya hayatı, geçici bir faydadan başka bir şey değildir” (2).

Kaynaklar:

1. Âl-i İmran: 99

2. Ra’d: 26

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR