Sait Çelik

Sait Çelik

Ümit Dikbayır'ın Konya ile ilgili anısı ne?

Ümit Dikbayır'ın Konya ile ilgili anısı ne?

İYİ Parti, Konya’da basın buluşması düzenledi. Bir otelde gerçekleştirilen basın toplantısına ben de katıldım. Toplantıya İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır da katıldı..

**

Dikbayır partisinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

İYİ Parti kurulduğu ilk günden itibaren saha çalışmalarını en iyi yürüten partilerin başında geliyor. Özellikle Fahrettin Yokuş’un Konya tarımı ile ilgili ortaya koyduğu çalışmalar ses getirdi.

**

Konya ile özelikle ilgilendiklerinin altın çizen Dikbayır, “Konya sanayicisine de üreticisine de çok güveniyorum. Konya’da İYİ Parti olarak durumumuz çok iyi. Oyumuz daha artacak” dedi.

Dikbayır’ın konuşması bittikten sonra kendisine ‘Ak Parti'ye yıllardan beri Konya’da ciddi bir desteğin olduğunu, bu seçimde İYİ Parti'nin Konya’dan beklediği desteği alıp alamayacağını’ sordum.

Ümit Bey, cevap olarak Konya’dan beklentilerinin yüksek olduğunu Konya sanayicisine çok güvendiğini söyledi.

Ayrıca Konya ile alakalı bir anısını paylaştı: “Şu anda iktidara oy veren seçmen, bizim oy verdiğimiz AK Parti, bu AK Parti değil' diyor. Bu bir yerde dursun. Ayrıca Konya sanayisi içerisinde barındırdığı potansiyel gerçekten çok fazla. Doğru yatırım ile çok daha iyi yerlere gelecektir. Ancak gelin görün ki, iktidar Konya’yı cepte görüyor. Bu sebeple şehre doğru bir yatırım yapamadı.”

Dikbayır, devam etti;

İşim gereği Konya’da yaşadığım bir anıyı sizle paylaşarak ne demek istediğim daha iyi açıklamış olurum. Kendi işim gereği aldığımız bir kamyonun üzerine vinç koymamız gerekti. Fiyat araştırması yaptık, yaklaşık olarak bize maliyeti 22 bin Euro çıktı. Fiyatı biraz yüksek gelince bir araştırma daha yaptık. Konya’da bir firma aynı vinci 21 bin TL’ye halletti. Ve yüksek maliyetli vinçden daha iyi oldu sorunsuz bir şekilde hala çalışıyor. Konya’nın sanayicisi çok farklı, çok başarılı bir sanayicidir. Biz İYİ parti olarak bunun farkındayız ve bunun üzerine çalışmalar yapacağız.”

**

Mesleğim gereği birçok siyasi partinin basın açıklamalarına ve basın toplantılarına katıldım. Ümit Bey, toplantı boyunca sorulara çok samimi ve çok içten cevaplar verdi. “Bizim cevabını veremeyeceğiz bir soru” yok diye de ekledi.

**

Ümit Beyin Konya sanayisini bu kadar iyi tanıması ve analiz etmesi beni çok mutlu etti. Sizleri de etmeli.

Bu şehrin potansiyeli her yönüyle çok fazla.

Biz, gözden kaçırıyoruz.

Ancak dışarıdan birinin Konya ile ilgili bu düşüncede olması hepimiz adına çok kıymetli olmalı.

**

Doğruyu söylemek gerekirse, İYİ Parti son zamanlarda yaptığı atılımlar ile dikkat çekmeyi başardı.

Konya'da da güzel işler yapıyorlar.

Oy oranları, anket çalışmalarında Konya nezdinde yükselmiş görülüyor.

İYİ Parti'yi diğer partilerden farklı kılan ve oy oranlarını artıran en önemli faktör ise gittikleri her şehri çok iyi analiz ediyor olmaları.

Bu yanıyla İYİ Parti olası bir erken seçime daha hazır görünüyor.

Siz, ne düşünüyorsunuz bilmiyorum ancak İYİ Parti iyi bir trend yakaladı.

Konya'da da farklarını konuşturacaklar.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Sait Çelik Arşivi
SON YAZILAR