TÜYAP’ta iki fuar birden

TÜYAP’ta iki fuar birden
ART Fuar tarafından 5. kez düzenlenecek olan Konya Mobilya Dekorasyon ve Halı Fuarı ile eş zamanlı TÜYAP Konya Fuarcılık A.Ş. tarafından düzenlenecek olan 6. Konya Ağaç İşlemeleri Makinaları ve 6. Konya İntermob Fuarları 16 19 Nisan 2009 tarihleri arasınd

Konya Ticaret Odası - Konya Mobilyacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odasınca desteklenen ve 9 bin metrekare kapalı alanda düzenlenecek olan  fuara, Konya mobilya üreticileri ile birlikte İnegöl, Ankara, Eskişehir, İzmir, Kayseri, Antalya ve pek çok şehirden imalatçı firma katılacak.

KOSGEB finansman desteği kapsamında olan fuar, katılımcılarının stand kira bedelinin yüzde 60’ını geri ödemeksizin katılımcı firmalara ödemekte ve bu şekilde firmalara ödeme rahatlığı sağlanmakta.
Konya’nın mobilya ve ev dekorasyonu alanında söz sahibi illerden biri olduğunu dile getiren ART Fuar Organizasyon Genel Müdürü Şafak Arıkan, “Konya ve çevre illerden çok sayıda ziyaretçi alan Fuar  artık geleneksel hale geldi. Konya fuarları özellikle profesyonel alıcılar tarafından titizlikle takip edilmekte. Mobilya ve  dekorasyon alanında ki en son ürünlerin sergileneceği bu organizasyonda üretici sanayicilerimizle meslekle ilgili tüccarlarımızı ve tüketicilerimizle birlikte olmaktan mutluluk duyacağız. Bu yıl düzenleyeceğimiz Fuar’ımızla ilgili de tanıtıcı faaliyetlere devam ettik. Yaklaşık 14 bin firmaya e-posta yolu ve özel davetiye gönderdik. Sektörel dergi ve web sitelerine, gazetelere, televizyonlara, radyolara, bilboardlara tanıtıcı ilanlarımızı verdik. Yurt içi ve yurt dışı meslek odaları ile irtibata geçip ziyaretçi getirme çalışmaları yaptık. Bu çalışmalar neticesinde birçok noktadan anlaşma yaptık” dedi.
Türkiye'nin istihdam politikasına en önemli katkılardan birini mobilya sektörün sağladığını ifade eden Konya Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzülmez, “Mobilya sektörü emek yoğun bir sektördür. Türkiye'nin istihdam politikasına en önemli katkıyı sağlayan sektörlerden biridir. Ülkemizde Konya'da da önemli bir yeri olmasına rağmen mobilya sektörümüzün bazı sorunları vardır. İç pazardaki yetersizlikler nedeniyle mobilya sektöründe de ihracatta ağırlık verilmesi, sektörün büyümesine önemli katkı sağlayacaktır.”dedi. Fuarların önemine işaret eden Başkan Üzülmez, fuarların firma tanıtımlarının yanı sıra, yeni teknolojik bilgilerin paylaşılması, sektördeki gelişmelerin ortaya konulması ve sektörün gelecekle ilgili hedefleri açısından önemli olduğunu söyledi. Üzülmez, KTO-Uluslar arası Fuar Merkezi’nde açılacak Mobilya ve Dekorasyon Fuarının sektöre hayırlar getirmesini diledi. 
Konya Mobilyacılar Odası Başkanı Mehmet Günbaş, yaşanan ekonomik durgunluk sebebiyle mobilya sektöründe tüketicilerin önüne birçok önemli fırsatın sunulduğunu belirterek, Konya’nın mobilya sektöründe her geçen gün kendini geliştirdiğini, esnafın teknolojik yenilikleri ve sektörel gelişmeleri yakından takip ederek, kaliteli ve hesaplı ürünleri halka sunduğunu belirtti. Oda olarak üyelere yönelik düzenledikleri eğitim programlarının da bireysel gelişim açısından oldukça verimli olduğunu ifade eden Günbaş “Konya’mız mobilya sektöründe bölgenin liderleri arasına girmek için uğraş vermektedir. Fuar organizasyonları ile de markasını ve ürünlerini dış pazarlara açan firmalar karlı çıkacaktır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.