Türkeş dualarla anıldı

Türkeş dualarla anıldı
Milliyetçi Hareket Partisinin kurucusu Alparslan Türkeş, vefatının 12. yıl dönümünde MHP Konya İl Teşkilatının düzenlediği programda rahmetle anıldı

4 Nisan 1997 günü geçirdiği kalp krizi nedeniyle hayata veda eden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kurucusu ve Genel Başkanı Alparslan Türkeş vefatının 12. yıl dönümünde MHP Konya İl Teşkilatı tarafından düzenlenen programda rahmetle anıldı. Programa MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Faruk Bal, MHP İl Başkanı Ali Yücel ve çok sayıda MHP’li katıldı. Kuran’ı Kerim tilaveti ile başlayan program merhum Alparslan Türkeş, merhum Muhsin Yazıcıoğlu ve vatan uğruna şehit düşmüş askerler için yapılan dua ile devam etti. Alparslan Türkeş’in hayatını ve yaşadığı zorlukları anlatan sinevizyon gösterisi sırasında ise salonu dolduran partililer duygu dolu anlar yaşadı.
TÜRKEŞ’E BAĞLILIĞIMIZ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Programda konuşan MHP Konya İl Başkanı Ali Yücel, Alparslan Türkeş’in vefatından bu yana ona olan saygı ve sevgilerinin hiçbir zaman azalmadığını belirterek, “Son yıllarda ülke olarak yaşadığımız bir takım siyasi ve sosyal çalkantı ve istikrarsızlıklar, ona ve bilge kişiliğine olan özlemimizi her geçen gün daha da artmıştır. Başbuğumuzun yıllar önce ortaya attığı bir çok fikir ve öngörünün onu hep haklı çıkartıyor. Bu da bizim onun fikirlerine her zamankinden daha sıkı sarılmamızın yegane nedeni olmaktadır” dedi.
TÜKREŞ’İN EN BÜYÜK ESERİ MHP’DİR
Alparslan Türkeş’in yürekten inandığı ve gönülden bağlandığı Türklük aşkı uğruna her türlü meşakkati göze aldığını dile getiren Ali Yücel, onun Türk milletine bıraktığı en büyük eserinin Milliyetçi Hareket Partisi olduğunu söyledi. MHP’nin kuruluşunun 40. yılında Alparslan Türkeş’in ebediyete intikalinin 12. yıl dönümü nedeniyle buruk bir mutluluk yaşadıklarını kaydeden MHP İl Başkanı Yücel, “Türk milliyetçileri onun liderliği ile kendilerine dayatılan sınırlı bir siyasal hareket alanını, yürekli ve akıllı bir siyasi mücadele ile bugüne kadar uzanan çizgide kırılma olmaksızın sürekli genişletmesini bilmiştir. Bugün karşımızdaki ağır ve tahrik edici, tahammülü çok zor olan milli sorunlar karşısında dahi, Türk milliyetçileri ve ülkücü gençlik sağduyulu, gerçekçi ve dengeli davranabiliyorsa, bu hasletlerin yerleşmesinde şüphe yok ki merhum Başbuğumuzun emeği büyüktür” diye konuştu.
MHP İl Başkanı Ali Yücel rahmetli Alparslan Türkeş’in 80 yaşında bir delikanlı çevikliğinde ve heyecanında, ülkücü hareketin başında bir çınar gibi ayakta rahmeti rahmana kavuştuğunu ifade ederek, “Bizleri ülkü denen nazlı geline eş eden Başbuğumuz rahmetli Alparslan Türkeş’i ve aziz ülkü şehitlerimizi saygı, sevgi, minnet ve rahmetle yad ediyorum. Ruhları şâd, kabirleri nur, mekanları cennet olsun” diyerek sözlerini tamamladı.
MHP Eski İl Başkanı Ali Patlak da, Alparslan Türkeş’i anlatan bir konferans verdi. Alparslan Türkeş ile ilgili hatıralarını konu alan konuşmasında Patlak, “MHP Konya İl Başkanlığı’nı 2 dönem yaptım. Rahmetli Başbuğ’a il başkanlığı yapmak benim için büyük bir onurdu. Alparslan Türkeş ile her bir araya gelişimde yeniden ülkücü oluyordum. Alparslan Türkeş’e Allah’tan rahmet diliyorum” ifadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.