Sabit Horasan

Sabit Horasan

Süper lig göründü

Süper lig göründü

İnandık, güvendik İzmir’e gönderdik ve onlarda bizi utandırmadılar ve Bucaspor’u evinde devirerek, Torku Konyaspor’un ismini finale yazdırdılar..
Evet, inanmak başarmanın yarısıdır..
Torku Konyasporlu yöneticiler, teknik adamlar ve futbolcular inandılar, kendilerini yüzlerce kilometre uzakta yalnız bırakmayan taraftarların tribünde, Konya’da maçı TV’den izleyen birlerce seveninin gönül desteğiyle önemli bir başarıya imza atarak final vizesi aldılar..
Oyundan bahsetmeyeceğiz tabi ki, bu saatten sonra.
Tüm olumsuzluklara rağmen favorimiz Torku Konyaspor’du.. Ama, artık karşılaşma geride kaldı.
Kim iyi oynadı, kim oynamadı denecek bir günde değiliz.. Topyekün mücadele edildi ve kazanıldı.. Bunun için emeği geçen herkesi kutluyorum. Ama, her ne kadar gerek Konya’da ve gerekse Perşembe akşamı Buca’da yediği golde hatası olsa da Konya’da son dakikalarda, Buca’da da maçın ilk yarısında rakibin iki net pozisyonunda gole izin vermeyen kaleci Kaya’yı bir kez daha kutlamamız lazım..
Torku Konyaspor, Konya’da oynanan ve tek golle yenilgiyle sonuçlanan Bucaspor maçındaki haksızlıkların ardından kenetlendi, final ümidiyle çıktığı Buca deplasmanında haklı bir galibiyet alarak layık olduğu yere yükseldi..
Bu da emeğin gücü, inancın karşısında hiçbir engelin duramayacağının kanıtıdır.
Konya; Valisiyle, Büyükşehir Belediye Başkanı, sadece birde olsa Milletvekili ve Emniyet Müdürü ve kulüp yönetimiyle tek yürek oldu, Buca’da.
Yıllardır özlemini çektiğimiz görüntüler vardı.
Bu, tüm Konya’nın Süper lige inandığının, süper lig seferberliğinin bir başlangıcı oldu.. Pazar günü de aynı manzarayı, sayının daha da artarak Eskişehir’e görmek, Konyaspor’u bu ortama taşıyan yönetici, teknik adam ve futbolcuların hakkı olsa gerek.
İlk maçta haksızlığa uğramış ve bunun sonucu kenetlenmiş bu şehrin en büyük iki yöneticisi Vali Aydın Nezih Doğan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile birlikte İlçe Belediye Başkanlarına kadar tüm Konya protokolünün, Konya ve Konyaspor’a yakışan bu desteği Eskişehir’de bir kez daha yaşatacaklarına inanıyoruz.
Sadece, Vali ve Belediye Başkanı mı.. Hayır, bu günden itibaren tüm Konya halkı elini taşın altına koymalıdır. Süper lig seferberliğine herkes omuz vermelidir. Pazar günü, Konya’nın makus kaderini bir kez daha değiştirme günüdür.
Öyle bir çıkartma yapmalıyız ki, Konya’nın büyüklüğünü Eskişehir’de bir kez daha gösterelim.
Torku Konyaspor’u finale taşıyan, emek veren herkesi bir kez daha kutluyorum..
Final maçının havasının değişik olduğunu Torku Konyaspor teknik adamları çok iyi bilirler..
Futbolcuları bu doğrultuda motive edeceklerine inancımız sonsuzdur.
Sinirlerine hakim ve sakin olan, ayağa pas yapan, sahayı enlemesine ve boylamasına iyi kullanan, orta alanda pas trafiğini iyi gerçekleştiren Torku Konyaspor, finalden de zaferle çıkacaktır. Buna gönülden inanıyoruz.
Rakip bizi ilgilendirmiyor.. Konyaspor kendi işine bakmalı ve ligde son 8 hafta da oynanan futbolu Eskişehir’de de tekrarlayarak mutlu sona ulaşmalıdır.
Konya, 2 milyonu aşan nüfusuyla Süper ligi hak ediyor.. Bu mutluluktan, zevkten futbolcuların Konyalıları mahrum etmeyeceklerine de gönülden inanıyoruz..
Maça gitmesek bile kalben Torku Konyaspor birlikte olacağız. Şimdiden başarılar. Süper ligde buluşmak ümidiyle..
--

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR