Sabit Horasan

Sabit Horasan

Sorun orta sahada

Sorun orta sahada

Mehmet Baykan..
Konya spor camiasından sonra onu Türk spor camiası da yakından tanıdı.
O, çekirdekten yetişti.. Çalıştı, inandı ve  Spor’un en üst basamaklarından birinin koltuğuna oturdu..
Evet, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan için hayırlı olsun. Tabiî ki, Konya ve Türk sporu içinde.
Konya sporuna yıllarca, çeşitli kademelerde hizmet veren Baykan, bundan sonra Türk sporuna da yön verecek.
Her ne kadar işi kolay olmasa da, onun işin üstesinden geleceğine inanıyoruz. 
Mehmet Baykan, Spor Genel Müdürlüğü koltuğuna oturan ikinci isim.. Konya için bu çok önemli. Daha önce de Kemal Mutlu bu görevi başarıyla sürdürmüştü..
Mehmet Baykan’ın da başarılı olacağına gönülden inanıyorum ve kendisini kutlayarak başarı diliyorum. 
xxx
Konyaspor’da azda olsa bir düzelme var..
Gençlerbirliği maçındaki performans, Adanaspor ve Ankara Demirspor maçlarına oranla daha iyiydi.
Kadro yetersizliğine rağmen en azından pres vardı..
Mücadele vardı.
Pozisyonlar vardı..
Ümit vardı..
Bunlara karşılık, top kayıpları ve orta alanda yine hatalarda vardı..
Evet, orta alanda sıkıntı devam ediyor..
Serkan her ne kadar önceki maçlara oranla daha iyi görünse de bu toıpu ileriye taşıma adına yeterli olmadı. Perez orta alanın göbeğinde istenilen performansı bu maçta da sergileyemedi. Ama alternatif isim de yok.
Dahası, Konyaspor’da sorun orta alanda.
Serkan Şahin ve Perez, defansa yeterince yardımcı olmazlarsa, forvete destek vermezlerse ve her şeyden önemlisi de topu ileriye taşıyamazlarsa Konyaspor, hem gol yer, hem de gol atamaz. Bunun sonucu da yeşil-beyazlılar  çok sıkıntılı bir dönem geçirir. Nitekim, Gençlerbirliği karşısında yenen ilk golde bunu yaşadık.
Daha öncede söylediğimiz gibi, Feyyaz’ın sakatlıktan kurtularak takıma girmesi ve tembelliği üzerinden atması halinde bu sorun en azından forvete destek açısından belki çözülebilir mi? zaman gösterecek.
Bir diğer önemli sorunda; yedek kulübesinde, zorunlu olarak maçın sonucunu değiştirebilecek kapasitede bir futbolcunun bulunmaması. Ama, bu konuda yapılacak bir şey yok. Bir Ertuğrul’un sakatlığı Konyaspor teknik adamlarının işini zorlaştırdı, planları alt üst etti..
Maça gelince:
Karşılaşmanın geneline baktığımız zaman, maçın büyük bir bölümünde denge vardı.. Ancak; konuk takım Gençlerbirliği, oyuncu değişikliklerinin ardından performans olarak bir adım daha öne çıktı.
Boşuna dememişler; kaleci bir takımın yarısı diye. Pawelek, Gençlerbirliği karşısında önemli kurtarışlar yaptı. Bu performansla ligin en iyileri arasında yer alabileceğini gösterdi. 
Defans heyecanlı, iyi yer tutamamanın cezası iki penaltıyla ve gollerle noktalandı..
Orta alanda, Perez-Serkan ikilisi arasında tam uyum yok.
Hakan’ın, sağ kanadın ön tarafında oynatılması, oyuna daha çok katkı sağlama ve maç boyunca diri kalması adına iyi bir karardı. Ancak, ilerleyen dakikalarda yoruldu.. Bu da ister istemez Konyaspor yeterli çalışma yapmadı mı? kondisyon sıkıntısı mı? var sorusunu akla getirmekte. Sadece Hakan değil, diğer futbolcularda da maçın sonlarında bir düşüş yaşandı. Bu, yoğun antrenmanlardan da kaynaklanmış olabilir. 
Forvette Robak yalnız kaldı.. Ne Recep, ne Serbay yeterli desteği veremediler.. Ali Dere’nin olmaması nedeniyle her iki futbolcu da zaten yanlış yerde oynatıldılar. Recep’in forvet arkasında oynaması daha yararlı olacaktır.. 
Robak’a gelince;
Buyıl ligin etkili adamları arasında yer alabileceğini gösterdi.. Gol alanlarında yeterli pas alabilmesi  halinde ligde çok gol atabileceği görüntüsü veren Robak’ın orta alandan çok iyi beslenmesi  gerekmekte.
Yine tekrarlamakta yarar var; sabırlı olmalıyız. Konyaspor için en iyi ilaç zamandır.. Ancak, yöneticiler, şampiyonluk vaadlerinden kesinlikle kaçınmalıdır.
Yeşil-beyazlı takım için, Cumartesi günü oynanacak Kayseri Erciyesspor maçı çok önemliydi. Erciyes karşısında sergilenecek oyun Konyaspor’un geleceğini ortaya koyacaktı. Ama, rakibin isteği doğrultusunda bu karşılaşma iptal edildi.. Mersin maçı da eksikleri görme adına yararlı olacaktır.
Kısacası, Konyaspor’da görüntü net değil.. Özellikle orta sahada sıkıntı var. Bu nasıl çözülür, Konyaspor ligde dar kadroyla ne yapabilir ileriki haftalarda göreceğiz.  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sabit Horasan Arşivi
SON YAZILAR