Recep Çınar

Recep Çınar

Şimdi tam zamanı!

Şimdi tam zamanı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürekin Konyaspor noktasında samimi olduğunu, işin ününde değil ununda olduğunu göstermesi için tam zamanı. Bu şehrin kulübü, tam da onun himmetine sığındığı günde.


Kabahatliyim! Bana olan yakınlığı nedeniyle bugüne kadar ne tek satır kalem oynattım, ne de tek bir kelam ettim hakkında. Hem kendisini zorda bırakmamak, hem de “fesat” çevrelerine malzeme vermemek için. Biliyor ve görüyordum: En azından bu takıma yararlı olacağını. Bazılarının istememesine, bazılarının da acımasızca eleştirmesine rağmen,  hep uzak durdum meseleden.
Şimdi daha net görüyorum ki, acımasızca eleştirenlerin düşüncelerine saygısızlık yapmama gayretim, kendisine haksızlık yapmama neden olmuş.
Kabahatliyim!
Anlayışına bırakıyorum, Nuri Mehtap’ın.
xxx
Ve esas konuya geçiyorum.
Şaşkın ördek sözünü bilirsiniz. Ördek şaşırınca geri geri gidermiş. Aynen Konyaspor yönetimi gibi. Kendi yanlışlarınızın, kendi günahlarınız faturasını başka bir tarafa keserseniz, bu çivisi çıkmış kulüpte, ucuz gövde gösterilerine girerseniz, “Hadi canım sen de.” derler adama.  Ve de sorarlar; Siz bu vebalin hangi tarafındasınız? diye.
Hayatın öğrettiği basit bir gerçek var.
İki yanlış bir doğru etmez. Belediye başkanı Tahir Akyürek ve sayın Akyürek’in kendisine yakın olanlar da, duyumumuza göre, Konyaspor’a omuz vermemelerinin tek müsebbibi Nuri Mehtap’ı göstermişler. Dolayısıyla da Konyaspor’un futboldan bihaberleri de buna inanmışlar ve Nuri Mehtap ile yollarını ayırmışlar. Karara bakar mısınız? Ligde, adeta savaş tam tamlarının çaldığı bir dönem.
Biliyorum; Yaptığım pişmiş aşa su katmak aslında. Birilerine göre hiç zamanı değil, ama bana göre de tam zamanı. Farz oldu. Doğru ile yanlışın saflarını göstermek ve de  “enayi” yerine konulmamak. Mesele Konyaspor.  Koltuğa oturmadan önce “Avrupalı Konyaspor” diye şehrin bütün açık hava panolarını ya da levhalarını hem kendi, hem de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın resimleri ile süsleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’i arıyor gözlerim.
Evet Sayın Akyürek; Sizin ve size yakın olan insanların bir türlü içlerine sindiremediği Nuri Mehtap, bu kulübün önünün açılması için  görevinden ayrıldı. Konyaspor’a destek vermemekteki en büyük engel olarak gördüğünüz Nuri Mehtap, samimi bir Konyasporlu olduğunu gösterdi. Şimdi sıra sizde Sayın Akyürek.
Büyükşehir Belediye Başkanı Akyürek’in Konyaspor noktasında “samimi” olduğunu, işin “ün”ünde değil “un”unda olduğunu göstermesi için tam zamanı. Bu şehrin kulübü, tam da onun “himmet”ine sığındığı günde. Geçmişte sırtını dönmediği bu şehrin kulübüne bugün de dönmeyeceğine inandırmalı herkesi. Mutlaka sahiplenmeli. Sahipleneceğine de inancımız tam. Çünkü, Konyaspor bu şehrin bir “realitesi”dir. Atma, satma, sırtımızı dönme gibi bir  şansımız  yok.
KONYASPOR NEREYE?
Yapraklar döküldü. Ağaç çırılçıplak oldu. Kış, nasıl bütün soğukluğu ile kendini gösteriyorsa, Konyaspor’un gerçekleri de önümüzde duruyor. Konyaspor’un bugün ki gerçeklerinden haberi olan veya olmayan insan sayısını bilmek çok güç. Hatta daha önemlisi, Konyaspor’un gerçek sahipleri kimdir, kaç kişidir, neler yaparlar, neler yapmaları lazım. Konyaspor, bir sevdamıdır, bir silah mıdır, bir güç müdür, bir hastalık mıdır, iktidar gücümüdür, muhalefet kaderimidir. Sahi Konyaspor nedir?
Birileri gelmiştir, Konyaspor’da başkan, yönetici olmuştur, sonra bırakmıştır, başka birileri gelmiş, onlarda görevlerini yapmış, onlarda gitmiş, başkaları gelmiştir. Böylelikle Konya’da yaşayan insanlar sırası geldikçe nöbetlerini tutmuş, sonrada hayatlarına devam etmişlerdir. Konyaspor tüm Konya’nın ve herkesin ortak sevdasıdır. Kimsenin çiftliği ya da reklamını yapacağı bir kurum veya tapulu malı değildir. Konyaspor’un dışında kalanlar, içinde olanlara yardımcı olmalı, köstek olmamalıdırlar. Ama maalesef birileri için böyle değil, böyle olmuyor.
Birileri Konyaspor’un sahibi olarak kendilerini görüyor. Futbolla ilgileri olmasa da, futbol bilgileri olmasa da fark etmiyor. “Konyaspor bizim tapulu malımız” diyenler var. “Konyaspor’da olan biten herşey bizden sorulur, sorulmalıdır” diyenler var. “Başkaları, bizden izinsiz Konyaspor’da olamaz, kapıdan içeri giremez, dışarı da çıkamaz” diyenler var. Öyle kendilerini kaptırmışlar ve öyle sahiplenmişler ki, Konyaspor’u ahiret dünyalarına götürecekler galiba. Adeta “Sultan biziz, mühür bizde” diyorlar.
Tamam bunu da kabullendik. Ne güzel bir tutku, ne güzel bir sevda ki, imrenmek lazım. Böyle bir Konyaspor aşkına şapka çıkartılır. Ama bu zihniyetler, acaba birşeyin farkındalar mı? 
Konyaspor için şu an geçen zaman, çok ama çok önemli. Konyaspor’un kaderi kendi haline bırakılamaz. Acil olarak yapılması gereken birçok işi var Konyaspor’un. Gerek kendi içinde yapılması gereken, gerekse dışarıda yapılması gereken çok önemli işleri var. Konyaspor yönetimi, duruşu itibarı ile çok net bir görüntü vermiyor. Dimdik durması gerekirken, ayakta zor duran bir Konyaspor yönetimi belli ki, maddi olarak tıkanmış durumda. Yönetimin önünde, hem takımın içinde ödenmesi gereken paralar var, hem de takım için çok elzem mevkilere dışarıdan transfer var. Her iki hamle için de para lazım. Önce takımı canlandırmak, sonra da takviye. Konyaspor, ara transferi zamanında yapmalıdır. Alınacak oyuncunun takıma bir an önce katılması gerekir. Bildiğimiz kadarı ile Konyaspor’un planı programı hazır. Teknik heyet, ara transferde yapacağı hamleleri belirlemiş durumda. Yani Konyaspor’un şu anda ne yapacağı, neler yapması gerektiği ölçülmüş, biçilmiş hesap edilmiş durumda. Sadece ekonomik olarak ortaya bir şeyler koyup tatbikata geçmek gerekir. Ama görünen o ki, ne bu hesapları tutturacak bir yönetim, ne de bu işlere destek olacak birileri görünmüyor. Belki de, yapılmış mevcut transfer planına, bu işi daha iyi bilen, futbol alimleri katılmıyor veya Konyaspor’a dışarıdan hükmeden futbol dehalarının daha iyi planları var. Yani Konyaspor sahiplerinin kurultayından, Konyaspor hakkındaki kararlar kesinleşmedi ve onaylanmadı.
Konyaspor tarihinde, bugün oynanan oyunlar hiç oynanmadı. Bu kadar entrikanın döndüğü bir Konyaspor hiç olmadı. Hatta ve hatta yüzyüze başka, arkasından başka konuşulan, bu kadar çarpık ilişkiler içinde hiç olunmadı. Konyaspor’un kaderini kişilerin egolarına bırakmamak gerekir. Eğer kişiler de, egoları olmadığını söylüyorlarsa daha net ve icraatçı olmaları gerekir.
“Yıkıldığı yere kadar” felsefesi Bu şehre ve bu şehrin takımı Konyaspor’a zarar verir. Geçmişte Konyaspor’a yapılan desteğin bugünde yapılması gerekir. Yapılacak destek kişilere değil Konyaspor’a olacaktır. Konyaspor için kişilerin krallıklarını da kabul ediyoruz. Futbol alimliklerine de eyvallah. Şimdi herkes kralın icraatını bekliyor. Bu gemi batacak mı, yüzecek mi? Merakla, dikkatle, korkuyla ve endişeyle bekliyoruz.
Evet Sayın Akyürek; Nuri Mehtap gitti, “zaman içinde destek vereceğiz” vaadinin hemen, hem de saniye geçmeden icraata geçmesini bekliyor Konyalı.
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Recep Çınar Arşivi
SON YAZILAR