Samet Sözgen

Samet Sözgen

Sevginin gücü

Sevginin gücü

Sevginin bizim yaşamımız için bu kadar güçlü ve önemli olmasının bazı nedenleri. Pek çok farklı aşk ve sevgi türü vardır. Romantik aşk, ebeveyn sevgisi, kardeş sevgisi, hepimizi bir arada tutan ve hayatı yaşamaya değer kılan şeydir sevgi.

**

Aşk aynı zamanda sevmekle sevilmekle olur. Bu yüzden aşkı almak ve onu karşılığını verebilmek son derece önemlidir. Sevgi herkes tarafından hayattaki en önemli şeylerden birisi olarak kabul edilir ve bu nedenle mutluluk, hem sevmek hem de sevilmekle büyük bir ölçüde bağlantılıdır.

**

Aşk İlacı: Aşk’ın insan beyni ve sağlığı üzerindeki etkisi bir ilaç kadar güçlüdür. Bilim insanları âşık olan bireylerin beyin kalıpları üzerindeki etkisini, sevdiklerinin imgesini kullanarak izledirler. Sonuçlar, beynin tepki veren kısmının güçlü uyuşturucu bağımlılığına tepki veren kısımı ile aynı derecede olduğunu gösterdi.

**

İlkel Yükseliş: Sevgi ve sevilme ihtiyacı çok temel ve ilkel bir insan içgüdüsüdür. Buna, çoğalmak ve hayatta kalmak için bir eş aramanıza ısrar eden evrimsel gücü ekleyin. İnsan ruhuna sıkı sıkıya bağlı, derinden temel bir ruha sahipsiniz.

**

Arzunun yoğun bağımlılık yaratan, duygularını yaratan beyin bölgesi “haz merkezi” olarak bilinir ve aynı zamanda insanın temel hayatta kalma içgüdüsüyle ayrılmaz bir şekilde bağlantılıdır. Bir şeyin iyi hissettirdiğini fark ettiğimizde onun verdiği o tatmin edici açlığı, üşüdükten sonra ısınmak gibi zevk aldığımızda tekrarlamak istediğimiz basit önceliğine göre çalışır.

**

Sonsuz Aşk: Aşk, insan varoluşu boyunca kritik öneme sahip kalmıştır, ancak tutkunun ve neredeyse uyuşturucu etkisine neden olduğu yoğunluğun o ilk, şiddetli günlerinden daha kalıcı ve uzun süreli bir hal alıyor.

**

Aşk güçlüdür çünkü, ilişkiler ve insan yaşamının yolculuğu boyunca dönüşür ve gelişir. Erken tutkulu aşk, bu çılgın arzu ve yoğunluk seviyesinde devam edemez. Hayatın zorluklarının okları boyunca iki insan arasındaki ilişkiyi pekiştirebilecek daha sağlam ve dayanıklı bir duruma yol açar.

**

Aşk iki kişi arasındaki en tutku ve arzudan daha birleşik bir güce dönüşür ve daha sonra çocukların gelişiyle, aile sevgisinden, bir çocuk için paylaşılan sevgiye kadar genişleyebilir ve bu da çift arasında daha fazla bağ oluşturur. Bu bağlamda, aşk çok yönlü hale gelir ve kendisini birçok farklı şekilde gösterilebilir ve onu insan duygularının en çeşitli ve karmaşıklıklarından biri yapar. Yüzünüzdeki en büyük jest ve mimikler gibi, bir gülümseme veya bir elin dokunuşu kadar ince ve anlamlı olabilir. Gerçekten derin ve anlamlı.

**

Bir kişinin yaşayabileceği en büyük güzelliklerden biri, aile hayatının tadını çıkartabilmektir. Bu bir pamuk yığınının içinde dinlenmek veya sessizce akan bir dereye yakın olmak gibidir.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Samet Sözgen Arşivi
SON YAZILAR