Samet Sözgen

Samet Sözgen

Sevdiğiniz şeyi yapmanın en iyi yolu

Sevdiğiniz şeyi yapmanın en iyi yolu

Sevdiğimiz işi yapmaya gelince sahip olduğumuz korkuların çoğu, hemen başarılı olmamız gerektiği varsayımından kaynaklanır.

**

Başarısızlık ölüm demek değil, (potansiyel) büyüme demektir. Sevdikleri işi yapan insanlarla konuştuğunuzda, size muhteşem başarısızlık hikayeleri anlatacaklar. Başarılı olmak için yeterli deneyim kazandıkları denemeler sayesindedir. Tek bir mükemmel fikir bulmaya çalışarak değil.

Sevdiğiniz şeyi yapmanın en iyi yolu, her seferinde küçük bir adım atmaktır.

**

Bu plan yapmadığınız veya hedefler belirlemediğiniz anlamına gelmez . Bu, atabileceğiniz bir sonraki adıma odaklandığınız anlamına gelir. Olduğun yerden, sahip olduklarınla ​​başlarsın ve elinden gelenin en iyisini yaparsın.

**

Bunu işime başladığımda, ilk kitabımı yazdığımda ve ilk dersimi oluşturduğumda yaptım. Çoğu zaman kafam karıştı ve korktum ama bir sonraki adıma odaklandım. Ve attığım her adımda bir ilerleme daha kendini gösterdi.

Bu kaçılacak bir şey değil, kucaklanacak bir şey. Birçoğunun yapmaya çalıştığı şey, başlamadan önce her şeyi öğrenmek. Korku ve endişeyi ortadan kaldıracağını düşünüyorlar, ancak çoğu zaman işleri daha da kötüleştiriyor.

**

Her şeyi öğrenmeye çalışmanın sorunu, başlamadan önce neyi öğrenmeniz gerektiğini bilmemenizdir. Başladığınızda, gerçek sorunlarla karşılaşırsınız, bu da ilerleme kaydetmek için gerçek, odaklanmış çözümler bulmanız gerektiği anlamına gelir.

**

Bir video oyunu gibi; her zaman çözülmesi gereken yeni problemler vardır ve ne kadar çok problem çözerseniz o kadar çok deneyim kazanırsınız ve karakteriniz o kadar gelişir.

**

Aynı şey sevdiğiniz işi yapmak için de geçerlidir. Olacaklara hazırlanamazsın. Sadece başlayabilir ve elinizden gelenin en iyisini yapabilirsiniz.

**

Sevdiğiniz şeyi yapmak cesaret ister çünkü kendinizi hazır hissetmeden önce başlamalısınız. Her şeyi öğrenmeye çalışmak işe yaramaz çünkü her şeyin ne olduğunu bilmiyorsunuz ve her zaman öğrenebileceğiniz daha çok şey var gibi görünüyor.

**

Sevdiğiniz şeyi gerçekten yapmak istiyorsanız, doğru zaman yoktur. O yüzden sevdiğiniz şeyi yapmak için kendinizi hazır hissetmeyi beklemeyin ve direk ilk küçük adımınızı atarak başlayın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Samet Sözgen Arşivi
SON YAZILAR