Ahmet Güldağ

Ahmet Güldağ

Sayın Valinin Beyanları ve Özlenen Makam

Sayın Valinin Beyanları ve Özlenen Makam

Konya Valiliğine Sayın Muammer Erol Beyefendi atanmış ve vazifesine başlamış oldu.

Önemsediğim bir nokta Sayın Erol’un gelir gelmez sadece hoş geldin ziyaretlerinden evvel çalışma fikrini gerek bir beyanatla gerekse hemen yaptığı basın toplantısında ifade etmeleri.

***

Gerek basın toplantısı gerekse Cumhuriyet resepsiyonuna davet edilmiştim ama mecburi maruzattan iştirak edemeyip kendilerine hoş geldiniz diyemedim.

Nasip buradan “Hoş geldiniz hayırlı olsun” diyerek acizane tebriklerimin kabulünü beklerim..

İnşallah kendilerini, müsaadeleri babında ziyaretle de tebrik etmiş aynı zamanda bir söyleşi yapmış olurum.

***

Sayın Vali önce personeli ile tanışırken, sonra da basın toplantısındaki beyanları ile bizlere özlediğimiz makam ifadelerini vermekte.

***

Beyanların tamamını buraya almam imkansız ama söylemlerin içinde ki ana noktaları bir cımbızla alır gibi alıp sunmak isterim.

***

Sayın Erol öncelikle buyuruyorlar ki.

“…Vatandaşı merkeze alan hizmet anlayışımızla Konya’ya ve Konyalı hemşehrilerimize etkin, sür'atli ve tarafsız bir şekilde hizmet verebilmenin gayreti içerisinde olacağız…”

***

“…Konya’da ki görevimiz süresince Konya’yı eğitimden sağlığa, tarımdan sanayiye, ticaretten turizme kadar her alanda bir adım daha ileriye taşıyabilmek, Selçuklulardan, Karamanoğullarına, Osmanlılara kadar birçok önemli medeniyete ev sahipliği yapan tarih ve kültür şehri Konya’yı iyi bir şekilde tanıtıp temsil edebilmenin, kalkınmış iller arasında hak ettiği yeri alabilmesi için üzerimize düşeni yapmanın gayret ve çabası içerisinde olacağız…”

***

“…Hep beraber 2023 hedefindeki 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmalıyız. Bu hedefe yatarak, uzanarak varamayız. Sadece memurların, belediye başkanlarının, iş adamlarının çalışması ile de olmaz. İnsanlarımızı mutlu etmek adına elimizden gelen her şeyi yapmak zorundayız. Valilerin ekstra bir görevi var. Orkestra şefi gibi. Bu orkestranın içinde herkes bir şeyler yapıyor. İyi bir parçanın ortaya çıkması da, şefin ne olduğunu anlayamadığımız hareketlerine bağlı…”

***

“…İş yapacak olana, projesi olana devlet de destek olma adına adeta babasının evladına bağışlamayacağı kadar para veriyor. Bunlar artarak devam ediyor. Bizim bunlardan alacağımız para bizim istek ve kararlılığımız ile olacak. Bu istek ve kararlığın yanında gayrete de bağlı. Konya'da bu günkü seviyeye baktığımız zaman ciddi manada gayret ve potansiyel varlığı ortada.”

***

“…Konya'da yapılacak olan hizmetlerin şehrin genel yapısına uygun şekilde yapılması gerekmektedir. Konya için yapılacak görevde atanmışlar, seçilmişler ve halkın elini taşın altına koyması gerekir…”

***

“…Valilerin bu organizasyonda orkestra şefliği görevini üstlenmiştir. “Gücü yetti yetmedi denilebilir ama gayret etmedi denilmeyecek İnşallah. Yani herkesin gücünün yeteceği bilgi kapasitesi, bir sınırı var fakat o sınırı zorlamak konusunda gayreti yoktu dedirtmeyeceğiz…”

***

Bu son beyanına dikkat edelim asıl nokta budur.

Bürokraside bulunduğum için bu hususları gayet iyi bilirim.

Bir projeye gerekli ödenek verilmediğinde bazı İdare müdürleri ve valiler verilenle kalırlar bazıları ise yetmesi gereken ödeneği alabilmek için üst makamları zorlar ve koparırlar da koparamamışlarsa kabahat onlarda değildir.

Böyle işlemleri yapan Konya Valisi ve idare müdürleri eksik olmamıştır..

İşte bunu ifade etmek istiyor Sayın Vali. İnşallah beyanı gibi olur.

***

Valimizin beyanatını aklıselimle karşılıyorum. Tabii tatbikatta da aksama olmazsa özlenen vali makamı olacağı kaçınılmazdır.

Başarılı geçen hayatında Konya’da da daha ileri başarılar içinde olurlar inşallah.

***

Özlenen Valilik makamı sadece bunlarla kalamaz

Bu hususta 01 Nisan 2012 günlü “Özlenen Valilik Makamı” başlıklı bir yazım vardı.

 (https://www.merhabahaber.com/ozlenen-valilik-makami-6374yy.htm)

Bu yazıyı sadece gazete internet sayfasında kayıtlı olarak Konya Merhaba’da 2319 Antalya Ayyıldız’da 2522 kişi okumuş

Tamamına yer yok ama ana noktalarını tekrarlayayım.

***

“Şehirler de ki valilik makamında oturanların vazife idrakleri çeşit çeşittir.
Kimi etliye sütlüye karışmadan çeşitli işlemlerde ki idare amirlerine bırakır. Onları sadece ziyaretle sohbet içinde kalır. Mevcut programı tatbik etme yolundadır. Ödenek yetersizliği veya yeni adımlar için icraat ve toplantılardaki açıklamaları da dudaktan söylemekle kalır. Gerisi vesselamdır.

Kimi bu yönde giderken siyasi iktidarın emrini yerine getirmek, onların vekil vüzerası ile iyi geçinme uğruna girer.


Kimi halkla kaynaşmak için yalnız ilçeleri değil köyleri bile ziyaret eder onların dertlerini dinler ama ya dinlemekle kalır ya da gidermek için elinden gele bileni yapar.

İşte bu son cümle içine giren çalışmadır halkımızın ve bizlerin özlem duyacağı valilik makamı.

Konya’da valilik yapan Osmanlı devri paşalarından bu günlere kadar çok iyisi de olmuş aleyhine bile çalışanlarda çıkmıştır…”

***

 Sağlık ve esenlik içinde sevdiklerinizle yaşam dileğimle

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ahmet Güldağ Arşivi
SON YAZILAR