Özel yurt işletmeleri destek bekliyor

Özel yurt işletmeleri destek bekliyor

TÜYİSEN Genel Başkanı Ahmet Baydar, Dünyayı ve Ülkemizi etkileyen pandemiden nedeniyle özel yurt işletmelerinin kapılarına kilit vurarak bitme noktasına geldiklerine dikkat çekerek hükümetten destek talebinde bulundu

Baydar ayrıca özel yurt işletme sahiplerine de seslenerek, birlikte hareket edilerek bu zor süreçten en az zararla çıkılabileceğini belirtti. Mart ayında tüm dünya ülkeleriyle birlikte ülkemizi de etkisi altına alan Covid–19 salgınının güz döneminde de artarak devam etmesi birçok sektöre zor günler yaşatmaya devam ediyor. Güz dönemiyle birlikte Covid–19 salgınından dolayı birçok üniversitenin uzaktan eğitim kararı alması, özel öğrenci yurt işletmecilerini çıkmaza soktu. Tüm Yurt İşverenleri Sendikası (TÜYİSEN) Genel Başkanı Ahmet Baydar, özel yurt işletmecilerinin pek çok zorluklarla karşı karşıya kaldıklarını dile getirdi. Başkan Baydar, “Tüm dünyayı ve ülkemizi saran Covid–19 pandemisinin ortaya çıkardığı olumsuz durumdan en çok bizim sektörümüz etkilenmiştir. Bu durum neredeyse bireysel, sosyal ve ekonomik anlamda pek çok önceliğimizi değiştirmiş, öğrenci yurdu işverenlerinin çok ciddi kayıplar vermesine neden olmuştur. Son olarak ülke genelinde üniversitelerin çoğunluğunun uzaktan eğitim veya hibrit modeli benimsemiş olmaları ise işin tuzu biberi olmuş, ekonomik anlamda bizlerin bitmesine, sektörümüzün çökmesine, özel yurtların kapılarına kilit vurma noktasına gelmelerine zemin hazırlamıştır. Tüm Yurt İşverenleri Sendikası (TÜYİSEN) olarak; Tüm çabalarımıza rağmen, engelleme ve durdurma imkânımız olmayan, tamamen bizim dışımızda gelişen bu olumsuz durum, sendikamızı ve işletmelerimizi çaresiz bırakarak çözüm noktasında tıkanmamıza neden olmuştur.” dedi.

TEK TEK YOK OLUP GİDECEĞİZ

Bundan sonrası için neler yapılacağı konusunda da özel yurt işletmecilerine seslenen Genel Başkan Baydar “Sektörümüz içinde yer alan tüm meslektaşlarımın haklı taleplerimiz karşısında birlikte hareket ederek sesimizin daha güçlü çıkmasını sağlayacaklarına eminim. Bizler sadece ticari müesseseler değil, aynı zamanda eğitim sistemimizin olmazsa olmaz birer çözüm ortağıyız. Eğitim sistemi içerisindeki yerimiz ve rolümüz, okullardan farklı olarak algılanmamalıdır. Bizler, Vatandaşlarımızın üniversitelere, canları olan çocuklarını kayıt ettirdikten sonra ikinci adres olarak uğradıkları ve o ailelerin ikinci yuvası olan hizmet veren kuruluşlarız. Sendika yönetimi olarak; Covid–19 pandemisi nedeniyle üniversitelerin uzaktan eğitim kararı almalarından sonraki süreçte sektörümüzün ekonomik anlamda uğradığı kayıpların bilançosunu hazırlayıp, siyasi, bürokratik ve hukuki platformlarda gündeme taşıyarak sektörümüzün kayıplarını en aza indirebilmenin çarelerinin aramamız gerekmektedir. Bu fırtına şüphesiz ki geçecektir. Şimdi cevabını aradığımız bu olumsuz koşulların ne kadar devam edeceği, ne kadar hasar bırakacağı ve nasıl eskiye dönüleceğidir. Yurt işletmecileri olarak bizlerin bugünkü tercihleri ve yaptıkları, sektörümüzün geleceğini derinden etkileyecek, olumlu veya olumsuz değişimlere yol açacaktır. Ya birlik olup geleceğimizi kurtaracağız ya da tek tek yok olup gideceğiz. Bu nedenlerle birlikte hareket etmemiz, güç birliği içinde olmamız, sektörümüzün sorunlarını çözüme kavuşturmamız gerekiyor” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum