Ali Dikilitaş

Ali Dikilitaş

Olmazsa olmaz

Olmazsa olmaz

Konyaspor futbol takımı ligde başarılı bir şekilde yoluna devam ediyor. Konyaspor basketbol takımı lige galibiyet ile başladı. Konya, Türkiye’de hiçbir şehirde olmayan spor tesislerine sahip.

**

Şöyle hafızamı tazeleyince Konya’da sporun nereden nereye geldiğini düşünmeden edemiyorum.

80 li yılların başıydı, Konya stadyumunda kapalı tribün karşısında azıcık açık tribün ve bir kısmımızın hatırlayacağı sanat okulu tarafı açık tribün vardı. Kale arkası tribünler yoktu.

**

Konya halkı için süper ligde oynamak hayalden öte bir şey değildi. Bir tarafta İdman Yurdu camiası, diğer tarafta Konyaspor camiası. İki kulüp askeri rejimin baskısıyla dipçiklerin altında birleşti ama Yeşil-Beyaz Konyaspor içinde birlik beraberlik bir türlü olmadı. Ayrılmak an meselesiydi. Ayrılık kimse için de sürpriz olmazdı. Zaten beklenti de istekte o yöndeydi.

**

Hatta 1982 seçimleri sonrası bu düşüncenin fiiliyata geçmesi için şartlarda oluşmuş vaziyetteydi. Öyleki ne Siyaj-Beyaz Konyaspor camiası ne de İdman Yurdu tarafı Yeşil-Beyaz Konyaspor’u sahiplenemedi. Kulübün bir kuruş geliri yoktu, işte o dönemde İdman Yurdu çarşısındaki dükkanlar birer ikişer elden gitti. Ne olduysa 6 Şubat 1984 günü oldu, o gün Yeşil-Beyaz Konyaspor’un kaderi değişti.

**

Kemal Katıtaş adında biri Konya valisi olarak göreve başladı. Tunceli Kığı Kaymakamlığı sırasında Kemal beye İmparator lakabı takılmıştı. Vali bey göreve gelir gelmez Konyaspor idarecilerini bir araya topladı. Bir İdman Yurdun’dan, bir Konyaspor’dan dedi ve etrafındakilere bu koskoca şehrin takımı o günkü adıyla 1. Ligde olmalı dedi.

**

Konya Cumhuriyet tarihi boyunca her alanda dışlanmış bir şehirdi. Sanayi çok zayıftı, ihracat üretim çok asgari düzeydeydi. O dönem Konya’da birkaç tarım makinası atölyesi ve Un fabrikası dışında sanayiden söz etmek mümkün değildi.

**

Vali bey şehri , Konyaspor’un 2 ligde şampiyon olup 1.lige çıkacağına indirdi. Mesaisinin büyük bölümünü bu işe harcadı. O günkü Sanayi odası başkanını zorla kulüp başkanı yaptı ama her şey ile kendi ilgilendi. Hiç unutmam, B. Metin transferinde gerekli olan 18,5 milyonu sarraflar caddesinden emanet kendi topladı.

**

Şehirde şu slogan atıldı yıllarca ’’Önderimiz Valimiz, Birinci Lig Hedefimiz’’

Hafta sonu Ümraniye maçı için yapılan kareografi muhteşemdi, keşke Katıtaş’ta orada olsaydı. Geçlerin bu konuları bilmemesi son derece doğal, büyüklerin ve bilenlerin o günleri hatırlatmasında fayda var.

**

Benim şahsi beklentim, Konya’da yeni bir şampiyonluk hedefi oluşması. Konyaspor elbet bir gün şampiyon olacak. Bursa gibi olmayalım, Bursa’dan çıkarılacak dersleri çıkaralım ve sağlam emin adımlarla o hedefe yürüyelim.

‘’Önderimiz Valimiz, Birinci Lig Hedefimiz’’ hedefine ulaştık.

Şimdi yeni hedef ‘’Konyaspor Geliyor Bak, Bir Gün Elbet Şampiyon olacak.’’

İnanınca olur…

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Ali Dikilitaş Arşivi
SON YAZILAR