Abdullah Leblebici

Abdullah Leblebici

Öğretmen evi, Hayaldi Gerçek Oluyor

Öğretmen evi, Hayaldi Gerçek Oluyor

Seydişehir’ e modern bir öğretmen evi yapılması yaklaşık 20 yıldır gündemde. Bununla ilgili defalarca yazı kaleme aldım, Kaymakamları, İl Milli Eğitim müdürlüğünü, siyasileri ve konu ile ilgili bürokratları uyardım.

Geçen zaman içinde bir arpa boyu dahi yol alamadık. Kendimiz yazdık kendimiz okuduk. İlçeye modern bir öğretmen evi yapılmasını hayal olarak görmeye başlamışken, genç Kaymakam Aydın Erdoğan’ dan müjde geldi.

Yıllardır hayal olan Öğretmen evi nihayet gerçek oluyor.

AKSAKLIKLAR OLSA DA

Zaman zaman aksaklıkları ve eksiklikleri olsa da Seydişehir Milli Eğitim Müdürlüğü çalışmalarının başarılı olduğunu söyleyebilirim.

Okullarımızda öyle çok büyük bir sıkıntı ve öğretmen eksiğimiz hemen hemen yok. Sadece, yağışlı geçen aylarda gölete dönüşen Tarım Meslek Lisesi hariç.

Halen Seydişehir’ de 9 İlkokul, 21 Ortaokul, 14 Lise yaklaşık 14.000 öğrenci 1.000 civarında öğretmen nezaretinde eğitim alıyor.

Ayrıca iki anaokulu, Öğretmen evi, Rehberlik araştırma merkezi, Mesleki Eğitim Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim İş Uygulama Okulu Milli Eğitim müdürlüğüne bağlı birimler olarak hizmet veriyor.

Yakın zamana kadar eğitimde Konya’nın lideri olan Seydişehir, son yıllarda istenen başarıyı elde edemiyor.

Milli Eğitim bu konuda gerekli çalışmaları yapıyordur.

HAYAL İDİ GERÇEK OLUYOR

Uzun yıllardır Seydişehir’ e modern bir Öğretmen evi yapılması ile ilgili öneriler yaptım. Ancak, ne görev yapan kaymakamlar, ne İl Milli Eğitim, ne de siyasiler bu işin üstesinden gelemedi.

Çevre ilçeler yıllar öncesinden modern öğretmen evlerine kavuşmasına rağmen, Seydişehir’ de Öğretmen Evinin çarşı meydanı girişinde sadece adı “ÖĞRETMEN EVİ” olan garip bir binada hizmet vermeye çalıştığını söylemek abartı olmaz.

Halen görevli olan ve bunun yanında emekli olmuş yüzlerce öğretmenin ortak isteği olan Öğretmen evi yapımı nihayet gerçekleşiyor.

Fen Lisesi bahçesinde bulunan binanın öğretmen evi yapılması için tadilatına devam ediliyor.

Geçtiğimiz hafta içinde Kaymakam Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Emniyet Müdürü Cevdet Arıcı, Milli Eğitim Müdürü Tahir Kibar, öğretmenevi olacak binanın onarım çalışmalarını yerinde inceledi.

Seydişehir’ e Öğretmen evi yapılması ile ilgili 20 yıl içinde zaman zaman öneriler yaptım. Bu süre zarfında birçok kaymakam görev yaptı, hiç birine nasip olmadı.

Yeni öğretmenevi Kaymakam Aydın Erdoğan’ a nasip oluyor.

Edindiğim bilgiye göre çalışmalar 2021 yılı içinde tamamlanacak, beraberinde ise başta kamu kurumlarında çalışanlar olmak üzere birçok vatandaşın konaklama sorunu çözülecek. Bunun yanında gelen misafirler nezih bir mekânda kalacaklar.

6 katlı 70 yatak kapasiteli içinde yemekhane, lokal, teras kafe, konferans salonu bulunacak bina için ilk etapta 1 milyon lira ödenek çıkarıldı.

Yakın zamana kadar hayal olarak görülen öğretmen evinde sona doğru yaklaşılması, Kaymakam Erdoğan, Başkan Tutal ve Milli Eğitim yetkililerinin eseri olacak.

Emeği geçenlerin ellerine sağlık.

BU ARADA

Çarşı merkezindeki öğretmen evi ise lokal olarak devam edecek. Yeni yer de öğretmenlere ve kamu personellerine daha iyi hizmet verecek.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Abdullah Leblebici Arşivi
SON YAZILAR