Mehmet Ali Uz

Mehmet Ali Uz

Numune Hastanesinde Neler Oluyor? Başlıklı Yazımıza Ek

Numune Hastanesinde Neler Oluyor? Başlıklı Yazımıza Ek

Numune Hastanesi eski başhekimi Prof. Dr. Osman Yılmaz Bey görevini bırakırken bir basın toplantısı yapmış ve açıklamasında hastane ile ilgili bazı ağır ithamlarda bulunmuştu. Söz konusu basın toplantısında, Numune Hastanesi ile ilgili yeni proje ile Sağlık Bakanı ve Konya milletvekilimiz Sami Güçlü Bey’den başka hiçbir yetkili ve siyasinin ilgilenmediğini, hatta konu ile ilgili bir açıklamada bile bulunmadıklarından yakınmış, hastane sahasının ranta açılacağından söz etmişti.
Bu açıklama ve ağır ithamlar üzerine bizim de kafamız karışmış okuyucularımızın da hatırlayacağı üzere ramazan arifesinde,  “Numune Hastanesi’nde Neler Oluyor?”  başlıklı bir yazı ile biz de endişelerimizi dile getirmiştik.
Geçen hafta sonunda Mevlâna Kültür Merkezi’nde Ansiklopedi büromuzda Konya milletvekillerimiz Sami Güçlü ve Hüsnü Tuna Beylerle uzun bir sohbette bulunduk. Bu arada hastane meselesi üzerinde de durduk. .
Sami Güçlü Bey, hastane konusuyla kendisinin ilgilendiğini, bu sebeple de diğer yetkililerinin ve arkadaşlarının konu ile ilgili olarak konuşmadıklarını, projede bir değişikliğin söz konusu olmadığını, tasarlanan binaların yakında inşaatına başlanacağını, bu günlerde projede bazı eksikliklerin tamamlanmaya çalışıldığını kesin bir dille ifade ettiler. Hüsnü Tuna Bey de konuşulanları tasvip eder mahiyette ifadelerde bulundular.
Sami Güçlü Bey, kibar ve müeddep bir insan, eski bir dost. Konuyu gayet sakin bir şekilde ve  kimseyi suçlamadan izah ettiler. Biz de tatmin olduk. Demek ki, hastane sahasının ranta açılması, projenin ortadan kaldırılması ve işin savsaklanması gibi bir durum söz konusu değil. Bir işi birileri üstlendikten sonra, her önüne gelenin açıklamada bulunması da gerçekten yanlış olur. Günümüzdeki yanlışlardan birisi de herkesin aynı konu üzerinde, olur olmaz yerde fikir beyan etmesidir.
Bu arada hastaneye yeni başhekim tayinin yapılmış olduğunu da öğrenmiş olduk.  İşin bir an önce tamamlanmasında fayda mülâhaza ediyor, böyle hayırlı işlerin uzatılmaması gerektiğini düşünüyoruz.
Yeni Numune Hastanesi projesi ve Beyhekim kompleksi tamamlandığında Konya sağlık açısından büyük bir rahatlığa kavuşacaktır. Halkın, şehrin merkezinde büyük bir rahtlık ve kolaylıkla ulaşabileceği böyle büyük bir tesisin varlığının Konya için büyük bir nimet olduğunu söylemeye gerek yok. Bu konuda emeği geçen herkese şükran borçluyuz.   
Sami Güçlü ve Hüsnü Tuna Beylere teşekkür ediyor, yeni hastane başhekimimize de başarılar diliyorum.
YAŞ toplantısının tatlıya bağlanmasından sonra, basında ve toplumda kısmî bir sükûnet hasıl oldu. Hayırlısı ile şu referandum meselesi de hallolursa toplum rahat bir nefes alacak. Bizim bazı siyasilerimiz maalesef kavgadan ve ipleri germeden zevk alıyor. 
Hoşça kalın… 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Ali Uz Arşivi
SON YAZILAR