Mehmet Ali Uz

Mehmet Ali Uz

Numune Hastanesinde Neler oluyor?

Numune Hastanesinde Neler oluyor?

Numune Hastane’miz yaklaşık bir asırlık bir maziye sahip, Guraba, yani garipler hastanesi adıyla kuruldu. Hastane zaman içerisinde gelişti. Günümüzde ise hizmetin zirvesine ulaştı. Hastanede verilen hizmetlerden herkes memnun.
 Hani “Her kemalin bir zevali olur” derler ya… Bu muhteşem hastaneyi sağından solundan budayıp, Yazır’a taşımaya kalktılar. Bu günlerde Konyalı, büyük bir tedirginlik içerisinde, bir çok insan da henüz işin vahametinin farkında değil.
Yazır, şehir merkezine on yedi kilometre. Ters istikametteki bölgelere daha da uzak.… Sizin anlayacağınız hastalar yazın sıcağında, kışın soğuğunda bu kadar mesafeyi tepmek mecburiyetinde bırakılıyor. Bu konuda milletvekillerimiz ve basın ne yapıyor ve ne düşüncede bilmiyoruz.
Anlatılanlara göre birkaç kişi kafa kafaya verip işi bitiriyor. Bunların Ankara’yı da yanılttıkları ifade ediliyor. Doktorlar ve hastalar dert küpü. Kimle karşılaşırsam ağzını bıçak açmıyor. Aynı zamanda da büyük bir belirsizlik söz konusu. Herkes, hastanenin baş hekimini iyi niyetli, fakat çaresiz olarak görüyor.
Hastanenin merkezden gitmesini şiddetle arzu eden gruplardan birisi de, özel hastanelermiş. Hastane merkezden gidince hisselerine düşecek hasta sayısının artacağını hesap ediyorlar her halde. Tabii yırtılan deli Bekir’in yakası.
 Bir zamanlar özel bir hastaneye gitmiştim. Fark para ödemeye muayeneden başlıyorsunuz, her tahlil ve tetkikte ayrı ayrı ücretler ödüyorsunuz. Devlet hastaneleri böyle mi? Dünyanın tetkikini yapsalar da tek kuruş ödemiyorsunuz. Bir de Hastane Yazır’a gittikten sonra. Meram Hastanesi ile Tıp Fakültesi’nde hasta yoğunluğu artacak. İstenen randevular günler sonrasına verilecek. Olanlar Konyalıya olacak.
Meselenin künhüne vakıf insanlar durumu rakamlarla aynı zamanda da sonuçları ile ortaya koyuyor. Bu nakil meselesindeki yanlışlıkları bir bir anlatıyorlar. Şimdilik teferruata girmek istemiyorum. Bu nakil meselesinde yetkililerden, doktorlarımızdan ve konuya vakıf insanlarımızdan gelecek bilgileri okuyucularımla paylaşmaya hazırım. İsimlerini vermek istemeyenlerin isimleri bizde mahfuz kalır, isteyenlerinkini de açıklarız. Yeter ki Konya ve Konyalı bu işten zarar görmesin.  
Laboratuarlar gittikten sonra sığıntı gibi merkezde barakalarda çalışacak birkaç polikliniğin ne fonksiyonu olacak. Aciller de aynı durumda.
Numune gibi teşkilatlı bir hastanenin merkezde faaliyette bulunmasının faydaları tartışılamaz. Bu nakilden toplum yönünden ne gibi bir fayda mülahaza ediliyor anlamak mümkün değil. Yazır’da kurulacak hastane ayrıca faaliyetini sürdürsün. Ama merkezdeki hastaneye dokunulmasın.
Hastanemize ve insanlarımıza sahip çıkalım. Onların kurda kuşa yem olmalarına fırsat vermeyelim.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Mehmet Ali Uz Arşivi
SON YAZILAR