Ramazan Kural

Ramazan Kural

Normalleşme adımları

Normalleşme adımları

Wuhan kentinden dünyaya yayıldığı ilk günden buyana çok kayıplar verdik. Covid-19 salgınının ne zaman sona ereceği aşının ne zaman bulunacağı na ilişkin tartışmalar devam ediyor. Hastalığın bulaşmadığı ülke yok gibi bir şey ve birçok ülke vaka sayılarını kısmen kontrol altına almayı başarsa da bulaşma riski hala çok yüksek. Uzmanlar havaların ısınmasıyla birlikte vaka sayılarının azalacağını sık, sık söylüyor…

**

Dev ekonomileri bile zor durumda bırakan covid-19 la yaşamayı öğrenmeliyiz.  Dünya da yavaş, yavaş normalleşme adımları atılıyor kefeler, restoranlar ve avm ler açılmaya başladı. Zaten yasaklar artık millete bıkkınlık verdi tedbirli bir şekildi kısıtlamaların kalkması gerekmektedir. 

**

Bayramda sokağa çıkma yasağı oldu ama çarşamba günü birçok aile bayramlaşmaya gitti? Yapılan yasağın ne anlamı kaldı. Bu ramazan bayramı hep akıllarda kalacak bu yüzden.

**

Vaka sayısının azalmasıyla birlikte bazı kısıtlamalar kaldırılmıştı. Öncelikle Kuaför ve güzellik solanları 11 Mayıs alınan kararlarla açılmıştı. Yeni alınan kararlara göre 65 yaş üstüne kısıtlama devam edecek. 20 yaş altı kısıtlaması 18 yaşına çekilmiştir. Şehirlerarası seyahat kısıtlaması bazı illere kaldırılmıştır. 

**

Birçok vatandaşımız iş başı yapacak. Birçok işyerleri mekânlar açılacak. Kreşler, bakım evleri, sürücü kursları, restoranlar dinlenme tesisleri hizmete açılıyor. Plajlar faaliyete geçiyor. Türkiye normalleşiyor. Türkiye ekonomisi açısından güzel olsada, risk devam ediyor. Artık virüsle iç içeyiz. Neler yapıp neler yapmamız gerektiğini biliyoruz.

**

Buruk bir ramazan ayı geçirdik teravih namazını kılamadık. Beraat kandillerinin ardından on bir ayın sultanı ramazan ayını ve bin aydan daha hayırlı olarak nitelendirdiğimiz Kadir Gecesi'ni de cemaatsiz geçirmenin burukluğunu yaşadık.

**

Yaklaşık 2,5 ay boyunca cemaatinden uzak kalan camiler sonunda açılıyor. İçişleri Bakanlığı, "Cami ve Mescitlerde Cemaatle İbadet Edilmesi" hakkında 81 il valiliğine genelge gönderdi. Kabine Toplantısında, cami ve mescitlerin cemaatle ibadete açılmasına yönelik alınacak tedbirlerin değerlendirildiği belirtilen genelgede, Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda, 29 Mayıs Cuma günü belirlenecek kurallar çerçevesinde öğle, ikindi ve cuma namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceği kararı alındığı ifade edildi. 
Biz tedbirlere uyduğumuz sürece Her geçen gün daha iyiye gideceğini umut ediyorum. Rabbim en kısa zamanda ülkemizi ve dünyamızı bu salgından kurtarsın.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ramazan Kural Arşivi
SON YAZILAR