Sadık Küçükhemek

Sadık Küçükhemek

NATO Balistik Füze Savunma Sistemi

NATO Balistik Füze Savunma Sistemi

NATO Balistik Füze Savunma Sistemi’nin Türkiye’ye yerleştirilmesi kamuoyunda tartışılmaktadır. Hedef İran ve Suriye’dir. Bu füzeler ümmetin kalbine yerleştirilmiş bir hançerdir. İslam ümmetini tefrik etmiştir, denilmektedir.
Bu düşüncelerin yanlış olduğunu söyleyemeyiz. Çünkü tehdidin nereden gelebileceği konusunda ABD Savunma Bakanlığı'nın Avrupa ve NATO politikasından sorumlu üst düzey yetkilisi Jim Townsend şöyle diyor: "Balistik füze tehditlerinin nereden gelebileceğine baktığımızda, bize göre Türkiye çok fazla ön cephelerde yer alıyor. Dolayısıyla coğrafi açıdan, Türkiye, füze savunma sisteminin bazı bölümlerine ev sahipliği yapmada iyi bir yer olabilir."
Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO), kapitalizmin siyasi ve askeri örgütüdür. Soğuk savaş döneminde düşman Sovyetler Birliği Bloğu idi. Varşova Paktı, 1990 yılında çökünce düşman İslam âlemi olmuştur. Nitekim Cumhurbaşkanı Kenan Evren, “Türkiye’ye şeriat gelirse NATO müdahale eder,” demişti.
NATO’nun, nükleer silahı vardır, yalanıyla Irak’ı, ikiz kulelerin yıkılmasını bahane ederek Afganistan’ı işgal etmesi bunun örneğidir.
NATO’nun, Irak’ta ve Afganistan’da başarısız olması sonucu kendisini toparlamak ve başta İran olmak üzere İslam âlemine gözdağı vermek için balistik füze savunma sistemini Türkiye’ye yerleştirmektedir.
NATO, balistik füze savunma siteminin yerleştirilme gayesini,"Halklarımızı ve topraklarımızı balistik füze saldırılarından koruma kapasitesi geliştirmek, kolektif savunmamızın temel unsurudur" şeklinde açıklanmıştır. Bu bir hedef saptırmaktır. Çünkü saldırgan NATO’dur.
Kapitalizm, sonunun geldiğini gördü. Can havliyle bir hamle daha yapmak istemektedir, ama beyhudedir. Çünkü haç dünyaya hâkim olamaz.
 Kur’an-ı Kerimde şöyle buyrulur: “Bizim, yeryüzüne gelip, onu uçlarından eksilttiğimizi görmediler mi? Allah (dilediği gibi ) hükmeder. Onun hükmünü bozacak kimse yoktur. Ve O hesabı çabuk görendir.” (Ra’d. 41)
Muhammed Ali es- Sabûni, bu ayetin tefsirinde şöyle der: “O müşrikler görmediler mi ki, biz müminleri yurtlarına iyice yerleştiriyor ve peygamber için ülke üstüne ülke fethi nasip ediyoruz. Nihayet kâfirlerin yurdu azalıp, müslümanların ki çoğalmıyor mu? İşte bu, Allah’ın Resulüne verdiği sözü yerine getirdiğinin en kuvvetli delillerindendir. Allah hüküm verir. Onun hükmünün ardından, hiç kimse onu bozacak veya değiştirecek bir hüküm veremez. O kendisine isyan edenlerden çabuk intikam alır.”
 Türkiye, NATO ülkesidir, yönü halen Batı’ya yöneliktir. Dolayısıyla Balistik Füze Savunma Sistemi’nin Türkiye’ye daha sonra Doğu Avrupa’ya yerleştirilmesine karşı çıkamaz. Türkiye Hükümeti gücünü kullanarak açıkça İran’ın ve Suriye’nin hedef gösterilmesini engellemiştir.
 Onların bir tuzağı varsa Allah’ın da bir tuzağı vardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sadık Küçükhemek Arşivi
SON YAZILAR