Muhammet Gümüş

Muhammet Gümüş

Liderlik güzel, ama onu korumak çok daha güzel

Liderlik güzel, ama onu korumak çok daha güzel

Geçtiğimiz hafta sonu iç sahada Mersin İdman Yurdu ile oynanan ve Konyaspor’un galibiyeti ile sonuçlanan karşılaşmada sergilenen mücadele ve performans gelecek adına umutların filizlenmesine neden oldu. Dahası Konyaspor her geçen hafta, içerisindeki uyumu ve organizeyi daha da olumlu kullanmaya başladı.
Özellikle ligin başından bugüne kadar oynanan oyundan çok alınan sonuçların mutlu ettiği yeşil beyazlılarda hem sonuç hem oyun futbolu ile gösterilen mücadele hedefe emin adımlarla yaklaştıracaktır. Çünkü Konyaspor’da bir gerçek çok iyi işleniyor ki o da şudur; Ligin lideri olmanın rehavetini ve handikabını yaşamamak. Bu ligde böylesi bir rehavet kesinlikle hüsran getireceği gibi tekrar eski konuma gelmek için verilen hırslı mücadelede telafisi olmayan hataların yapılacağı da aşikârdır.
Bu nedenle Konyaspor’un bugün olduğu gibi yarın da diğer günde asla ve asla bu rehavet hatasına düşmemeli ve dikkatini her maç sonrası daha da hassaslaştırmalı diye düşünüyorum.
Mersin karşısında mücadele eden ve performansını 90 dakikaya kontrollü bir şekilde yansıtıp sonuca ulaşan yeşil beyazlılar, iyi oyunlarına rakibin acemiliğini de dahil ederek sahadan 3 puanla ayrıldı. Ancak bu sonuç maç içinde çok fazla dikkat çekmeyen ama gözlerden de kaçmayan hata ve eksikleri de göz ardı ettirmesin. Özellikle orta saha ve kanatlardaki sıkıntı savunma amaçlı daha etkili bir hale getirilmeli ve rakiplerin akar yolu olmamalı.
Bu uyarıları da hatırlattıktan sonra özellikle altı çizilmesi gereken konuya gelmek istiyorum. Konyaspor’a destek konusu hiç şüphesiz gündemin en önemli konusudur. Bu konu her ne kadar dillendirilse ve herkes tarafından ifade edilse de yansıması çok yetersiz oluyor.
Öyle ki işi takımı hazırlamak olan ve teknik direktör Hüsnü Özkara bile geçtiğimiz hafta içerisinde bu konuya dikkat çekmiş destek verilmesini istemişti. Öncelikle şunu belirteyim ki birçok ülkede ve ligde bir teknik direktör takımın tekniği taktiği ve hazırlanışı ile ilgilidir. Kulübün parasal konusu yönetimin ve sevenlerinin sorunudur. Ancak bugün şehrimiz bu konuda eksiklik gösteriyor ki teknik direktör bu konuda devreye giriyor. Şahsen ben bu hassasiyetinden dolayı Hüsnü hocaya teşekkür ediyorum. Ve onun için bu şehrin suyunu içip ekmeğini yiyip havasını soluyan herkesin bu taşın altına elini koymasının şart olduğunun altını çiziyorum. Hem de kaçınılmaz ve gizlenilmez bir şart.
Geçtiğimiz yıllarda yine böyle destek konusu gündeme geldiğinde çok iyi hatırlıyorum ki şehrin sesi “Önce takım başarılı olsun sonra destek verelim” yönünde oluyordu. Eğer geçmişle kıyaslanacaksa bu söylem buyurun bugün takımın durumu gözler önünde. Bank Asya Ligi lideri olarak yoluna ve hedefine devam ediyor. Onun için gereken destek verilmeli.
Sonuçta dillerden düşmeyen bir gerçek var ki o da; Bu takım hepimizin, onun için hepimizin hep birlikte desteği gerekiyor.
Çünkü bu sezon yeşil beyazlı temsilcimizin Süper Lig’e tekrar dönmesi için kaçınılmaz bir fırsattır. Bu imkan kaçmamalı ve hep birlikte tekrar Süper Lig’de olmalıyız. Lig bitiminde bu sevinci hep birlikte yaşamak için bugün destek verilmesi dileği ile…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Muhammet Gümüş Arşivi
SON YAZILAR