Çağatay Gödeş

Çağatay Gödeş

KUPA BEYİ

KUPA BEYİ

Kupa maçları bizim gibi orta sıra takımlar için çok önemli bir konumda. Çünkü Avrupa'ya gitmenin en hızlı yolu Türkiye kupasını almaktan geçiyor. Avrupa kupalarından gelen sıcak para kulüplerimiz için bulunmaz nimet. Böyle önem arz eden bir karşılaşmada ligi de düşünen sayın hocamız İsmail Kartal maça dengeli bir rotasyon ile başladı. İki genç oyuncumuz Ali ve İsmail orta sahada, sakatlıktan yeni kurtulan oyuncularımızdan Ömer Ali sol bekte, Eduok sağ açıkta ve Anicic kendi mevkisinde karşılaşmaya başladı. Ayrıca yeni transferimiz Zymer Bytyqi de sol açıkta ilk on bir de kendisine yer buldu.

 

Maça hızlı başlayan ekibimiz bir duran top organizasyonun da Zymer Bytyqi'nin harika kestiği orta ve Anicic'in dokunuşu ile öne geçtik. Yine Zymer Bytyqi ile başlayan atakta kaptanımız Ömer Ali Şahiner'in ekstra çabası ile gol oldu ve iki farklı skoru yakaladık. Kaptanın uzun bir sakatlık süresi sonrasında bu şekilde bir özveri ve çabukluk ile topu rakipten söküp,üstüne bir de düzgün bir vuruşla farkı ikiye çıkarması takdire şayan bir hareket. Asıl mevkisi olmayan sol bekte Guilherme ve Alper'in yokluğunda saha kenarına alınana dek harika bir oyun çıkardı. Kendisini buradan tebrik ediyorum. Ayrıca yeni transferimiz Zymer Bytyqi'nin iki gole doğrudan etkisi,etkili ortaları ve şutları ile kumaşının ne kadar iyi olduğunu bu maç çok daha belli etti bizlere. Kendisi çok verimli bir transfer olacak gibi görünüyor. Bu tarz kaliteli ayakların takımımızda fazlalaşması gerekiyor çünkü gerçekten çok ihtiyacımız var.

 

Artık verim alamadığımız isimleri yollamak adına da çalışmalar yapılmalı. Anlaşıldı ki biz Eduok ve Cikalleshi isimleriden verim alamayacağız. Gönderilmeleri hem maddi açıdan hemde kontenjan açısından harika olur. Cikalleshi benim gözümde süper lig seviyesinin çok altında bir isim. Genç oyuncularımıza gelecek olursak ikisi de iyi niyetli oynadılar. Ama ben Ali Karakaya'yı biraz daha hazır gördüm. Doğru yerde doğru hamleler yaptı sorumluluk almaktan çekinmedi. Şimdilik onun için değerlendirme yapmak çok erken ama ileride bize çok fazla yarar sağlayacak gibi duruyor. Kendisi için yazılan yazıları da boşa çıkarmamış oldu. Biraz da sezon başından beri sakatlık yaşayan Anicic'ten bahsetmek istiyorum. Kendisi golle döndü, stoper eksiğimiz olduğu bu dönemde ilaç gibi geldi. Daha da hazır hale gelecektir. Geçmiş olsun Anicic.

 

Artık fazla zaman kalmadı. Bu transfer dönemi için kalan kısa zamanı en verimli şekilde kullanmamız lazım. TFF'nin Ocak ayı için yabancı sayısını 16'ya yükseltmesi bizim için de ekstra bir yabancı oyuncu demek. Eğer kanayan yaramız 8 numaraya etkili bir isim ve Artem Kravest ile forma yarışına girebilecek tecrübeli bir 9 numara alınabilirse ben kupada da ligde de daha başarılı olacağımıza inanıyorum. Artık yapılan hatalardan ders alma vakti geldi de geçiyor. Bizim için çok geç olmadan gerekli takviyeler yapılır inşallah. Çeyrek finale yükselen takımımızı yürekten kutluyorum.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Çağatay Gödeş Arşivi
SON YAZILAR